Kā tad īsti ir pagatovts tas proteīns (olbaltumvielu pūlveris) ?
1. Solis - No fermām tiek ievākts govs piens ar sastāvu - 3.5% olbaltumvielas, 4% tauki un 4.6% laktoze
2. Solis - Iegūtais piens tiek atdzesēts līdz 4. grādu temperatūrai, lai iznīcinātu daļu baktēriju, kuras apdraud veselību.
3. Solis Šo pienu ved uz tuvāko siera ražošanas uzņēmumu un tur viedo sieru. Siera ražošanas laikā atdalās sastāvdaļas, ko izmanto siera pagatovošanai un šķidrums, kas vēlāk noderēs mums!
4. Solis Piens tiek pasterizēts. Tas nozīmē varīts līdz tā vārīšanas temperatūra ir 70-80 grādi un uzreiz tas tiek atdzesēts līdz 4 grādiem. Šādi tiek nogalinātas pēdejās baktērijas, kas var apdraudēt mūsu veselību. Pēc pasterīzēšanas sastāvā ir 80% kazeins un 20% sūkalas (whey)
5. Solis Tiek atdalīts kazeīns no sūkalām. Kazeīns tiek izmantot siera pagatavošanai. Paliek šķidrums, kas ir sūkalas, bet vēl ar sūkalām ir ogļhidrāti un tauki.
6. Solis Šķidrums tiek attīrīts no taukiem, ogļhidrātiem.
7. Solis Šķidrumu izžāvē un iegūst Sūkalu koncentrātu - whey protein concentrate. Pēc izžāvēšanas sastāvs ir 90% proteīns.
8. Solis Tiek pievienotas garšvielas un krāsvielas.
9. Solis Mēs izbaudam šo burvīgo eleksīru!
Nepieciešams 326kg piena, lai pagatavotu 2.25kg gatava proteīna pulvera!!!
Es ceru, ka tagad visiem ir skaidrs, ka proteīns nav inde un proteīnu apokalipse nesāksies.
Paldies par uzmanību, ja ir kas uz sirds droši jautā privāti!