local-stats-pixel fb-conv-api

Briedis smagā cīņā uzvar Gevoru, Usiks noliek uz dēļiem Beljū5

Naktī uz Lāčplēša dienu un Lāčplēša dienā norisinājās lielā boksa nakts. Vispirms īsi pirms vieniem naktī savu cīņu uzsāka kruizeru "karalis" Oleksandrs Usiks un kruizeros atgriezušais angļu bokseris, kurš pēdējos gados vislabāk palicis atmiņā ar ļoti neskatāmam cīņām - Tonijs Beljū. Pirms cīņas nepārpotamais favorīts bija ukraiņu bokseris, kura īpašumā ir visas galvenās kruizeru svara jostas. Cīņas sākums mazliet pat pārsteidza -Beljū labi turējās pretī. Taču notikumi ap 4. raundu atgādināja, ka tieši tāda parasti ir Usika cīņas stratēģija. Sākt lēnām un ar katru raundu kāpināt tempu, jaudu, kamēr pretinieks lēnām pagurst. 8. raundā cīņa noslēdzās. Usikam padevās divi ļoti trapīgi sitieni un Beljū palika uz dēļiem. Usiks nosargāja savu titulu un turpmāk plāno pāriet uz smagāko svara kategoriju, lai cīnītos ar Entoniju Džošuā.

Pulkstens 3. pasaules boksa supersērijas 2. sezonas pirmajā ceturtdaļfinālā polis Kšistofs Glovackis tika galā ar Maksimu Vlasovu. Glovackis cīņu uzvarēja pēc punktiem, tiesniešiem vērtejot cīņu ar 118-110, 117 - 110 un 115 - 110. Glovackim atlika gaidīt kurš būs viņa pretinieks. Armēņu izcelsmes vācietis - Noels Mikaeljans-Gevora vai Mairis Briedis.

Mairis Briedis ļoti smagā un, diemžēl, neskatāmā cīņa pēc punktiem pārspēja Gevoru. Trāpījumi tika abiem bokseriem, bet jāsaka cīņa pamatā sastāveja no klinča, Brieža aizsargāšanās un Gevoras akliem uzbrukiem, "skrienot ar nodurtu galvu sienā." Briedis tiesnešu vērtējumā uzvarēja 116-110, 115-111, 114-112. Daudz kur pasaulē atzīst, ka uzvarētājam bija jābūt Gevoram, ka uzvara uzdāvināta Briedim utt. Es nebūtu tik kategorisks. Mani mazliet pārsteidz pirmā tiesneša vērtējums, bet piekritīšu, ka Mairis uzvarēja šo cīņu. Tiesa, skatoties nāktotnes perspektīvās, ļoti ceru, ka šī vājā cīņa ir pēcoperācijas sekas un pret Glovacki redzēsim to Mairi, kurš nokautēja Čaru, izturēja Huku un radīja pamatīgas galvassāpes Usikam.

Otrā pasaules boksa supersērijas pusfinālā varēs redzēt Juenu Dortikosu pret Endru Tabitī. Precīzi pusfinālu datumi vēl nav zināmi.

49 0 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000
Lat-vi-ja! Uz-va-ra!emotion
5 0 atbildēt

mjā, Briedis tāds pašvaks un saguries izskatījās, labi, ka vismaz uzvaru uz Lāčplēšdienu iedeva. Tur jau lielas naudas likmes.

4 0 atbildēt

 emotion 

2 0 atbildēt

 emotion 

2 0 atbildēt
 Man arī pabesīja šitas "skrien ar nodurtu galvu sienā." Pilnīgi prasās atļaut boksā sitienu ar celi bietē vai sitienu pa pakausi! A kur ta vēl šitādam "nirējam" uzšaut😈
0 0 atbildēt