local-stats-pixel fb-conv-api

Marihuāna. Mans viedoklis52

85 7

es vēlos uzrakstīt par marihuānu. es zinu, ka šādi raksti par marihuānas legalizēšanas ieguvumiem ir tūkstošiem, vajag tikai pameklēt, tāpēc es centīšos rakstīt savu viedokli.

tātad, sākšu ar to, ka pats esmu liels šī auga fans, dažreiz arī uzvelku. ļoti daudzi mani draugi arī pīpē, kas liksies saprotami pilsētniekiem, bet dažiem lauciniekiem var šķist nesaprotami. ja man būs izvēle starp alkoholu un zāli, es vienmēr izvēlēšos otro.

tātad, runājot par veselību, jāsaka, es neesmu biologs, tāpēc es nedomāju, ka man būtu pareizi analizēt ar marihuānu veiktos testus un eksperimentus, bet varu pateikt vienu. šie testi ir bijuši tūkstošiem, un tie ir ļoti neviennozīmīgi. daži pierādījuši to, ka marihuāna ir gatavā inde, daži, ka tās ir labākās zāles pret dajebko. es uz to skatos tā - ja tā tiešām būtu ļoti slikta veselībai, tas sen būtu pierādīts. bet nav. kā jau teicu man ir daudz draugi, kas pīpē un neesmu redzējis, ka viņu būtu jebkādā veidā degradējušies. tāpat, fiziskā atkarība no marihuānas nevar rasties. tas ir fakts un to nenoliedz pat lielākie marihuānas pretinieki. tad seko teikums, ka var būt psiholoģiskā atkarība. okey, psiholoģiskā atkarība var rasties arī no burkāniem, un ja cilvēks ir sakarīgi domājošs tad tas vinām nedraud. protams, ir cilvēki kuri pīpē 24/7, bet tie parasti nav paši spožākie cilvēki. ko es gribu teikt - ja tu esi 'atkarīgs' no zāles, tu visticamāk esi idiots, nevis atkarīgs. tai pašā laikā pilnībā legālais alkohols ir brīvi pieejams visiem, un tas rada arī fizisku atkarību. es pats esmu daudz pīpējis, un nekad nav bijusi baigā vēlme uzpīpēt. protams, ir bijusi vēlme, bet tas ir tas pats, kad gaida 5dienas vakaru lai iedzertu. tapēc jau tu neesi atkarīgs.

un tagad vislielākais mīts par marihuānu, kas man pašam riebjas visvairāk. marihuāna ir 'gateway drug', jeb marihuāna noved pie stiprākām narkotikām. kaut kādi mistiski pētījumi saka, ka 80% narkomāni, savas gaitas sākuši ar marihuānu. nu bet vai jūs zinājāt, ka 100% no viņiem pirms tam ir lietojuši burkānus? vai dzēruši pienu? tas ir reāli tas pats. narkomāns tu skaities, tad, kad tu lieto nelegālas vielas, un kura ir visizplatītāka aizliegtā viela - MARIHUĀNA. tā ir šīs pasaules vareno iedomāta līnija, kuru tu pārkāpjot kļūsti par sliktu cilvēku. protams, ka pirmā narkotika visiem ir marihuāna, jo to ir visvieglāk iegūt un to lieto daudzi cilvēki. kapēc alkoholu neviens nesauc par gateway drug?? tā rada reālu atkarību, un devas reāli tiek palielinātas bieži. ja cilvēks ir izdomājis, ka vēlas pievērsties smagajām narkotikām, marihuāna var trāpīties ceļā. es jau iekarstu tikai domājot par šito.

