local-stats-pixel fb-conv-api

Ar seksu pret galvassāpēm3

72 0

Mūžvecais aizbildinājums: „Šonakt ne, dārgais, man sāp galva,” kuru droši vien jau akmens laikmeta sievietes zināja, ir diezgan nejēdzīgs, jo kā zinātnieki izpētījuši: sekss lieliski palīdz pret galvassāpēm.

Atklājums patiesībā ir jau diezgan vecs, taču tas nenozīmē, ka cilvēki par to ir informēti. Pirms 30 gadiem pētot fizioloģiskos ķermeņa procesus un smadzeņu darbību, zinātnieki atklāja cilvēku endorfīnus. Endorfīni ir morfīnam līdzīga viela, kuru mūsu smadzenes ražo mirkļos, kad ķermenis ir vairāk noslogots nekā parasti. Tas attiecas gan uz dažādām sportiskām aktivitātēm, gan arī seksu.
Mūsu ķermeņi ražo vairāk kā 20 dažādus endorfīnu tipus, no kuriem beta-endorfīnam ir vislielākā ietekme uz mūsu smadzenēm fizisko aktivitāšu laikā. Endorfīniem piemīt 4 galvenās īpašības: tie samazina sāpes, noņem stresu, pastiprina imūnsistēmu un samazina novecošanas procesus. Beta-endorfīnam piemīt visas šīs īpašības.

Viens no klasiskākajiem piemēriem ir maratonskrējēju eiforiskās sajūtas, kad tie veiksmīgi noskrien milzīgus attālumus un ir galīgi pārguruši. Endorfīni ar ir iemesls, kāpēc kara laikā sevišķi bīstamos apstākļos karotāji ir dažreiz spējīgi paveikt lietas, kuras normālos apstākļos nespētu, izrādot fantastisku spēku un izturību.
Protams, tas nenozīmē, ka pēc katras nelielas fiziskās aktivitātes jūs „lidosiet”. Svarīga ir ilga un smaga piepūle, lai endorfīni liktu par sevi manīt. Laiks, kad tieši tie sāk izdalīties, ir mainīgs dažādiem ķermeņiem.
Taču sekss ir vēl labāks! Tā laikā tiek ražoti smadzenēs gan endorfīni, gan hormonu oksitocīns, kas ir atbildīgi par svētlaimīgo sajūtu pēc seksa. Seksa laikā pastiprināti izdaloties endorfīniem, to pret-sāpju efekts var viegli noņemt galvassāpes un citas nepatīkamas sajūtas ķermenī. Kā arī lieliskais novecošanas aizkavēšanās efekts. Profesors Deivids Vīks, kurš 10 gadus pētīja novecošanas procesus, un novēroja ap 3500 cilvēkiem, konstatēja, ka cilvēki, kuriem bija sekss ap 4 vai 5 reizēm nedēļā, izskatījās jaunāki, nekā pāri, kuriem tas bija 2 vai mazāk reizes nedēļā.

Taču profesors arī teoretizēja par to, ka procesi smadzenēs ir ļoti sarežģīti un emocionālais stāvoklis ļoti ietekmē dažādus ķīmiskos procesus ķermenī. Tāpēc arī viņš piezīmēja, ka ne tikai pats sekss kā process bija svarīgs endorfīnu izdalei, bet arī pāra emocionālā saistība savā starpā. „Seksam tikai seksa dēļ nav tik labi rezultāti,” viņš secināja.

iKeivs SECINA: Hm, teorētiski ideāla kombinācija – jaunības eliksīrs = sekss. Ar vienu patīkamu lietu es saņemu otru. Hm, tam vajag vēl tikai stabilas attiecības. Ar kādu nimfomāni, noteikti!

72 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

Galvassāpes mēdz būt dažādas...Dažreiz galva sāp tā ka varētu izvemties...kādads tur domas par seksu.Un ja sievietei pārāk bieži "sāp"galvu, varbūt laiks apmeklēt ārstu vai sameklēt jaunu vīru?

4 0 atbildēt

Pat galva aizsāpa lasot emotion

1 0 atbildēt

Dabūt insultu un atstiept pekas seksa laikā.

1 0 atbildēt