local-stats-pixel fb-conv-api

4 veidi, kā saglabāt motivāciju, ja esi "bedrē"3

Mums visiem reizēm gadās brīži, kad neko negribās darīt. Ir pilnīgs motivācijas trūkums un nav vēlmes pakustināt ne pirkstiņu, neatkarīgi no tā vai darāmais ir, kas ļoti svarīgs, vai, kas tik primitīvs un vienkāršs, kā izmest mēslus miskastē. Par laimi vienmēr var atrast idejas, kā motivāciju saglabāt vai atgriezt. Ar 4 veidiem, kā noturēt vai atgriezt motivāciju vari iepazīties šajā raksta.

1. Sāc ar mazumiņu

Tu nekā nevari saņemties izdarīt to, kas tev jāizdara. Sadali savu darbu mazākos darbiņos, lai tev liktos, ka izdari vairāk. Piemēram, ja tu esi students, kas raksta referātu un apzinies, ka šodien tev jāuztaisa 10 lapas liela nodaļa, uzztver katru lapu kā uzdevumu. ja tu esi mehaniķis, kam jāpieskrūvē ritenis traktoram - sadali šo uzdevumu mazākos uzdevumos - katra skrūve ir tavs uzdevums.

2. Paprasi palīdzību uzticamai personai

Ja tu jūti, ka šī nav tava diena, pastāsti kolēģim, kuram vari uzticēties, ka ne sevišķi labi jūties šodien un palūdz, vai nevar šad un tad uzmest tev aci vai turpini darīt to, kas jādara. Atrodi, kādu kam uzticies, kas var tev dot "palīdzīgu grūdienu", kas neliksies ibrūkošs tavā privātajā telpā, tieši pretēji liks justies labāk un turpināt iesāktos darbus.

3. Pauzes

Justies nogurušam nav nekas slikts. Zinātnieki ir pierādījuši, ka 20-30 minūtes ilgas snaudas var palīdzēt justies labāk un mazināt darba kvalitātes un produktivitātes kritumus. Es zinu - Latvija nav dienvidvalstis un siesta mums nespīd, bet palīdzēt var arī vienkārši piecelšanās un kāju izlocīšana. Ja nodarbojies ar ofisa darbu. Piecelies aizej kaut uz tualeti un izkusties. Uzlabosies asins pieplūšana smadzenēm un sajutīsies labāk.

4. Esi laipns pret sevi

Ir pienākusi diena, kad nekas nav tā kā gribētos. Pieņem to, dari vislabāko ko spēj, bet nešausti sevi ar pārmetumiem. Paškritika ir laba lieta, bet nepadari to par pašiznīcināšanu, tas var izraisīt pat hroniskas slimības un paātrināt novecošanos. Nedzen sevi depresijā.

76 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

Man palīdz psihiatra dotās zāles   emotion  

1 0 atbildēt
Beer no discussion CJ
0 0 atbildēt