local-stats-pixel fb-conv-api

Kas ir KHL Gagarina kauss?3

32 0

Kas tas īsti ir Gagarina kauss, par ko cīnās 16 labākās KHL komandas izslēgšanas spēlēs? Neliels ieskats balvas tehniskajā specifikācijā un tapšanas vēsturē.

 

Iepazīstinām ar Kontinentālās hokeja līgas galveno trofeju - Gagarina kausu.

 

Gagarina kauss ir hokeja balva, kas tiek pasniegta Kontinentālās hokeja līgas play off finālsērijas uzvarētājkomandai. Pirmo reizi šis kauss tika pasniegts pēc KHL 2008/ 2009. gada sezonas.

 

Kauss nosaukts par godu pirmajam kosmonautam – Jurijam Gagarinam. Padomju savienība bija pirmie, kas aizlidoja kosmosā, pirms 49 gadiem.

Gagarina kauss ir hokeja balva, kas tiek pasniegta Kontinentālās hokeja līgas play off finālsērijas uzvarētājkomandai. Pirmo reizi šis kauss tika pasniegts pēc KHL 2008/ 2009. gada sezonas. 

Kauss nosaukts par godu pirmajam kosmonautam – Jurijam Gagarinam.

Tas izgatavots no 925. proves sudraba, no ārpuses apzeltīts. Kausa priekšpusē iegravēts J.Gagarina attēls un lidojoša komēta, bet no otras puses attēlots hokejists. Visapkārt kauss rotāts ar mazām hokeja ripām. Kauss sver 19 kilogramus un tā tilpums ir 12 litru.

Kā uzskata līgas prezidents, Aleksandrs Medvedevs, Gagarina vārds kausam piešķirts tāpēc, ka viņa vārds Krievijas iedzīvotājiem asociējas ar visaugstākajiem sasniegumiem, bet pats Jurijs Gagarins ir nācijas simbols.

Pirmo reizi līdzjutēji ar kausu tika iepazīstināti pirmās KHL Zvaigžņu spēles laikā Maskavā.

Par pirmo kausa īpašnieku, kas, starp citu ir ceļojošais kauss, pēc pagājušās sezonas kļuva Kazaņas Ak Bars klubs, kurš finālsērijā ar 4-3 pieveica Jaroslavļas Lokomotiv klubu. Pirmais virs galvas kausu pacēla Kazaņas komandas kapteinis un uzvaras vārtu guvējs – Aleksejs Morozovs.





32 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

labs rakstiņš un starpcitu Gagarins bija pirmais cilvēks kosmosā

0 0 atbildēt

Kāds sakars kosmonautam?

LAbs raksts neko tamlīdzīgu nebiju zinājis!

0 0 atbildēt

atbildot uz Tomatiish komentāru " Kāds sakars kosmonautam? LAbs raksts neko t... " nu jo Krievijai lielākais sasniegums, 1.mie kosmosā un tas takā šķiet kā nācijas varenības simbols, tādēļ to pasniedz kā varenības simbolu. Bet jā ar hokeju tieš sakars laikam jau nav :D  

0 0 atbildēt