Izrādās, ka kivi nav tikai C vitamīna avots, tā brīnumainās īpašības uzzināsiet, izlasot šo rakstu.
Ja Jums patiks, varēšu vēl uztaisīt citas daļas par augļiem un to interesantajām īpašībām.
Izrādās, ka kivi nav tikai C vitamīna avots, tā brīnumainās īpašības uzzināsiet, izlasot šo rakstu.
Ja Jums patiks, varēšu vēl uztaisīt citas daļas par augļiem un to interesantajām īpašībām.
Kivi dzimtene – Ķīna. Vēlāk kivi audzēja Jaunzelandē. Nevelti kivi tiek dēvēts par ķīniešu ērkšķogu, vēlāk Jaunzelandē to nodēvēja par kivi – par godu Jaunzelandes nacionālajam putnam.
Kivi ir ļoti labs kālija, magnija, vara un fosfora avots.
Kivi sastāvā esošie karatinoīdi (A vitamīna priekšteči) palīdz aizsargāt acs struktūras no izmaiņu rašanās laika gaitā, tādā veidā mazinās redzes traucējumu un pat pilnīga redzes zuduma risks.
Kivi satur C vitamīnu vairāk nekā apelsīni.
Kivi augļi ir arī lielisks divu taukos šķīstošo antioksidantu – A un E vitamīna avots. Tā kā kivi satur gan ūdenī, gan taukos šķīstošos antioksidantus, tad tie spēj pasargāt organismu no nelabvēlīgās apkārtējās vides iedarbības visoptimālākajā veidā.
Kivi ir arī brīnišķīgs šķiedrvielu avots. Ar šķiedrvielu palīdzību var samazināt holesterīna līmeni asinīs, līdz ar to mainās arī dažādu sirds slimību un infarkta risks. Ar šķiedrvielu palīdzību no organisma tiek izvadītas kaitīgās un nevajadzīgās vielas, līdz ar to notiek nosacīta organisma attīrīšanās. Ar šķiedrvielām bagāti pārtikas produkti ir nepieciešami arī diabēta pacientiem, jo ar to palīdzību var samazināt glikozes līmeni asinīs. Turklāt kivi augļi ir ļoti labs kālija, magnija, vara un fosfora avots.
Zaļš kivi satur enzīmus, kas ļauj ļoti ātri nogatavoties citiem augļiem, ja tos ieliek vienā traukā ar kivi.
Tieši šo enzīnu dēļ ar kivi augļiem iespējams mīkstināt gaļu.
Taču kivi saldējums neizdodas, jo šo enzīmu dēļ piena produkti savelkas un neļauj želantīnam sastingt.
Pēc jaunākajiem pētījumiem kivi sēklu eļļa ir viens no vērtīgākajiem un iedarbīgākajiem kosmētikas komponentiem, kam piemīt vairākas priekšrocības - tai piemīt antioksidanta un pretnovecošanās iedarbība, tā atjauno ādas šūnas un mitrina ādu.
Vēl viens fakts - kad daudz saēdās pazaļu kivi, drausmīgi sūrst mute
Apelsīni vai citroni vispār nav nekāds C vitamīna etalons. Zemenēs, upenēs un pat brokoļos C vitamīna ir kādas divas reizes vairāk.