local-stats-pixel fb-conv-api

Pixelcars5

20 14

Pixel cars ir mazi mašīnu attēli, kas veidoti no pikseļiem. Šajos attēlos parasti ir attēlota viena mašīna trīs dažādos skatos (reizēm arī vairāk). Šie skati ir automašīnas priekšas, sāna un aizmugures skats. Reizēm, ja šīs mašīnas taisītājs/mākslinieks vēlas, viņš var pievienot arī citus skatus (Bonus-skatus), piemēram, augšas vai apakšas skatu, vai 3/4 skatu.
Pixel cars ir radušās no kādas citas mākslas. Kāds cilvēks, vārdā Šins (Shin) (jeb KuruKuru – KK), veidoja mazas, animētas mašīnu bildītes, kuras rotēja ap savu asi. 2001. gadā Viper4shane atklāja šis mašīnas, un pamēģināja ar tām „paspēlēties”. Viņš salauza animāciju, un sadalīja to trīs daļās. Izmantojot priekšu, sānu un aizmuguri, viņš izdarīja tā, lai tos skatus rādītu visus trīs vienlaicīgi. Tā „dzima” Pixel cars.
Sākotnēji Pixel cars sauca par Manga cars. Mākslinieki izdomāja, ka šis nosaukums tām nebūt neatbilst pēc lielās stila maiņas (lasīt nākamajā rindkopā), un tās tika oficiāli pārdēvētas par Pixel cars tāpēc, ka tās ir taisītas „pikseli-pa-pikselim”.
Viens ļoti vienkāršs noteikums ir tāds, ka Pixel cars ir mērogotas - 1 pikselis ir vienāds ar 1 collu. Šo mašīnu ēnojums satur 4-6 (KK stilā) vai 8-14 (Scaled stilā) toņus. Vecās Manga cars sastāvēja no 2-5 toņiem. Tās bija ļoti vai nu ļoti mazas, vai bez AA ēnojuma – tāpēc tās izskatījās ļoti stūrainas un robainas. Tagadējās Pixel cars satur AA, tāpēc tās ir ļoti „gludas” jeb „līdzenas”, bet ne izplūdušas.
Lai uzzīmētu Pixel car, ir jāizdomā kādā stilā un kādu mašīnu veidosiet. Pēc tam varat mēģināt sameklēt šīs mašīnas plānojumu, kurā tā ir attēlota no priekšās, sāna un aizmugures. Šādu plānojumu visbiežāk var atrast šīs mašīnas ražotāja mājas lapā. Ja plānojumu izdodas atrast, tas jāatver kādā attēlu apstrādes programmā, un jāsamazina pēc augstākminētā mēroga. Pēc tam var sākt ēnošanu. Vispirms jāizdomā kuru skatu veidosiet pirmo, jāuztaisa toņu tabula (piemēram, ja mašīnu grib zilā krāsā un KK stilā, jāuztaisa tabula ar četriem vai pieciem zilās krāsas toņiem, no kuriem gaišākais būtu vidēji zils, bet tumšākais – gandrīz melns) un tad šis skats jāsāk ēnot. Ēnojot mašīnu, ir jāskatās uz īstās mašīnas bildēm, lai zinātu kura vieta jākrāso gaišāk, kura tumšāk. Pēc tam ir jāsāk „likt” virsū AA ēnojums. Kad visa mašīna ir izēnota, var sākt veidot diskus, vai paņemt tos no kāda part-tab’a. Tad zem mašīnas novelk ēnu, un bāze ir gatava!

