local-stats-pixel fb-conv-api

95% no pieaugušajiem neprot mazgāt rokas4

44 1

„Ej, nomazgā rokas!” – bērnībā mums pieaugušie teica pirms maltītes, bet paši, kā uzskata Mičiganas valsts universitātes pētnieki, rokas pareizi mazgāt neprot. Viņi ir izpētījuši, ka tikai 5% cilvēku mazgā rokas pareizi, tādējādi nenoliedzami nogalinot slimību izraisošos mikrobus. Šis secinājums tiek balstīts uz rezultātiem, ko ieguva, izpētot gandrīz 4000 cilvēku paradumus.
Lai veiktu pētījumu, restorānu tualetēs pie izlietnēm tika novietotas novērošanas kameras. Kā izrādās, tikai 5% pieaugušo pēc tualetes pareizi nomazgā rokas, apstrādājot tās ar ziepēm 20 sekundes. Veltot ziepēm mazāku par 20 sekundēm, baktēriju nepaliek diez ko mazāk. Nepārprotams vairākums roku mazgāšanai velta tikai 5-6 sekundes.
Tika piefiksēts arī tas, ka puse no vīriešiem ignorē ziepes un izmanto tikai ūdeni, bet 15% vispār nemazgā rokas pēc tualetes apmeklējuma, lai arī, pēc pētnieku pieprasījuma, tualetes tika uzturētas, tā teikt, vidēji tīras. Tomēr tasnetraucēja arī 7 % sieviešu aiziet prom, nenomazgājot rokas. Papildus tika novērots, ka apmeklētāji nelabprāt mazgā rokas, ja izlietne nav ideāli tīra, lai gan veselīgāk tomēr ir nomazgāt rokas, pat ja krāns būtu jāatgriež vaļā ar salveti.
Pētnieki apgalvo, ka vairākums gremošanas traucējumu, kā rezultātā cilvēki nokļūst slimnīcās, tieši rodas no tā, ka rokas ir netīras.

44 1 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

Divi angļi satiekas tualetē. Viens saka, ka viņiem Oksfordā mācīja, ka pēc čurāšanas ir jāmazgā rokas. Otrs saka, ka viņiem Kembridžā mācīja, ka uz rokām nav jāčurā.

6 0 atbildēt

Cūkas tādi emotion

4 0 atbildēt

what doesnt kill you, makes you stronger.

2 0 atbildēt
Noteikti pec si raksta visi saks mazgat rokas pareizi... Kadas divas reizes. :D
0 0 atbildēt