local-stats-pixel fb-conv-api

The Saboteur apskats4

30 4

The Saboteur ir trešās personas action spēle ar Otrā Pasaules kara tematiku. Atšķirībā no citām WW2 spēlēm, tās darbība nerisinās kara laukā vai frontē, bet gan kara izpostītajā un nacistu sagrābtajā Parīzē, kā arī vairākās lauku teritorijās ap to un pat Vācijā.
Otrā Pasaules kara varoņi. 
Spēles galvenais varonis ir īru autosportists Šons Devlins, kas dzīvo Francijā. Viņa komanda dodas uz Vāciju uz sacīkstēm, bet pēc kāda vācu autosportista krāpšanās tajās, Šons ar savu komandas biedru Džūlsu dodas iznīcināt krāpnieka auto, kuru ir plānots izstādīt, kā kārtējo nacistu varenības pierādījumu. Tomēr viņu sabotāža noiet greizi un abi tiek sagūstīti, Džūls tiek nogalināts, bet Šonam izdodas izvairīties no nacistu nežēlības. Pēc sava drauga Džūlsa nāves Šonam parādās atriebes kāre pret ļauno nacistu, kas nu jau pamanījās ne tikai sabojāt Šona sacīkstes, bet arī nogalināt viņa draugu. Viņam, cīņā ar nacistiem, pievienojas arī Džūlsa ģimene un vēl daži entuziasti un franču patrioti. Tā aizsākās viena no lielākajām sabotieru apvienībām Otrajā Pasaules karā.
Viss ir kaut kur redzēts. 
Lai kā arī negribētos, bet jāatzīst, ka šoreiz spēle nav visai oriģināla. Varētu pat izveidot The Saboteur formulu… Ņemsim Grand Theft Auto brīvību, jau spēles sākumā pilnīgi brīvi izbraukājamo karti, kara atmosfēru, kas tik ļoti atgādina Call of Duty un Medal of Honor sērijas. No Assasin’s Creed paņemtu kāpelēšanu pa māju jumtiem, kas atšķirībā no iepriekšminētās spēles izskatās neveikla un nedroša. Tāpat vēl paķeram algotas slepkavas un sabotiera spējas no Hitman spēlēm, vēl drusciņu no Godfather un Mafia un The Saboteur gatavs! Oriģinalitāte kā saprotams, nav bijusi stiprā spēles puse, bet vēl nenoraksim šo spēli. 
Arī kara laikā spīd Saule. 
Jā, zaguši no citām spēlēm veidotāji ir daudz, bet ir lietas, kas spēlē ir padevušās lieliski. Sāksim ar sižetu. Nedaudz jau iepazīstināju ar to, bet turpmākais stāsts ir pilns ar negaidītiem notikumiem gana spraigs, tomēr par īsu. 
Vēl kāda interesanta lieta. Spēles gaitā, izpildot dažādas misijas noteiktā Parīzes daļā, tās iedzīvotāji var pievienoties pretošanās kustībai. Tas izpaužas šādi. Braucot pa pilsētas daļu, kurā iedzīvotāji ir neticīgi pret spēju pretoties nacistiem viss būs kā no melnbaltās filmas, bet tikko kā iebrauksim pilsētas daļā, kurā esam iznīcinājuši, kādu duci nacistu un atbrīvojuši, kādu pilsoņiem svarīgu objektu, viss rādās vasarīgi saulains un, kas interesanti, gadījumā ja nacisti uzbruks mums šādā rajonā, arī parasti garāmgājēji aizstāvēs mūsu varoni.
Paralēli galvenajām sižeta misijām mums ir dota iespēja pildīt blakus misijas, ko mums dod citi pretošanās kustības locekļi, dažas pat ir interesantākas par sižeta misijām. Vēl ir iespēja iegūt dažādus uzlabojumus, gan sev, gan ieročiem, gan automašīnām izpildot dažādus uzdevumus, piemēram, uzspridzinot 4 dzelzceļa tiltus, vai ar auto notriecot 20 nacistus. Tāpat arī pa visu karti ir izvietoti dažādi nacistu objekti – snaiperu un novērošanas torņi, radari, pretgaisa ieroči, bruņutehnika - , kurus var iznīcināt, starp citu arī gana interesanti. Mēs varam to darīt gan slepeni, piemēram, nometot snaiperi no viņa paša torņa un atstājot tornī dinamītu, kuru detonētu tikai mājās pie kafijas tases vai arī brutāli ar bazuku no 10 metru attāluma saspridzināt visu lupatās. Izvēle paliek jūsu rokās. 
Ķersimies pie vērtēšanas! 
Grafika – 7 (nebūt ne labākā, bet ņemot vērā, ka pēdējā laikā neviena spēle nav izcēlusies ar īpaši labu grafiku, tad vērtējums varbūt ir pat augstāks nekā pelnīts) 

Sižets – 9 (sižets ir viena no retajām lietām, kas šajā spēlē priecē pa visiem 100%, protams, līdz pilnībai nedaudz pietrūkst, dēļ sižeta īsuma un nelielām kļūmēm tajā) 
Oriģinalitāte – 6 (par oriģinālu šo spēli nosaukt ir gana grūti, ja nu vienīgi, tas, ka šī ir pirmā spēle, kuras darbība norisinās Otrā Pasaules kara laikā brīvi izstaigājamā reģionā)
Atkārtota spēlēšana – 8 (atkārtoti šo spēli noteikti ir vēlme iziet, jo ja pirmajā reizē visa spēle ir izieta kā klusam slepkavam, kas nesaceļ troksni, tad viennozīmīgi, būs interesanti pamēģināt to pašu izdarīt arī ar tanku iebraucot nacistu bāzē un šķaidot visu, kas pagadās ceļā)
Kopā - 8 



30 4 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://www.bliezam.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

izgāju. ir laba. :) iesaku

+ ir nedaudz līdzīga assasin's creed.

1 0 atbildēt

Besī fizika :(

1 0 atbildēt

spelējis nesmu bet zinu ka ir samēra interesanta

0 0 atbildēt

👌

0 0 atbildēt