Pixel cars termini un skaidrojumi:
• KK (KuruKuru) – Pirmatnējais Pixel cars stils, ko izgudroja Šins. Šī stila galvenā iezīme ir mašīnas mērogošanā taisot bāzi. Šīs mašīnas mērogojot, blueprin’us sākumā tiek samazinātas, lai izskatītos pēc Scaled bāzes. Tad tiek saspiests sānskats (horizontālā virzienā), pēc tam tiek izstiepts jumts un spoguļi (vertikālā virzienā). Šo mašīnu ēnojums sastāv no 4-6 toņiem. Šis stils vēl joprojām ir ļoti populārs, tikai tagad tas ir ieguvis labāku ēnojumu un AA.
• Scaled – KK bāzes, kas evolūcijas ceļā palikušas līdzīgākas savām reālajām līdziniecēm. Senāk tās sastāvēja no 2 – 5 toņiem, bet tagad no 9 līdz pat 15 toņiem. Tās ir nedaudz lielākas par KK bāzēm, un tā kā tām ir vairāk krāsas toņu, tās ir iespējams uzzīmēt daudz reālistiskākas un „gludākas”. Šis stils arī ir izplatīts vēl joprojām.
• Pixel (pikselis) – punkts, kas redzams datora, mobilā telefona vai citu ierīču ekrānos. Piemēram, ja redzi, ka bildes izmērs ir 640x480, tad tas nozīmē, ka tā sastāv no 640x480 pikseļiem.
• Bonusviews (bonus-skati) – viens vai vairāki skati, kuri attēlo kaut ko vairāk, nevis tikai standarta skatus – priekšu, sānu un aizmuguri parastajā izskatā. Šie skati var būt piemēram: Stripped view („neapģērbtais skats”) – šādā skatā parasti tiek uzzīmēts tas, ka ir noņemts, piemēram, priekšējais bamperis vai ritenis; Decaled view (uzlīmju skats) – skats, kur tūnis ir aplīmēts ar uzlīmēm (reizēm šis skats tiek ielikts kā standarta); Open view (atvērtais skats) – skats, kurā ir atvērtas durvis, motora pārsegs vai bagāžnieka vāks, tādā veidā parādot mašīnas motoru vai interjeru; un tā tālāk.
• Anti-aliasing (AA) – pikseļu kopa, kas padara Pixel car’u līdzenāku.
• Parts, Part-tab (detaļas, detaļu tabulas) – attēls, kurā mākslinieks var salikt, piemēram, paša taisītus diskus vai bamperus. Tad mākslinieks nopublicē šo tabulu, un jebkurš var ņemt no tās detaļas, kuras vajadzīgas, lai uztūnētu savu Pixel car.
• Credits (kredīti) – ja veidojot kaut ko, secina, ka pats to nevar uztaisīt, var paņemt šo lietu no kādas detaļu tabulas. Ja tā dara, beigās šī mākslinieka lietotājvārds jāuzraksta Pixel car’a attēlā. Piemēram: Diski - Pēteris; Izpūtējs un krēsls – Jankjelizz.

http://pixelcars.com – Oficiālais Pixel cars forums, kurā var atrast gandrīz visas manis veidotās Pixel cars;
http://shin.bit.ac – Šina mājas lapa ar visām viņa KK bāzēm;
http://database.mangacars.fr/ - Lielākā bāžu datubāze, gan scaled, gan KK.

http://pcg.boxg.lv">
http://pcg.boxg.lv

20 14 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://internets
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000

Sākot lasīt apstājos aiz ceturtā teikuma un nodomāju - WTF Secināju, ka tālāk, par mazām mašīnītēm nelasīšu, jo aru tērēt savu laiku kautkur lietderīgāk, nevis lasot par mistiskām pikseļu mašīnām, kuras kā izrādās, un ja pareizi sapratu, ir parastas, mazas bildītes.

2 1 atbildēt

kaut kādas bērnu spēlītes,parastas mazu mašinīšu bildes... wtf kur prikols

2 1 atbildēt

tā nemaz nav.jā pixelcars ir mazas mašīnu bildītes,bet kuras tu pats vari tjūnēt un izd*lēt.

Piemērs:http://xmodsource.com/forum/image.php?u=4044&type=sigpic&dateline=1214596059

1 0 atbildēt

Jēga no šāda raksta? Ja kādi 3%, kas apskata šo rakstu, tikai izlasa līdz galam.

1 0 atbildēt

Mosh beigsiet raudaat (kaada jeega, n shit)  cilveeks centaas  lai juus ko jaunu uzzinaatu  asses emotion

0 0 atbildēt