local-stats-pixel fb-conv-api

Ja patīk hokejs, kāpēc nespēlēt?15

105 0

Sveiki spoki, tātad šodien pastāstīšu jums nedaudz no savas pieredzes. Tā kā ir čempionāta laiks, nodomāju, ka daži no jums ir uz hokeja viļņa, tāpēc gribu dot dažus padomus un apgāzt stereotipu, ka hokeju nav iespējams spēlēt, tāpēc, ka forma vien izmaksā minimums 500eur!

Mūsdienās ir ļoti daudz hokeja fanu, kuri stāsta, ka hokejs ir mīļākais sporta veids, bet paši nespēlē. Protams, šis nav tēmēts tā, ka visiem faniem tagad obligāti ir jāskrien spēlēt hokeju. Vienkārši esmu dzirdējis tik daudz cilvēku, kuri stāsta, cik ļoti gribētu spēlēt hokeju, bet ir daudz aizbildinājumu kāpēc to nedara. Viens no tiem ir inventāra augstā cena, cits - švaka spēlēt un slidot prasme, cits veselība, kā arī laukuma neesamība, cilvēkiem, kuru dzīvesvietas apkaimē nav ledus haļļu. Šie ir tikai daži no aizbildinājumiem.

Tātad, es pats, neesmu nekāds hokejists, tikai cilvēks, kuram patīk šis sporta veids. Pats hokeju nespēlēju nekādā komandā un nekad neesmu trenējies. Vienmēr ir gribējies uzspēlēt un tāpēc pienāca laiks, kad saņēmos, diezgan ilgā laika posmā ieguldījumu salīdzinoši mazu naudu un savācu pilnu formu. Pats eju spēlēt reizi nedēļā - brīvdienās uz masu hokeju ar formu, katra reize izmaksā 7eur.

Viss sākās pirms 4 gadiem, kad nopirku hokeja slidas un draugs uzdāvināja savu veco nūju. Sāku iet ziemā ar draugiem uz dīķi, vēlāk uzcēla laukumu pie skolas, tad laiku pa laikam apmeklēju arī halli. Tā kā bija grūti spēlēt tikai ar slidām un nūju, kājās arī noturēties nemācēju, sāku vākt papildus inventāru. Sākumā nopirku pieticīgus ceļu un elkoņu sargus, kuri mani kādu laiku pasargāja no sāpigiem kritieniem un ripas. Tieši šī minimāla drošība un traumu biežuma samazināšanās ļāva spēlēt hokeju vēl biežāk. Vēlāk sapratu, ka hokejs nav hokejs, bez cimdiem. Ripas kontrole, metiens, nūjas vibrācija un viss kaut kas cits ir ļoti atkarīgs no cimdiem, tāpēc parunāju ar pāris draugiem, kuri ir spēlējuši hokeju un ātri vien sazīmēju labus, bet nedaudz pavalkātus cimdus. Vēlāk arī radās vēlme pamēģināt hokeju spēlēt pilnā formā. Tā kā naudiņas nebija tik daudz, lai sapirktu visu uz reiz, sākumā aizņēmos no draugiem un pamazām pirku inventāru pa vienai detaļai.

Šobrīd esmu savācis pilnu formu. Lieki piebilst, ka tas ir izdevies tikai tāpēc, ka draugu lokā ir daudz hokejisti, kuri spēlē salīdzinoši augstā līmenī un bija ar mieru pārdot man savus vecos sargus un citas ekipējuma sastāvdaļas. Formu man palīdzēja nokomplektēt, laikam, 5 draugi, kuri ir spēlējuši un joprojām spēlē hokeju. Protams, arī pacietība šeit bija nepieciešama. Daudzas lietas iegādājos arī jaunas, protams, uz akcijām.

Šeit būs mana forma bildēs. Klāt būs arī cenas.

105 0 15 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 15

0/2000

Raksts interesants. Es gan teiktu,ka tevis minētais faktors -nav kur spelēt, jo tuvumā nav halle, ir pietiekami nozīmīgs. Ja cilvēks dzīvo dziļos laukos un tuvākā halle ir lielā attālumā nokļūt var būt pagrūti.

Par formas izmaksām -tas jau man sķiet, ko katrs vēlās un katra iespējas + veiksme. Cilvēkam ar nestandarta tipa augumu varētu būt grūtāk iegūt lietotu ekipējumu, jo mazak būš iespēja atrast kaut ko,kas der. Līz ar to sanāks dārgi. Ar nestandarta domāju, kādu kam ir lielāks vēderiņš, līdz ar to bikses vai kādi no sargiem garumā derētu,platumā nekā,vai tieši pretēji - ļoti tieviem spēlētajiem, kam puncī,gurnos der bērnu ekipējums, bet garumā vajag jau ko nopietnāku. Ta,protams, arī ir teorētika.

Par nūjām, slidām,tur taisnība -ja labi grib var dabūt saprātīgās cenās. Švakāk,protams ar to visu ir vārtsargiem -ne velti amatieru līgās, 1 varotčiks mēdz sargāt vairākās komandās un par to vēl saņem simbolisku naudiņu.

Tiem ,kas lasot šo rakstu un komentārus iedomājās pamēģināt,mans ieteikums - mēginiet sekot autora piemēram un iet uz masu ledu, vai hoķi vietējā slidotavā - nezinu via visur tā ir, bet tas katrā ziņa ir biežāk pieejami kā dīķa ledus. Kādam, kam jau ir bikucīt skills -pamēginiet tikt kādā entuziastu hokejlīgas komandā.(tur gan jāčeko nolikumi vai nav kādi zemūdens akmeņi,kas varbūt kaut ko ierobežo).

4 0 atbildēt

Cilvēki saka ka grib, bet visi kautko grib, jautājums ir tāds, kurš grib tik ļoti ka piecels savu pēcpusi un tieksies pēc tā ko viņš grib. 

2 0 atbildēt

Vienīgās ekipējuma daļas, uz ko es neekonomēju naudu, ir ceļasargi un cimdi. Cimdi tīri ērtuma ziņā, bet izrādās, ka, jo dārgāki ceļusargi, ko mazāk sāp. emotion Bet tā man pārējās formas daļas ir kopš pirkšanas 2008. gadā. Izņemot slidas.

1 0 atbildēt

Sveiciens no vārtsarga  emotion 

0 0 atbildēt

Neziant kur Jelgava varetu spelet hokeju 18 gados? Esmu tikai uz diķi spelejis.

Kada liga spelet?

0 0 atbildēt

nu, redzi, bet lai spēlētu futbollu, ir nepieciešama tikai bumba un viss!

tagad salīdzinam - 200eiro/bumba . laikam jau nespēlēšanas pamatā nav tikai pliki attaisnojumi vien.

0 0 atbildēt
Vēl viens aizbildinājums - ne visiem ir draugi (vai vismaz draugi hokejisti).
0 0 atbildēt

protams...jo slidot var arī ar pulētiem vāļinkiem emotion

0 0 atbildēt

Paldies par interesanto aprakstu. Zināju, ka tās šmotkiņas ir daudz, bet ka tik daudz, nezināju. emotion

0 0 atbildēt