local-stats-pixel fb-conv-api

Bendijs – hokejs ar bumbiņu10

45 0

Droši vien visi no jums (vismaz lielākā daļa), spokiem, zina, kas ir hokejs ar ripu. Dinamo, Irbe, Ozoliņš un tādā garā... .

Taču, varu derēt, ka par tādu sporta veidu kā bendijs, jeb hokejs ar bumbiņu, ir dzirdējuši daudz mazāk un arī no tiemne visi zina, kas tad īsti tas ir par zvēru – brendijs (nejaukt ar brendiju, par to, šaubu nav, zina visi :D ).

Tātad, Bendijs – hokeja veids, ko Eiropā iepazina vēl pirms kanādiešu hokeja (t.i., tā, ko pašlaik uzskata par "īsto"). Krievijā to spēlēja jau 18. gadsimtā (tieši tādēļ šo spēli sauc arī par krievu hokeju), Zviedrijā, Lielbritānijā – 19. gadsimtā. Somijā un Norvēģijā – 20. gadsimta sākumā.

Spēles notiek uz futbola laukuma, pirms tam, protams, uz tā uzlejot ledu. Arī pārējie noteikumi ir ļoti līdzīgi futbolam – ir stūra sitieni, brīvsitieni, soda sitieni. Tāpat ir arī soda kartīšu sistēma, taču atšķirībā no futbola, šeit nav dzeltenās, bet ir zilā kartīte. Sarkanā gan paliek.

Agrāk, 1952. gadā, Bendijs bija arī Olimpiskais sporta veids, taču dēļ mazās konkurences to izslēdza no programmas. 2014. gada Olimpiādē, kas risināsies Sočos šis sporta veids būs "demonstrācijas sporta veids", t.i., tiks izspēlēts turnīrs, taču Olimpiskās medaļas netiks dalītas, tā teikt, iepazīšanās nolūkos.

Kā var noprast, spēcīgākie bendija spēlētāji ir Krievijā un Zviedrijā. Tāpat labi spēlē citas skandināvu valstis. Visai populārs šis sporta veids ir arī postpadomju telpā. Arī ASV un Kanādā šis sporta veids tiek kultivēts.

Arī Latvijā ir nacionālā izlase, kas regulāri piedalās Pasaules čempionātos, tiesa, pagaidām, vēl otrajā (pēc spēka) grupā.











45 0 10 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 10

0/2000

Man jau tas variants ''brendijs'' patīk labāk

2 1 atbildēt

hokejs ar futbola vārtiem un florbola bumbiņu =D

1 0 atbildēt

Mans bracka ir latvijas izlase... taka ja es diez gan daudz zinu par bendiju (giggle)

1 0 atbildēt

baigi lielie vārti

1 0 atbildēt

Es labprāt uzspēlētu

1 0 atbildēt

Lauku hokejs + hokejs  :)

1 0 atbildēt
dea avatarsdea

Hoķis ir hoķis. Ar ripu. Lai tā arī paliek, priekš kam dzīvi sarežģīt ?

0 2 atbildēt

Man viens draugs Somijaa spelee shito, ir doma kaadreiz aizbraukt uzspeeleet pie vinja ar pacaniem

1 4 atbildēt

Gribās pasmaidīt šito skatoties. Kārteja parodija hokejam, tā pat kā florbols.

0 5 atbildēt