un tagad es vēlos pievērsties legalizācijai. es domāju, ka marihuāna nav sliktāka par alkoholu (tā arī domā ASV prezidents Baraks Obama) un ir netaisnīgi, ka alkohola lietošana ir pilnībā akceptējama, bet par marihuānas lietošana draud kriminālatbildība. marihuānas legalizēšana dotu daudz labumu. būtu mazāk smago narkotiku lietotāji. marihuāna kļūst par gateway drug tajā brīdī, kad to pērk no nelegāliem dīleriem. vienreiz dīleris var piedāvāk kko stiprāku, un tas cilvēks var arī piekrist. tas viss ir atrisināms ar legalizāciju, jo tad parastiem cilvēkiem nebūs sakara ar šiem organizētās noziedzības cilvēkeim. to pierāda arī nīderlandes piemērs, jo nīderlandē (nīderlandē zāle ir pilnībā legāla) ir viens no mazākajiem smago narkotiku lietotāju skaitiem eiropā (skat. 1. avotu). es piekrītu tam, ka marihuāna var smagi ietekmēt plaušu veselību, jo jeb kas smēķējams ir slikts plaušām, arī piparmētru tēja. pie tam marihuānu parasti uzņem bez filtra un ar parasto tabaku. šī problēma būtu risināma, dodot iespēju cilvēkeim iegādāties vaporaizerus, marihuānas kūkas, vai dažnedažādus marihuānas dzērienus vai pat THC tabletēs. pīpēšana nav vienīgais veids kā uzņemt marihuānu.

manuprāt marihuāna nav legāla divu iemeslu dēl. pirmais ir, alkohola ražotāju lielā ietekme uz valsts ekonomiku (tas pats iemesls ir tam, kāpēc tik gausi tiek attīstītas elektromobīļu tehnoloģijas - lielās autoražotāju kompānijas zaudēs lielu naudu, kas savukārt nes valstij lielu naudu) un deputātu nevēlēšanās zaudēt balsis, jo tāpat lielākā daļa sabiedrība to neatbalstīs (pensionāri). tāpēc, es aicinu visus, izglītojam savus draugus, līdzcilvēkus un paziņas šajā jautājumā, jo politiķi neko nedarīs kamēr tas nenesīs balsis (tas patiesība ir saprotami).

es mazliet izplūdu, bet vēl kas daudz palika uz sirds. ja būs iedvesma taisīšu otro daļu, jo vēl ir vērts parunāt par mūsu mīļajiem narkologiem un to, cik atklāti viņi mums melo, un mūsu valsts fucked up likumiem par marihuānas glabāšanu un braukšanu pēc marihuānas lietošanas.

es neatbalstu citas narkotikas, nekāda veidā. marihuāna ir 100% dabīgs augs, tai nekas netiek jaukts klāt. un spaisam ar zāli ir kopīgs tikai, tas ka abi ir zāli un pīpējami.

85 7 52 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 52

0/2000

Drīz būs klāt neizglītotie mīnusu metēji, kuri sāks bļaut ''idiots esi? marihuāna sūds!'' utt. Taču viņi nekad nepamato ar kādiem pētījumiem vai statistiku savus komentārus, tāpēc nav, ko ņemt galvā tādus :)

13 4 atbildēt

starp citu, ir vērts iečekot 420latvija rakstus. daži ir reāli labi

9 2 atbildēt
Kāpēc gan man dumam lauku pāķim būtu jāliek smalkam zālīšu pīpējošam gudriniekam mīnusi? Pīpē vesels, bet neslavini!
6 1 atbildēt

un trešais iemesls kapēc gadžiņa ir nelegāla (manuprāt) , jo tā nes ļoti, ļoti, ļooooti lielus ienākumus melnajā tirgū. Kā jau pats minēji - to ir visvieglāk dabūt no dīleriem, un ja weed'u legalizētu melnajam tirgum būtu ļoti liels finansiālais zaudējums. Zālīti varētu nopirkt kā spaisu - būdiņās, pa pāris kapeikām. Bet es viennozīmīgi esmu PAR   to, lai marihuāna būtu legāla. :D Un par to, ka weed's ir sākums atkarībai no narkotikām - diršana. Cilvēkam tik tiešām jābūt loham, lai paliktu atkarīgam no marihuānas, protams, ir vēlme reizēm iekurīt vienu jointiņu, bet tā vēlme nav tik liela, lai tai netiktu pāri un ar kkādām stiprākām narkotikām weed'am nav nekāda sakara ;)

