local-stats-pixel fb-conv-api

Kas notiek, kad trūkst vitamīnu?40

1163 6

Šoreiz raskts par to, kādu kaitējumu nodara vitamīnu trūkums organismā. Ja nezināji, tad tagad zināsi. Ja neatcerēsies, tad lieto vairāk B12.

Agrāk cilvēki dzīvoja bailēs no dažādām slimībām, kuras izraisīja vitamīnu trūkums, tie uzskatīja, ka slimība var pieķerties kādam par grēkiem vai arī Dieva gribās dēļ.

Pavisam nesen tikai tika atklāti galvenie un svarīgākie vitamīni, kuri neļauj cilvēkam saslimt ar dažādām slimībām. Renesanses laika ceļotāji – atklājēji saprata, ka ēdot sālītu gaļu un graudus ikdienā ir lielāks risks saslimt. Pateicoties jaunatklātām zemēm tie sāka arī ēst savādāku pārtiku un uzturā lietoja daudz vairāk augļus, kas tos pasargāja no vis izplatītākas slimības uz kuģiem- cingas. Cilvēki nonāca pie secinājuma, ka ēdot daudzveidīgāku pārtiku var gan izārstēt slimību un neļauj ar to saslimt atkārtoti. Tā nu cilvēki sāka domāt par pastāvošajām sīkām vielām, kas bija vajadzīgas, lai uzturētu labu veselību. Ir bijuši vairāki Nobela prēmijas ieguvēji, kuri noteica pareizus vitamīnus, kas ļāva izvairīties no nāves vienkārši ēdot pareizu pārtiku. Šodien vitamīnu trūkums joprojām ir aktuāls tādās vietās, kā jaunattīstības valstis vai tādās, kur ir ierobežots pārtikas daudzums.

Ja tev patīk, kā es rakstu un par ko es rasktu, tad jautā vēl. Turpināšu savu darbu tālāk.

1163 6 40 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://Optiskais kabelis.
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 40

0/2000

mmm afigenna, pats labākais ir tas ka es ēdu! emotion Par to vien ielikšu plusu!

1 0 atbildēt

Paldies

2 1 atbildēt

nav vēl Ž vitamīns? ; D 

0 0 atbildēt

Man ir rahīts. Eh. Diez ko dzīvot netraucē, bet skolioze gan traucē.

0 0 atbildēt

 Nu tik labām rakstam tad prasās turpinājumu ar vitamīnu avotiem :D

0 0 atbildēt

uuuuuuu D:

0 1 atbildēt

Kas var būt labāks par cingu... emotion

3 4 atbildēt

labi ka es lietoju daudz piena.tur daudz šo vitamīnuemotion

0 2 atbildēt