local-stats-pixel fb-conv-api

Pokers7

32 3

Neviens tā arī īsti nekad nav noskaidrojis, tieši kad un no kurienes šī kāršu spēle ir cēlusies, tomēr ir zināms pamats uzskatīt, ka,vismaz daļēji, tās saknes ir meklējamas Persiešu spēlē, kas saucās “Nas”. Rakstiskas liecības par pokera spēlēšanu ir atrodamas jau no 19.gs vidus, kad līdzīga spēle tika spēlēta uz Missipi upes tvaikoņiem. Tomēr pastāv visai pamatots uzskats, ka spēle, kāda tā ir mūsdienās, drīzāk ir nākusi no Eiropas, nekā radusies Amerikā.

Eiropā jau izsenis bija pazīstamas dažādas, ar blefošanas elementiem apveltītas, kāršu spēles, kuru nosaukumi bieži vien atgādināja Pokeru(Poca, Pokah, pochen utt). Vāciskais Pochen ir iztulkojams, kā “lielīšanās/blefošana”, tā kā tā diez vai ir uzskatāma par sagadīšanos.

Katrā ziņā, Pokera spēles principi visām tā versijām ir līdzīgi, tomēr atšķirās vairākas būtiskas detaļas, kas katru no versijām padara par atsevišķu spēli.

Texas Hold’em Vēsture

Arī par Texas Holdem, kas ir mūsdienās vispopulārākā pokera spēles versija, nav precīzu vēsturisku datu, tomēr tiek pieņemts, ka tā ir radusies pašā 20.gs sākumā, Teksasas štatā. Par dzimšanas vietu tiek uzskatīta Robstauna. No turienes Texas Holdem izplatījās pa visu Teksasas štatu, līdz pagājušā gadsimta vidū sasniedza arī Lasvegasu, no kurienes lietas jau varēja attīstīties tikai vienā virzienā.




32 3 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://google.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000

atbildot uz niks komentāru " Raksts hujnja , " Ak,Diženais kritiķi, tad uztaisi tu kādu rakstu, kurš ietvertu kaut cik info un tad kritizē!   Un tad pavērtēšu kāds tas tev būs izdevies!   

2 1 atbildēt

atbildot uz niks komentāru " Raksts hujnja , " Kaut reizi, jūs fakin' heiteri varētu nedirst bled. emotion  

2 1 atbildēt

Kā es mīlu Poker emotion

0 0 atbildēt

fcking great mind game.

0 0 atbildēt

neapkauno pokeru ar šādu rakstu!

1 4 atbildēt