3 0 atbildēt

Nē nu manuprāt daudz kam vajadzētu būt legālam, ja cilvēki grib, lai lieto ko grib, bet pret zāli man nekas pretī nav, bet tomēr alkaholam es dodu priekšroku ir savi mīnusi bet alkahols liek tev vairāk uz āru izvērsties. Bij laiks kad es dovu priekšroku zālei bet man baigi nepatī tas pīpēšanas process, jo baigi kodīgs dūms zālei (vismaz man tā vienmēr ir licies pat salīdzinoši ar cigaretēm/tabaku vismaz ja pīpē uztītu jointā). Nu bet ja skatās no tā godīguma puses kapēc zāle nelegāla kamēr alkahols/tabaka legāla es uzskatu ka viņi drīzāk mēģinātu aizliegt alkaholu/tabaku nekā legalizēt zāli (nu labi tagad mēs tagad janā paaudze (pēc PSRS paaudzes) atvērtāki uz šito visu takā lēnām jau mainās tas) ja tas nebūtu tik dziļi iesēdies jau sabiedrībā (alkaholu jau sāka lietot pirms mūseu ēras), ja paskatās kas piem. notika 20 gados kad Čikāgā aizliedza alkaholu + lielie tabakas/alkahola uzņēmumi viņi pārāk lieli lai tā vienkārši pateiktu labi tagad nav legāli tirgot/ražot to.

1 0 atbildēt

Es dzivoju Anglija un seit narkotikas ir visur pieejamas un man tas riebjas un es petu tadus niecigus cilvekus! Zaliti pipe daudzi un atkarigs ir no pasa cilveka. Teiksim ja doktora grada sanemis filozofs pipes zaliti lai tad to izmantotu filazofesanai un visu citigi pierakstot iespejams izdomas ko jedzigu jo tam jau ir uz pareizo novirzienu attistitas smadzenes. Bet ja zaliti pipes kriminals prats tas visticamak izdomas ka vinam kads vel launu un vajag atriebties un izdarit noziegumu. Agrsivs cilveks kas jau ir dusmigs paliks vel dusmigaks. Zalite padara cilveku par sedosu domajosu butni kas vairak doma ka dara! Zalite ne nerada cilveka atkaribu un ja dauzdzi labak uzpipe zaliti draugu loka neka nodzeras lidz bezsamanai. Zalite ari izraisa estgribu tapec cilvekiem kam ir anoreksija zalite var palidzet uzlabot estgribu. Zalite vieno cilvekus un tapec ta ir atkariga! Piemeram ir cilveki kas vinu audze un vinu majas ir visadi cilveki un visi tadi draugi. Sez majas cilveks kas nemaz nepipetu zaliti bet tam ir jadodas to nopirkt lai satiktu draugus. Ir pat cilveki kas zina kur zalite aug un lauj tai izaugt lai tad pa nakti ielauztos maja piekautu saimnieku un novaktu razu un ko vins daris? zvanis policijai? Ir vel ari policija kas savac zaliti bet patur pusi vai pat vairak jo lidz policijai ta nemaz nenonak. Narkomani savu dzivi nodod muzigai zalites meklesanai. Ir tadi kas strada un to vien dara ka doma kur vakara dabut zali pec darba un kad darbs beidzas nevis pavada to ar gimeni bet atkal jau dodas zalites peklejumos un tas izjauc gimenes. Zalite ir dargs prieks jo cilveki parpipe jeg jo ka suni nezin zalitei ne edienam pilnuma sajutu. Zaliti biezi pipe jaunatne kas padara tos mazos pratus trakus jo viniem vel nav izveidojusies domasana un prata daznedazadas domas par dzives izpetisanu un rodas iracionalas domas kas rada sizofreniju. Zaliti biezi perkot to apsmidzina ar dazedazam vielam kas ja var pat radit atkaribu. Ir cilveki kas pat paklauj cilvekus tie iedod viniem uzpipet un tad tie grib vel un tad iedod par velti un tad liek tirgot lai atmaksatu paradu. Zaliti biezi audze ari gimenes tas dzivo maja un tiek nokertas jo palielinas elektribas rekins jo vesela istaba ir ilna ar zaliti un tas razas novaksanas bridi tie sanem nelegalu ienakumu. Zalies pipetaj biezi pievilina lielaku narkotiku lietotajus jo jebkurs no tiem pipe ari zaliti lidz ar to vecaki biezi doma ai kas tad tur tads ir vini tikai pa retam uzpipe zaliti un man tas liekas neienemami bet isteniba tur starp parastajiem zalites pipetajiem ir bistamo vielu lietotaji kuri ir atkarigi no narkotikam un gatavi paklaut un pievilinat jo seviski turigakus cilvekus ar citam vielam lai tad tie ari veletos pirkt stiprakas vielas no viniem! Es ari esmu pipejusi zaliti jo mans bijusais puisis vinu pipeja visu laiku jau no 14 gadu vecuma un visi vina draugi man ta zalite bijusi nebijusi un ja es kompanijas pec uzpipeju bet pirkt nekad neperku un ja godigi es labak sadzeros monstrus neka vispar tadam problemu cupam kuriem vienmer darisana ar policiju eju tuvuma. Ir pat bijusi gadijumi kur policija sagaida kad raza gatava lai var ilgak ielikt cietuma un iznak ara un tikunta tirgo talak jo savadak nebutu draugi un pazinas! Man ta zalite negribas Tevijas tuvuma j ar to ir ka velnam mazo pirkstinu atdot! Vecaki nedrikst risket un laut berniem to pipet lai labak dzer alinu un iet uz krogu neka sez atlegti no arpasaules parpietea istaba runajot murgus bezjedzigus! tadi visi ka skatos dzive nekur nav tikusi izsitusies vai sasniegusi a plani tadai ka apversumus varetu uztaisit! Zalie ari paliek matos un asinis vairakus menesus un tadi cali ir kas atsakos iet dienet jo nevar notureties del draugiem un nepipet uzpipe un nozelo!

