Sevišķi labi bumbieri ir bērniem, kas sirgst ar dispepsiju. Šajā gadījumā noder bumbieru ķīseļi un kompoti vai novārīti žāvēti bumbieri, kas dodami kopā ar auzu pārslu novārījumu.
Bumbieriem piemīt arī tonizējošas īpašības. Tie nomierina sirdsdarbību, uzlabo garastāvokli, likvidē spriedzi.
Tiem, kas cieš no cukura diabēta, ieteicams regulāri lietot svaigu bumbieru sulu pa 50-70 gramiem pusstundu pirms ēšanas. Ja ir laba panesamība, devu var palielināt līdz vienai glāzei.
Pie aptaukošanās problēmām, cukura diabēta, nieru, aknu un žultsceļu saslimšanām, pie nierakmeņiem un cistīta diētā jāiekļauj svaigi vai kaltēti bumbieri. Bumbieriem ir zema enerģētiskā vērtība, tie satur apmēram 84% ūdens, tāpēc bumbierus droši var iekļaut diētās.
Bumbieros ir pavisam nedaudz nātrija un hlora, tāpēc tie labi iederēsies bezsāls diētās, pie sirds un asinsvadu saslimšanām un nefrītiem.