local-stats-pixel fb-conv-api

Henriks un Daniels Sedīni.14

49 0

Henriks Sedins (zviedru: Henrik Sedin; dzimis 1980. gada 26. septembrī Zviedrijā) ir zviedru hokejists - centra uzbrucējs. Pašlaik (2011) viņš, būdams komandas kapteinis, kopā ar savu identisko dvīņubrāli Danielu, spēlē NHL klubā Vankūveras "Canucks"

Savu profesionālā hokejista karjeru Henriks uzsāka 1997. gadā, pievienojoties Zviedrijas Elistērnas klubam Modo Hockey kurā spēlēja līdz pat 200. gadam, kad nonāca "Canucks" rindās. Vankūveras klubs Henriku draftēja 1999. gada draftā, izvēloties viņu ar kopējo 3. numuru. 2004/05. NHL lokauta laikā Henriks spēlēja savā "dzimtajā" klubā - MoDo Hockey.

2005.—06. sezonā abi Sedini spēlēja vienā uzbrucēju trijniekā kopā ar Ansonu Kārteru, un bija sezonas rezultatīvākā maiņa komandā.

1999. gadā, kopā ar Danielu, ieguva Zelta Ripu, kas tiek pasniegta Zviedrijas labākajam hokejistam, kurš spēlē Zviedrijas hokeja līgā. Viņš spēlēja 2008. gada NHL Visu Zvaigžņu spēlē, atzīmējoties ar divās rezultatīvām piespēlēm.

Daniels Sedins (zviedru: Daniel Sedin; dzimis 1980. gada 26.septembrī Zviedrjiā) ir profesionāls zviedru hokejists, spēlē kreisās malas uzbrucēja pozīcijā, Zviedrijas izlases komandas dalībnieks. Pašlaik (2011) viņš kopā ar savu identisko dvīņubrāli Henriku spēlē NHL klubā Vankūveras "Canucks"

Savu profesionālā hokejista karjeru Daniels uzsāka 1997. gadā, pievienojoties Zviedrijas Elisternas klubam Modo Hockey, kurā spēlēja līdz pat 2000. gadam, kad nonāca "Canucks" rindās. Vankūveras klubs Danielu draftēja 1999. gada draftā, izvēloties viņu ar kopējo 2. numuru. 2004/05. NHL lokauta laikā Daniels spēlēja savā "dzimtajā" klubā — MoDo Hockey.

2005.—2006. sezonā abi Sedini spēlēja vienā uzbrucēju trijniekā kopā ar Ansonu Kārteru, un bija sezonas rezultatīvākā maiņa komandā.

1999. gadā kopā ar Henriku ieguva Zelta ripu, kas tiek pasniegta Zviedrijas labākajam hokejistam, kurš spēlē Zviedrijas hokeja līgā.

SAVIEM VĀRDIEM!

Vankūveras "Canucks" arī tagad, šodien,vakar,aizvakar vēl cīnās par galvenās NHL balvas Stenlija kausa iegūšanu. Finālsērijā "Canucks" spēlē pret Bostoniešiem jeb "Bruins". Pagaidām 2:1 sērijā uzvar Vankūvera, un brāļi Sedīni nebeidz pārsteigt.

Pats interesantākais šajā lietā man liekas, tas, ka abi brāļi nekad nav spēlējuši atsevišķi. Gan izlasē, gan Vankūverā abi spēlē vienā maiņā, vienā komandā, un +/- ir vienādi rezultatīvi. Ja kāda NHL komanda vēletos iegūt vienu no brāļiem, tas nebūtu iespējams, jo brāļiem ir vienots līgums, ka viņi abi iet kopā, un savādāk nevar. Tā vien liekas, ka viņus nekad nekas nešķirs. ĪSTI BRĀĻI!

Cerams, ka ir lasāms raksts, jo kā nekā, tas ir mans pirmais raksts! Paldies par uzmanību!



49 0 14 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 14

0/2000

Izcili spelētāji. Kā nekā tad kad Vankuvera gribēja pirkt Henriku viņš teica ka bez brāļa nekur neies un nācās pirkt abus :)

7 0 atbildēt

Nu, nu... nejau 2:1 uzvar sērijā, bet 3:2....

0 0 atbildēt