1 0 atbildēt

Marihuāna ir domāta plebejiem.

Ja tik ļoti vēlaties izmainīt domāšanu, "ātvērt prātu", tad sēnes, lsd ir pareizais ceļš.

1 0 atbildēt

chill

0 0 atbildēt

Šī sadaļā tika radīta lai parādītu narkotiku negatīvo ietekmi, nevis slavinātu tās.

1 1 atbildēt

Ja ir lieka pusotra stuna,noskataties šo filmu.Tas daudz ko izskaidros.https://www.youtube.com/watch?v=E96vow07OJc

0 0 atbildēt

Daudzi saka, ka "zālīte" ir nekaitīga. Aha, lūdzu izstāstiet to kādam citam. No marihuānas cilvēks kļūst par aizmirstīgu bremzi. Marihuāna nav draudzīga cilvēka smadzenēm (ja neskaita vēzi). Marihuāna jums neko neārstēs, ja jūs gribat bez iemesla vienkārši apdolbīties. Cilvēks, kas vairākas reizes dienā pīpē marihuānu, ātrāk noveco, līdz ar ko mirst ātrāk. Arī nopietnā uztvere mainās.

Kāds pateiks, ka alkohols ir neveselīgāks par zālīti. Ja pāris reizes iedzer mēnesī - ir pieņēmami, bet tā - tā arī ir inde.

Personīgi es iesaku nelietot pilnīgi neko un sākt sportisku dzīvi. Tā vecumdienās būsiet priecīgi redzēt savus mazdēlus un priecāties par savu nodzīvoto dzīvi.

0 0 atbildēt

jā, vajadzēja, bet es savu info par šo tēmu esmu atradis ļoti daudz vietās, un uzskaitīt kaut daļu no tā būtu neiespējami. tāpēc es publicēju savu viedokli, kas, iespējams, vietās nav arī pareizs. es to rakstu kā es to saprotu, iesaistīju pāris savas idejas.

0 0 atbildēt

Tas ir pilnīgs mīts, ka no zāles pamēģināšanas gribēsies citas vielas, šis mīts eksistē tāpēc, ka lielā daļā gadījumu tie paši onkas kas tirgo zāli arī tirgo visu ko citu. Alkohola veikalos papildus neko citu netirgo. Šāds mīts ir izdevīgs tiem kas pelna no narkotiku kriminalizēšanas. Šo būtu super viegli pierādīt uztaisot kaut vienu legālu zāles tirgotavu. Nevis sūda spaisu legalizēt, bet zāli tā vietā. I nodokļi rastos i darbavietas i cilvēki smaidīgāki būtu. Tikai jābeidz bezjēdzīgi baidīties no visa un visiem. 

4 5 atbildēt

marijuana is good

1 2 atbildēt