local-stats-pixel fb-conv-api

Ko var dabūt no mājdzīvnieka?23

272 2

Lielākajai daļai spoku mājās ir kaķis vai suns, ir arī laucinieki, kuriem ir vistas, cūkas, govis un vēl daudz citu dažādu lopiņu. Šeit es pastāstīšu par biežākajām ''zarazām'', kuras iespējams iegūt no dzīvniekiem un kā no tā izvairīties.

272 2 23 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 23

0/2000

no dažiem cilvēkiem ne tik to vien var dabūt emotion

13 0 atbildēt

Stipraka imunsistema bus bernam kuram majas ir dzivnieki, nevis sterila vide augusam.Kas mus nenogalina ,tas dara mus stiprakus...

4 0 atbildēt

Šajā rakstā ir tik daudz kļūdu...

Īsumā:

1. Ascaris lumbricoides dzīvo tikai cilvēkos (kaķos, suņos ir Toxocara cati un T.canis - citas cērmes). Līdz ar to, šo var dabūt no cilvēkiem - fekāl-orālajā pārneses ceļā.

4. Lenteņiem lielākoties nav gan tā pati profilakse, kas cērmēm. Cērmes - mazgāt ķepas, bet lenteņi - neēst jēlu gaļu, zivis utt. Izņēmums ir ehinokoks, bet es šaubos, dārgais autor, ka tu vispār zini, kas tas ir.

5. Vecais mīts par Toxoplasma gondii, grūtniecēm un kaķiem. Maz  ticams, ka cilvēks varētu iegūt T.gondii pa tiešo no kaķa, jo kad parazīts tiek izvadīts no kaķa ķermeņa, tas kļūst invazīvs cilvēkam tikai pēc 20 dienām. Ņemot vērā, autora apgalvoto, spriežu, ka viņš/a krāj kaķu fekālijas un spēlējas ar tām pēc 20 dienām. Plus spontānais aborts ir tikai 10% gadījumos, ja ir tiešām grūtniecei notikusi invadēšanās aršo parazītu, kas, starp citu, visbiežāk notiek ar jēlu gaļu un nemazgātiem dārzeņiem nevis glaudot kaķi. Turklāt, ja sieviete iepriekš pirms grūtniecības ir dabūjusi šo parazītu, tad ir izveidojusies jau imunitāte un nekādas sekas auglim nebūs.

Šā vai tā - get real- 1/3 pasaules iedzīvotāju T.gondii ir organismā jau nokļuvusi.

Būs Tev, draudziņ, jānāk uz manām lekcijām, lai neraksti visādus pesteļus un mānus sociālajos saitos.

3 0 atbildēt

es parasti satraucos lasot ko taadu jo viss uzreiz saak knudeet... bet tad es visu paardomaaju

rokas mazgaaju paaraak biezi, pat peec suna glaudiishanas jo tas drankis smird emotion

suni attarpoju kad ir aizdomas .gadijumaa tuberkolozi var dabuut no mitraam telpaam??

0 0 atbildēt

Paldies Dievam man nav majdzivnieku!  emotion

0 0 atbildēt

Ko var dabūt no mājdzivniekiem. Varbūt uzraksti ko var dabūt no cilvēkiem vai arī negribi zināt cik pretīgi mēs tomēr esam. 

0 0 atbildēt
Ta no mājas nevar iziet dabūsi vēl gripu!emotion
0 0 atbildēt

Man Dānijā ārsts pateica, ka no kaķa nevar dabūt tārpus un ateicās izrakstīt jebkādas attārpošanās zāles man un manai 3 gadīgai meitiņai.

0 0 atbildēt
Paga sanāk ,kad ja tās tuberkulozes nūjinjas ritigi tevi savairojas ,tad tu nomirsti ,tgd man liekas ,kad man ir tiberkuloze ,jo visu laiku nemitīgi klepoju.
0 0 atbildēt

Vajag snabiti dzert, tad shaadi *****asi neuzradiisies.

0 0 atbildēt

Par trakumsērgu palabošu. Pēc normatīvajiem aktiem dzīvniekam jābūt vakcinētam, bet, ja nemaldos pagājušgad tika veiktas normatīvo aktu izmaiņas, un vairs nav noteikts, ka dzīvnieks jāvakcinē reizi gadā. Pašlaik ir pieejamas 2 veidu vakcīnas, vienas nodrošina imunitāti uz gadu, otras uz trīs gadiem. Vienmēr jāpieturas pie vakcīnas lietošanas nosacījumiem.

0 0 atbildēt