local-stats-pixel fb-conv-api

Indija ienāk F14

40 1

Tuvojoties jaunās F1 sezonas sākumam, piedāvāju spokiem iepazīties ar šī  gada debitantiem pilotu vidū. Jau apskatījām šos braucējus:

Vitālijs Petrovs
Lukass Di Grassi
Niko Hulkenbergs
Bruno Senna

Vēl ir atlicis viens debitants, šoreiz tumšāks, nekā pārējie :D Tas ir indietis Karuns Čandoks, kurš debitēs F1 Hispania Racing Team komandā, kopā ar Bruno Sennu.
Karuns nāk no Indijas, no Chennai pilsētas, līdz 1996. gadam zināma arī kā Madras, kur piedzima 1984. gada 19. janvārī, tātad jau 26 gadu vecs. Šobrīd gan braucējs dzīvo Lielbritānijā, taču F1 iekļuvis lielā mērā tieši pateicoties savai tautībai - diemžēl ievērojamu lomu pilotu tirgū un F1 vispār spēlē arī biznesa intereses, un Indija ir liels tirgus, kā arī 2011. gadā plāno rīkot savu F1 posmu, tā ka indietis pilots čempionātā bija vēlams. Karuns Čandoks gan būs otrais indiešu pilots F1, par pirmo ir kļuvis Narains Kartikejans, kurš 2005. gada sezonu aizvadīja F1 Jordan sastāvā.

Par Karuna sacīkšu braucēju karjeras pirmsākumiem ir zināms maz, taču ar formulām braukt indietris sāka 2000. gadā, Indijas Nacionālajā formulu čempionātā, sauktā arī par Formula Maruti. Rezultāti iespaidīgi - 7 uzvaras, uzvaras visās 10 kvalifikācijās un čempiona tituls, tomēr jāņem vērā, ka konkurence, visdrīzāk, nebija īpaši spēcīga. 2001. gadā braucējs izcīnja titulu Formula 2000 Asia čempionātā un testēja Carlin Motorsport F3 formulu, lai jau 2002. gadā uzsāktu startus Liebritānijas F3 čempionāta nacionālajā klasē, tiesa gan, citas komadas - T-Sport - sastāvā. 3 reizes finišējis uz pjedestāla, kopvērtējumā Karuns ieņēma 6. vietu. Turpat arī Čandoks brauca 2003.gadā, šoreiz jau kopvērtējumā saņemot 3. vietu. 2004. gadā pilots pārgāja uz augstāko britu F3 klasi, tomēr ne īpaši veiksmīgi starti, un 14. kopvērtējumā. 2005. gads tika pavadīts daļēji startējot atšķirīgos čempionātos, taču bez iespaidīgiem rezultātiem - Karuns startēja daļā no Formula Renault 3.5 Series posmiem, kā arī bija pirmais, kurš pārstāvēja Indiju A1 GP čempionātā, kurā komandas katra pārstāv kādu valsti. 2006. Čandoks brauc jaunizveidotā čempionātā - Formula Asia V6 by Renault, kurā arī gūst čempiona titulu.

Jauns posms karjerā Čandokam sākās 2007. gadā, indietis paraksta līgumu ar Durango komandu prestižajā un F1 tuvajā GP2 čempionātā. Sezonas gaitā Karuns arī gūst pirmo GP2 uzvaru - vēsturiskajā Spā - Frankošamps trasē Beļģijā. Tomēr pārējā sezona nebija veiksmīga, un kopvērtējumā 15. vieta. Starpsezonā Čandoks saņēm uzaicinājumu no Red Bull F1 komandas un divas dienas veica testus ar F1 Red Bull formulu, kā arī 2008. gadam noslēdz līgumu ar Red Bull atbalstīto GP2 komandu iSport International. Atkal 1 uzvara un vēl 3 pjedestāli deva Čandokam 10. vietu kopvērtējumā togad. 2009. indietis atkal nomaina GP2 komandu, šoreiz startējot Ocean Racing Technology sastāvā. Sezona gan izvērtās ļoti neveiksmīga, kopā ar komandas biedru abi piedzīvoja 16 (!) izstāšanās, Čandoks tikai 1 reizi finišēja uz pjedestāla un kopvērtējumā 18. vieta.

Tomēr, par spīti šiem, ne īpaši spēcīgajiem rezultātiem, šogad indietis startēs F1, pārstāvot jauno HRT (Hispania Racing Team) komandu. Karunam ir dota iespēja, un ja nepievils formula, varbūt arī redzēsim kādu labu rezultātu no viņa kādreiz, bet pirmais starts jau rīt - Bahreinas GP treniņbraucienos, apsveicu visus F1 līdzjutējus spokos ar jauno sezonu! Liekat + ja uzinājāt ko jaunu un interesantu :]
Turpinājumā foto un arī kāds video no Karuna Čandoka karjeras emotion

« 1  2  3  4  5 »
40 1 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

12. attēls :DD

0 0 atbildēt

No kuras mājas lapas nokopēji?

0 0 atbildēt

atbildot uz Tomatiish komentāru " No kuras mājas lapas nokopēji? " Kādā ziņā? No dažādām, gan wiki, gan pilota paša mājaslapa u.c. un bildes vel no viskautkurienes. Nē, Čandoku pašu neiztaujāju, atradi kļūdas?

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt