local-stats-pixel fb-conv-api

ALKOHOLISMS – Kas reāli notiek ar organismu dzerot.102

1264 31

ALKOHOLISMS – Kas reāli notiek ar organismu dzerot.emotion

Sveiki cilvēki, kas lieto alkoholu.

Šajā, manā pirmajā rakstā varēsit lasīt:

Kā rodas alkohols, ko tas reāli nodara organismam un kādas sekas paliek no tā

Kā arī kāpēc galva sāp pēc dzeršanām, kāpēc acis paliek sarkanas dzerot u.c interesanti populārzinātniski izskaidrotas lietas par alkoholu.

Runājot, ar cilvēkiem esmu sapratis, ka būtībā neviens, neko nesaprot no alkohola, alkoholisma un, kas reāli notiek ķermenī :(

Tāpēc lasām :)

Sabiedrības attieksme pret alkoholu, manuprāt, ir vieglprātīga un zināšanas vājas. Vai zinājāt, ka pašas bīstamākās narkotikas uz zemes ir tabaka un alkohols, jo no šīm vielās mirst visvairāk cilvēku uz zemes un ne tikai mirst, arī slimo, mokās un ārstējās no komplikācijām, slimībām un atkarības .– Alkohols tev pašam nemanot tevi ievelk atkarībā un postā, kā rezultātā tā bojā un izposta tavu un daudzu cilvēku dzīves. Un tieši alkohols(tabaka) ir bīstamākās vielas uz pasaules, jo pasaulē visvairāk problēmu un dzīvi izposta šīs lietas.

Kas ir alkohols ?

Jebkurā alkoholiskā dzērienā (alus, vīns, degvīns) sastāvā ietilpst alkohols – etilspirts.

Tā ķīmiskais sastāvs – C2H5OH

Uzņemot 8 gr. etilspirsta uz katra ķermeņa kg nozīmē nāvi noindējoties (Haroč tevi nepaspēja slimnīcā atkačāt)

Narkozes deva 4-6gr/katra kg

Kā pagatavo alkoholu (alus, vīns, šnabītis) ?

Ir dažādi veidi, kā pagatavo, tas atkarīgs no tā, kādu alko grib uztaisīt, bet pamatprincips, kā rodas C2H5OH ir viens un tas pats :)

Ņemsim piemēru, kur sākumā ir vīnogu sula, kuras sastāvā, protams, ir vitamīni, fermenti, cukurs u.c Un tad šai sulai pievieno raugu, kurā protams ir rauga baktērijas. Rauga sēnītes ir ļoti lielas saldummīles un ja skatās ar mikroskopu, tad var reāli novērot, kā šī baktērija ēd cukuru . Bet baktērijas pakaļgalā, no astes gala, no kloākas nāk ārā etilspirsts - C2H5OH.

Diezgan amizanti, bet tas nav nekas vairāk kā raugu baktērijas urīns – Apsveicu tu dzer čuras, zinātniski sakot ekskrementus

Tad nu viņas rij cukuru, urinē un urinē līdz koncentrācija sasniedz 11% un kā jau baktērijai esot dzīvam organismam paliek grūti un nobeidzas pašas savos mēslos un sanāk ņammīgs vinčuks :) Un ja kas, tad – sausais vīns :D

Šampanietis vēl interesantāk rodas

Interesanti, ka šīs baktērijas alkoholā var pārstrādāt ne tikai cukuru, bet gandrīz jebkuru organisku vielu kaut vai koka skaidas. Un no kā tik vēl nav dzirdēts no kā taisa točkas dziras :) Pat no īstiem mēsliem šo „labumu” var izdzīt.

Alkohola ietekme uz organismu ?

Cilvēka organismā nav neviena orgāna, kuru negrautu alkohols. Bet pašas spēcīgākās pārmaiņas notiek cilvēka smadzenēs, jo tieši tur šai indei raksturīgi ir krāties. Iedzerot alkoholu tajā esošais spirts ar asinsrites palīdzību aizceļo uz cilvēka smadzenēm un cilvēkam sākās intensīvs smadzeņu garozas sabrukuma process.

Atkāpjoties jāsaka, ka asinis sajaucoties ar spirtu sāk sarecēt, ko var novērot eksperimentā mēģenē un tieši tas pats notiek mūsu ķermenī – respektīvi – asins vados, kur ir sarkanie un baltie asinsķermenīši. Asinsvados veidojas trombi, kas ir sabiezējumi no eritrocītiem jeb sarkanajiem asins ķermenīšiem. – un tādā sakarībā ārsti alkoholu definē par narkotisku, protoplazmisku indi.

Iekļūstot asinīs alko, tas bojā eritrocītus – noņem no tiem vājo, negatīvo lādiņu un tā vietā, lai atgrūstos tie salīp. Ja lielos asinsvados šādi sabiezējumi nerada problēmas, tad mazos tie aizsprosto un bojā tāpēc rodas sarkanie deguni (dzērājiem par zili lillā), rociņām, kājiņām pirkstgalos sabojāti asinsvadi un asins tik labi neriņķo un neatdekvāti salst kājas rokas, deguns, jāpiemin ka pie šī salīguma vēl lielaks vaininieks ir smēķēšana. Acis arī paliek sarkanas, jo acs smalkie asinsvadi neiztur brombu uzbrukumu

Atgriežoties pie smadzenēm – tās sastāv no 15 miljardiem nervu šūnu – neironiem, kurus ķermenis baro caur mikrokapilāriem jeb ļoti sīkiem asinsvadiem un tas ir tik šaurs, lai to apgādātu ar erotrocīdiem – erotrocīdi caur to iet rindā. Respektīvi dzeršanas rezultātā salipušie erotrocīdi aizsprosto šos šauros kapilārus (asinsvadus) un 7-9 minūšu laikā neirons jeb smadzeņu šūna tiek nosmacēta. Bet protams tādu iet bojā miljoniem un gudrāks jau tu nepaliec. emotion

Nodzērušajiem dzērājiem veicot sekciju vispār skatam paveras apjomos ievērojami sarukušas smadzenes un visa garozas virsma ir nosēta ar mikrorētām, mikročūlām un struktūras bojājumiem. Kad dzērājs, kuram ir melnā josta dzeršanā nomirst, tad esot pat gadījumi, kad ārsti brīnās kā ar tādām smadzenēm cilvēks ir spējīgs dzīvot. :)


Kāpēc cilvēks no alkohola paliek muļķis?

Šeit būtībā jāturpina iepriekš rakstītais, ka galvā ejot bojā erotrocīdiem – rodas varen liela kapsēta smadzenēs, kā rezultātā normāla smadzeņu darbība ir traucēta un sāk aptumšoties prāts. Secība var būt dažāda, bet pamatā viss notiek šādi:

1- Pirmā sabrūk skausta smadzeņu daļa, kas atbild par vestibulāro aparātu un tāpēc sāk nēsāt kājas.

2- Sabrūk smadzeņu centrs, kas atbild par cilvēka raksturu un tara lietas, ko skaidrā nedarītu

3- Sabrūk atmiņas centri – Haroč tu esi jau nodzēris savas smadzeņu šūnas, kas atbild par atmiņu un joprojām gudrāks neesi palicis.

Jāpiezīmē, ka sekas paliek arī pēc tam un nevaig domāt, ka sekas nepaliek – tev graujoši pasliktinās uztvere, vestibilārā aparāta darbība, atmiņas spējas utt – kaut vai tu nejūti izmaiņas, tās ir nopietnas, bet pats cilvēks nejūt, jo pielāgojas. Dzērājiem arī liekas, ka ar viņiem viss ir normāli, bet elementāras un zinātniskas metodes pierāda, ka tāds cilvēks atpaliek visos rādītājos . Reāli es uzskatu pat ar aci, ka to var novērot – jo vairāk nodzeras, jo vairāk atpaliek – visās jomās.

Kāpēc mums sāp galva no rītiem ?

Tātad beigtie neironi jeb mirušās šūnas. Varētu teikt cilvēku audi, kuri nu ir miruši un galvas karstuma ietekmē, kas tās iekšienē ir 36,6 grādi. Šīs mirušās atliekas sāk pūt un sadalīties. Lai šīs pūstošās šūnas nesaindētu smadzenes pa visam, organisms ir spiests iepumpēt smadzenēs lielu daudzumu šķidrumu. Un šis lielais nu jau nepieciešamais ūdens daudzums galvā arī rada spiedienu un galvassāpes pēc dzeršanas. Šis ūdens izšķīdina beigtās šūnas un no rīta tu viņas izčurā laukā.

Kopumā ja reāli paskatās, tas sanāk, ka tu dzer raugu baktēriju čuras un vēlāk pats čurā ārā savas smadzenes.emotion

Alkohola ietekme neizmērojama mēs tikai neprotam un negribam saskatīt sakarības. Atceramies, ka tas arī ietekmē reproduktīvo veselību, kas nevis var atsaukties arī uz mūsu bērniem, bet arī noteikti atsauksies, bet katram savādāk, gan problēmu lieluma ziņā utt.

To taču ar plikām acīm var redzēt kā dzērājs ir izčurājis savas smadzenes - jo nespēj vairs pienacīgi pat domāt un spriest. Organisms vienkārši sagrauts viņs pat pienacīgi nespēj runāt - stostās un kaut ko vervelē - smadzenes vienkārši nefunkcionē kā nākas. Un tad var sākties smagas problēmas, kā delīrijs, kas izpaužas kā neirologiskas problēmas - kam raksturīga apziņas aptumšošanās, izziņas un uztveres spēju maiņa, nedabiska uzvedība. Cilvēks iet sviestā sāk zust telpas uztvere. Cilvēks maņas ir krasi trulas un pasauli uzver diezgan zombiski :)

Varētu rakstīt un rakstīt, bet pamatmasai jau tā pat neaizsies :(

Varbūt uzrakstīšu pa smēkēšanu, kas nav ne tuvu lielāka gudrība, kuri cilvēki nodara sev un savai veselībai. Cilvēkam jau grūti saprast, ka gandrīz jebkuru slimību tu saslimsti esi vainīgs pats, jo ar šiem mēsliem kauj nost savu ķermeni, organus un galvenais imūnsistēmu, kas vēlāk atsaucas kā kāda slimības, bet problēmas sākam meklēt kaut kur citur un skrienam pie ārstiem un aptiekām, lai gan vajag veselīgi dzīvot un organisms strādās kā vajag un būs pateicīgs :)

Paldies par uzmanību :)

1264 31 102 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 102

0/2000

Kopumā ja reāli paskatās, tas sanāk, ka tu dzer raugu baktēriju čuras un vēlāk pats čurā ārā savas smadzenes.

82 0 atbildēt

Lai turpmāk būtu tikai šādi RAKSTI emotion Pie favotītiem emotion

54 4 atbildēt

Nu un ko tad man nedzert tagad ? emotion

50 9 atbildēt

Neiedziļinoties sīkumos, alkohola dēļ ir gājuši bojā daudzi cilvēki, tajā skaitā tie, kuri konkrētajā brīdī alkoholu nelieto (bet ir gājuši bojā alkoholiķa vainas dēļ). Protams, tā ir katra indivīda izvēle. Sprediķi par to, ka tas ir neveselīgi un bīstami neko neuzlabos, kamēr tas ļaunākais nenotiks ar pašu alkohola lietotāju. 

žēl, ka 21.gs., kad ir dotas tik daudzas iespējas un izvēles brīvība, cilvēki izvēlas to stulbāko/kaitīgāko veidu, kā atbrīvoties, atpūsties un dzīvot, bet, ja jau viņiem tas šķiet pareizi, tad, lai tas tā priekš viņiem arī paliek. 

30 0 atbildēt

uzraksti otro daļu, bija laba informācija.

28 1 atbildēt

Nedzeru jau vairākus gadus un arvien vairāk sāku priecāties, ka to nedaru emotion

23 1 atbildēt

Ļoti labs raksts. Uzskatāmi parādīta vispārējā cilvēku maldināšana un nezināšana jebkādu vielu sakarā. Gaidu par tabaku nākošo. Vai nu aizliedzam visu vai atļaujam visu. Aizliegt piemēram Marihuānu ar iemesliem ka bīstama un kaitīga liekas smieklīgi . Paskatoties uz to ko nodara Alkohols. Neviltots prieks ka es nelietoju neko alkoholisku. 

26 5 atbildēt

melnā josta dzeršanā emotion

23 6 atbildēt

Malacis! Interesants raksts emotion

14 0 atbildēt

#YOLO emotion

30 17 atbildēt

Dzer ar mēru ! Tāpēc es aizbraucu uz Ventspili un nodzēros ar Aivaru Lembergu līdz kliņķim emotion

Dzeriet tiešām ar mēru vai nemaz :) ...ja esi nepilngadīgs tad labāk nokaunies, organisms nav nobriedis lai dzertu indes.  

12 0 atbildēt

++++ Autoram

9 0 atbildēt

Ļoti labs raksts tikai tādā gadījumā, ja esi vāji izglītots cilvēks, jo šajā rakstā nekas nav zinātniski pamatots, te ir tikai tāda 8. klases līmeņa parunāšana.

Un, jā, zinu, tūlīt gāzīsies komentāri, ka es noteikti esmu alkoholiķis un tikai tāpēc oponēju šim rakstam.

17 8 atbildēt
Pārkopēji skolas referātu? emotion
9 1 atbildēt
Biedri Egon,kapēc Jūs vakar neieradāties darbā? Ziniet biedr brigadieri tas krievu stiprais šņabis un mans vājais latviešu raksturs man liedza vakar ierasties.
7 0 atbildēt
Lasiju domāju,saprātu jāiet izraut viskara 100 gramiņi
6 0 atbildēt

Tad nu gan globālās problēmas...Visi dzēra un dzers! Tas ir tieši tāpat kā runāt par globālo sasilšanu :D Bet raksts labs :D

5 0 atbildēt

Marihuāmas smēķēšana samazina alkohola negatīvo ietekmi uz smadzenēm, ja netici tad iegūglē

5 0 atbildēt
Var tada pasha stilaa par marihuanu? emotion
5 1 atbildēt
Malacis, nedzershu
4 0 atbildēt
« 1  2  3  4 »