local-stats-pixel fb-conv-api

Left 4 Dead 2 - tradīciju turpinātājs3

Valve visus nedaudz pārsteidza, paziņojot par Left 4 Dead otro daļu. Kompānijai nav raksturīgi izdot spēlei turpinājumu tik ātri. Atcerēsimies, ka pirmā daļa nonāca pie mums pērnā gada 18. novembrī, bet jaunais kreatīvs tiek solīts pie mums jau 17. novembrī. Iespējams tieši lielie L4D panākumi mudināja Valve uz šādu soli.

Pirmā daļa neapšaubāmi ir viena no 2008. gada labākajām spēlēm. Oriģināls izcēlās ar neordināru spēles procesu, kas pacēla co-op vēl nebijušā līmenī. Izstrādātāji sola visas labās pirmās daļas īpašības saglabāt arī turpinājumā. 

Galvenais otrās daļas jaunievedums solās būt aukstie ieroči. Tieši tas pietrūka oriģinālā, jo kura sevis cienoša zombiju spēle var iztikt bez kārtīga miesnieka arsenāla? Pagaidām zināms, ka L4D 2 varēsim izmantot cirvi, pannu un motorzāģi, bet visticamāk tas nav viss. Būs iespēja arī atraut dažādas ķermeņa daļas, kā to var redzēt vienā no gameplay filmiņām. Iespējams, ka jaunie ieroči izmainīs spēles procesu - tā vietā, lai ar ieroci pagrūstu tuvumā esošo zombiju, mēs ar cirvi to sarausim gabalos. Sadistiem patiks.
L4D 2 darbība norisināsies ASV dienvidos. Mums būs iespēja izspēlēt piecas jaunas kampaņas, katra no tām atbalstīs co-op, Versus režīmu un survival. Valve gatavo arī nelielu pārsteigumu jauna spēles režīma izskatā. Būs iespējams pašaudīties arī slavenajā Ņūorleānas Franču kvartālā. Interesanti, ka darbība norisināsies arī dienā, atšķirībā no spēles pirmās daļas. Tas nedaudz izmainīs arī zombijus, piemēram, Witch dienā spēs pārvietoties un tādējādi radīs lielākus draudus spēlētājam.

Arī pats spēles process ir piedzīvojis izmaiņas. Pirmajā daļā vairākās kartēs bija uzdevums, piemēram, iedarbināt automašīnu un izsist nožogojumu, lai tiktu tālāk. Tādos gadījumos nācās cīnīties ar lielu skaitu zombiju. Lielākā daļa spēlētāju izvēlējās "sēdēt" stūrī un viegli nošaut uzbrūkošos. Otrajā daļā šāda taktika būs bezjēdzīga, jo iedarbinot, piemēram, trauksmi, nāksies to arī atslēgt. Savukārt otrais slēdzis atradīsies krietni tālāk un spēlētājiem nāksies cīnīties caur milzīgu inficēto baru, lai to atslēgtu. Izskatās, ka L4D 2 piedāvās spēlētājiem daudz nopietnākus pārbaudījumus. 

Jaunajā L4D būs arī vairāki jauni zombiju veidi. Vienā no filmiņām mēs varam vērot darbībā The Charger - bullim līdzīgu inficēto, kas ietriecas spēlētājos un padara tos nespējīgos uz vairākām sekundēm. Ir arī zombiji skafandros, ko nevar iznīcināt ar uguni. Vēl viens jaunievedums skar munīciju - L4D 2 būs iespējams izmantot liesmojošo munīciju, kas aizdedzina zombijus. Arī paši šaujamieroči ir piedzīvojuši izmaiņas, arsenālā parādījusies mašīnpistole ar klusinātāju, jauna triecienšautene, triecienšautene ar optiku. Visticamāk tas nav viss un Valve mūs vēl pārsteigs ar jauniem nāves rīkiem. 

Izmaiņas skārušas arī pašu zombiju iznīcinātāju komandu. Vecie personāži aizgājuši nebūtībā, jaunajā spēlē mūsu uzmanībai tiek piedāvāti četri jauni izdzīvojušie. Tie ir: liels melnādainais puisis Coach, meitene Rochelle, Nick - tipiņš sutenera uzvalkā, kā arī mehāniķis Ellis. Pirmās daļas fani forumos jau sūrojas par jaunajiem personāžiem, bet pazīstot Valve varam būt droši, ka arī jaunie varoņi būs tikpat spilgti. 

Kopumā Left 4 Dead 2 ir daudzsološs projekts. Spēlē tiek saglabāts viss lieliskais, kas jau bija pirmajā daļā + vēl jaunas iespējas. Ko vēl var vēlēties? Atliek cerēt, ka nelielais izstrādes laiks neietekmēs galaproduktu negatīvi. Gaidam 17. novembri un turam īkšķus!

Avots:

http://gamez.lv/index.php?pg=2&news_id=134

Gameplay filmiņas:







14 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

Jau paprovēju ir OK, te arī jāskraida ar Colas paku  emotion

0 0 atbildēt

" Gaidam 17. novembri un turam īkšķus! "

 

no kurienes nokopēji?

0 0 atbildēt
hXc avatarshXc

Rakstam kā tādam nav ne vainas, tikai tas, ka nelaikā ieliki. Spēle sen jau izieta un atspēlēta. Un par cik spēle ļoti patika, tad arī saņēmos un tomēr izlasīju par "gaidāmo" grāvēju.

0 0 atbildēt