local-stats-pixel fb-conv-api

Runescape6

19 0
RuneScape ir britu kompānijas Jagex daudzspēlētāju tiešsaites lomu spēle Java programmēšanas valodā. Tā ir vispopulārākā tiešsaites lomu spēle pasaulē,kurā ir izveidoti vairāk neka 135 milijoni profili. RuneScape darbība notiek fantāzijas pasaulē Gīlinorā, kas ir sadalīta dažādās karaļvalstīs, reģionos un vietās. Spēlētāji var ceļot ar kājām, lietojot teleportus vai dažādus transportlīdzekļus. Katrā reģionā ir pieejami savādāki monstri, resursi un uzdevumi. Spēlētājs sākot spēlēt var izvēlēties sava avatara izskatu. Spēlētāji var cīnīties pret citiem spēlētājiem vai monstriem, izpildīt dažādus uzdevumus vai uzlabot prasmes. Spēlētāji savā strapā var tirgoties, sarunāties un spēlēt komandas spēles.

RuneScape priekšteci DeviousMUD 1998. gadā izveidoja Endrū Govers. Šī spēles versija nedēļu bija pieejama kā beta versija, bet tika atcelta un oficiālā versija tā arī netika publicēta. Govers sāka strādāt pie pilnīgas spēles pārprogramēšanas ar sava brāļa Pola palīdzību. Izometriskais skatījums tika izveidots no divu un trīs dimensiju attēliem. Sākumā spēles serveris atradās brāļu vecāku mājas Notingemā, bet 2001. gada decembrī abi brāļi un Konstants Teders nodibināja firmu Jagex. Pārsaukta par RuneScape 2001. gada 4. janvārī tika publicēta spēles pirmā versija.
Spēle kļuva populāra un Jagex sāka plānot lielākas izmaņas spēlē. Lai gan sākotnēji bija ieplānots tikai uzlabot spēles grafiku, tika izveidota pavisam jauna trīs dimensiju grafika un spēle tika papildināta ar citām iespējām. 2003. gada 1. decembrī tika izveidota Runescape 2 dziņa beta versija, kas bija pieejama tikai maksājošajiem spēlētājiem. Tā tika pabeigta 2004. gada 29. martā. Pēc publicēšanas Runescape 2 tika pārsaukts par Runescape, bet iepriekšējā versija tika pārsaukta par Runescape Classic, spēlētāju konti tika pārcelti uz jauno versiju, taču spēlētāji, kas to vēlējās varēja lūgt kontu pārcelšanu atpakaļ, tomēr pēc kāda laika RuneScape Classic tika padarīta pieejama tikai maksājošajiem spēlētājiem, turklāt tika noteikts ierobežojums, ka, ja spēlētājs nav spēlējis sešus mēnešus, konts tiek dzēsts. 2006. gada 16. maijā, Jagex uzlaboja Runescape spēles dzini, neuzlabojot spēles grafiku. Uzlabotais dzinis samazināja Runescape spēlēšanai nepieciešamo datora atmiņas daudzumu ļaujot veidotājiem paplašināt spēli nepalēninot spēles ielādes ātrumu. 2007. gada 26. jūnijā dzinis tika atkal uzlabots.
Maksas versija

RuneScape maksas versija dod pieeju papildu iespējām, kas nav pieejamas bezmaksas versijā - 3/4 spēles pasaules un lielākā daļa uzdevumu ir pieejami tikai maksas versijā. Šajā versijā pieejamas minispēles, papildu objekti, papildu prasmes un ar tām saistītās opcijas. Maksājošajie spēlētāji iegūst lielāku spēles bankas ietilpību, pieeju spēles oficiālais forums un plašākus servisa pakalpojumus. Spēles uzlabojumi parasti domāti maksas versijai. Mēneša maksājumi šobrīd ir 3,20 £, 5,00 USD, 7,20 CDN, 4,60 €, 8,20 AUD vai 8.90 SGD, savukārt apmaksājamo summu citās valūtās nosaka dolāra kursa svārstības. Tāpat maksājums var mainīties atkarībā no izvēlētā apmaksas veida. Atkarībā no valsts ir pieejamas dažādas apmaksas iespējas - maksāt ar kredītkarti vai debetkarti, ar PayPal starpniecību vai izmantojot Pay by Cash piedāvātās iespējas (piemēram, čeks, naudas sūtījums vai priekšapmaksas karte), tāpat apmaksu var veikt piezvanot pa telefonu vai nosūtot īsziņu. Maksājošajiem spēlētājiem tiek dota pieeja maksas versijas sevreriem, kuros nav reklāmu. Lai gan maksājošie spēlētāji var spēlēt bezmaksas serveros, tajos pieejams tikai bezmaksas versijas saturs. Tomēr nav iespējams ieiet bezmaksas versijas serverī, ja spēlētāja avatars atrodas tikai maksas versijā pieejamā spēles pasaules daļā. Maksājošajiem spēlētājiem ir vairāk atjauninājumu nekā nemaksājošiem spēlētājiem. Spēles maksas versija vācu valodā no angļu valodas versijas atšķiras tikai ar valodu.

Oficiala majaslapa - www.runescape.com
Latvijas fanu lapa - www.exs.lv nemts no Wikipedia
nemts no Wikipedia


19 0 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000
Nepatīk, kad salīdzina instalējamās spēles ar spēlēm, ko var spēlēt no sava pārlūka...
7 0 atbildēt
nu tas ari ir domats par web based mmorpg pec idejas
5 0 atbildēt
es pats agraak speleeju to RS un man izbesiija tapeec es paargaaaju uz 2moons tas labaaks emotion
3 1 atbildēt

hmm... varbūt tev lago jo kampis pa vecs. emotion

2 0 atbildēt
Tā nav vispopulārākā MMORPG. 135i milioni profilu. Bet cik ir spēlētāju? WoW ir 13 milioni acountu, tātad-13milioni spēlētāju. Runescape spēlē labi ja 8i milioni spēlētāju, kuriem vienkārši ir vairāki čari.
3 2 atbildēt
es nesaprotu kaa kko taadu var speelet nu jaa bet gaumes atskiras
3 3 atbildēt