local-stats-pixel fb-conv-api

Kā aizstāvēt sevi uz ielas?11

158 5

Teju katram vismaz reizi dzīvē ir sanācis nokļūt situācijā, kurā ir apdraudēta paša vai apkārtējo cilvēku veselība kāda cita cilvēka agresijas dēļ. Tāpat šobrīd ļoti aktuāls ir bēgļu jautājums, kura dēļ daudzi cilvēki uztraucas, jo arvien pienāk ziņas no ārzemēm, kur arābu izcelsmes vīrieši uzbrūk un izvaro sievietes, iesaistās dažādos konfliktos.

Kā iemācīties sevi aizstāvēt? Izrādās, ka Latvijā ir iespējams profesionāli apgūt tuvcīņu un pašaizsardzību. Ar ko tas atšķiras no tradicionālajiem cīņas sporta veidiem? Tradicionālie cīņas sporta veidi cilvēku labi sagatavo sportam, iemāca pareizi gūt punktus, iemāca turēties noteikumu rāmjos, sagatavo cilvēku konkrētai cīņas videi, kas ir iekštelpās, visbiežāk ringa formā. Taču ārpus šīs vides noteikumu nav. Reizēm uzbrucēji var būt pat divi vai trīs. Tie var lietot nažus, pistoles. Mīksta grīdas seguma vietā ir asfalts, smiltis, akmeņi. Uzbrukums var būt ļoti negaidīts un ar krasi atšķirīgu pieeju tai, pie kādas pieradis ir sportists.

Man izdevās atrast divas iestādes Latvijā, kas apmāca cilvēkus tādā formā, kas ir ļoti pietuvināta reālajai dzīvei. Aizgāju un izmēģināju, un padalīšos savā pieredzē un iespaidos arī ar jums.



158 5 11 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 11

0/2000

Labākā vieta kur apgūt cīņu ir Maskačka

6 0 atbildēt

i belive, you can fly emotion

5 0 atbildēt

Tas ir forši, cīņa paplašina redzes loku un ja Tu trenējies tavs prāts mazliet sāk strādāt savādāk...

Taču, lai arī pats esmu staigājis, taču uzskatu, ka ja Tu tiešām gribi tikai aizstāvēties, atstrādā sitienu ar roku, un trenējies skriet.. Nekas nav labāks ka pekšņs sitiens un ātru kāju kombinācija emotion

4 0 atbildēt

Un reizēm tas pat nav sliktākais variants. Pašmērķis jau nav cīņa un kāda pieveikšana, bet savas veselības un dzīvības saglabāšana. Instrumenti šī mērķa sasniegšanai izriet no attiecīgās situācijas.

1 0 atbildēt

Bet auguma un svara nevienlīdzība nebūt nenozīmē, ka nevari mierīgi tikt galā ar uzbrucēju, pat ja viņš ir lielāks un stiprāks. Galvenais ir zināt pareizos principus un tehnikas. Te ieskats - https://youtu.be/aBee9mbouik?t=36s

1 0 atbildēt

Varu minēt to, ka Taekwondo (ITF, nevis WTF) tiek pievērsta ļoti nopietna uzmanība tuvcīņai - atbrīvošanās no tvērieniem un aizsardzības pret ieročiem (kā aukstajiem, tā šaujamajiem). Viss arī atkarīgs no trenera, jo, ja mērķis ir sagatavot sportistus, tad šādas lietas bieži vien netiek mācītas, tomēr mēs treniņos ļoti bieži praktizējām tuvcīņas paņēmienus. Un tas notika visai reālos apstākļos, paņēmienus izpildot spēcīgi un tā, ka reizēm pēc treniņa rokas pacelt bija problemātiski. Apguvām arī sparingu pret diviem un trīs cilvēkiem. 

2 1 atbildēt

Tā jau gluži nav.Ja nav labu fizisko parametru tad noteikti ir kādas citas iespējas.Piemēram labs  kaujas nazis.Pistoli nēsāt ir smagi un neērti,un jākārto kaudzi papīru lai to dabūtu.Toties naži tagad nav aizliegti.Un ir glābuši dzīvību to nēsātājam ne reizi vien.Paskati www.fotki.lv/best_knives2013 ,noteikti atradīsi sev ko piemērotu.  

0 0 atbildēt

Pamekle infu par Aikido - WingTsun - Tai Che - JuneKuneDo - MuyThai - K1 Cigun.... 

Domaju ka sis vis ari spej palidzet! 

Pats praktizeju WingTsun! 

0 0 atbildēt

Tiešām ieinterisēji bet tikai viens jautājums par KMG cik lielas cenas tur ir? 

Raksts pievienots favorītiem un protams + tev.

0 0 atbildēt