Nav noslēpums, ka tas, kas nenāk no paša dārza ir lielākā daļa ķīmija, bet nu te ir versija kā no augļiem dabūt nost kaut drusku no tā visa.
P.S. Jauku dienu un labu apetīti tiem, kuri ēd augļus šobrīd!
Nav noslēpums, ka tas, kas nenāk no paša dārza ir lielākā daļa ķīmija, bet nu te ir versija kā no augļiem dabūt nost kaut drusku no tā visa.
P.S. Jauku dienu un labu apetīti tiem, kuri ēd augļus šobrīd!
To ir grūti pamanīt ar neapbruņotu aci, bet daudziem veikala āboliem virsū ir neliela vaska kārta, kuru ir iespējams redzēt, ja aplej tos ar karstu ūdeni.
Vasku izmanto, lai pasargātu ābolus, bet tas izraisa arī vēzi.
Par laimi ir viegls veids kā noņemt šo vasku, lai vari droši ēst ābolus.
Tev vajadzēs cepamo sodu, citronu sulu un siltu ūdeni. Sāc, ieliekot ābolus bļodā un pārber tos ar ēdamkaroti sodas.
Tad uzlej vienu ēdamkaroti citronu sulas.
Un tad ielej tajā pašā bļodā silto ūdeni.
Tad noberzē vasku no āboliem ar zobu birstīti.
Vispār jau āboliem vasks veidojas pilnīgi dabīgi - kurai šķirnei vairāk, kurai mazāk. Domāju, ka no vaska būtu vismazāk jābaidās, tas ir ķīmiski diezgan inerts, kas nozīmē, ka kāds ienāca, tāds arī iznāks. Būtu vairāk jābaidās no tā, kas lācītim vēderā - pesticīdi, pārgāzti minerālmēsli, smagie metāli utt.
Man gan aprakstītā metode ar kuru var dabūt nost vasku izraisa smīnu. Ja kaut ko rubī no ķīmijas, tad būs skaidrs, ka nepolāras vielas (tādas kā vaski) parasti netīra nost ar tādām stipri polārām vielām kā sodu un citronu sulu, kas nekādi nespēj mijiedarboties ar vasku, jo viens ir hidrofobs, otrs hidrofils - absolūti bezjēdzīgi Tad jau labāk paņem dvieli un kārtīgi noberz - daudz lielāka jēga.
Tāpēc veikala āboli ir jāmizo. Tur nevajag nekādu karsto ūdeni, lai sajustu vasku un visu pārējo, kas uz tās mizas ir !
Neko nesaku par ķīmiskajiem veikala āboliem, kas paredzēti pārdošanai, ne ēšanai. Tie bez dezinfekcijas, sterilizēšanas un dziļās tīrīšanas nav lietojami.
Taču tepat Latvijā no dārza lasītie absolūti naturālie vēlie āboli ziemas vidū ir tieši tikpat vaskaini...
Vasks nav indīgs(vis maz neviens "nolicis ķiteli" vēl nav) un tur tā kārtiņa ir tik plāna...Noskalo ar siltu ūdeni un noaslauki ar normālu dvieli i punkts,nevajag nekādus citronus un sodas.
var ari ar acetonu notirit vai ari nagu lakas noņēmēju , un tad noskalo 65 gradus siltu ūdeni , ko vēlāk noslauka ar datora monitora tīrāmo lupatiņu , tad viņš noņem ne tikai vaska kartu bet uzliek vietā Hr8v,zb izcelsmes biotipus kas palidz vieglak apest abolu !
Tu, kad rudenī no koka norauj ābolu, tiešām nejūti to pašu vaska kārtiņu??? Jā protams mums viņa ir plānāka, būtu karstāks klimats, būtu arī tāda ka līp pie rokas, daudziem augļiem dabiski veidojas vaska kārta lai saulē neizgarotu viss ūdens no viņiem laukā.
Pirmoreiz dzirdu ka augļu vasks izraisa vēzi - nejauc ar auto vaskošanas ķimijām?
.. Un vakara ar to pashu zobu birstiti iztiri zobus, bus papildaizsardziba pret kariesu.