local-stats-pixel fb-conv-api

Geocaching8

52 0

Vai tev patīk atpūsties brīvā dabā kopā ar draugiem? Vai tu gribētu apbraukāt Latviju, un netikai, un iespējams apskatīt tādas vietas, kuras Tev gids nu nekad, nekad nebūtu parādījis? Tad tev derētu uzzināt, kas ir Geocaching.

Geocaching ir vispasaules orientēšanās, "dārgummeklēšanas" spēle. Kad pats par šo lietu uzzināju, nodomāju:"Aj, k-kāds fufelis, kāpēc lai es brauktu un meklētu k-kādas kastītes unununun.. tas noteikti nav priekš manis." Bet ticiet man, atliek tik atrast vienu "dārgumlādīti" un tu saproti cik forši tas ir.

Šīs spēles galvenais mērķis ir atrast Cachu. Cache var būt dažāda lieluma kastīte, piemēram, fotofilmiņas futlārs, pusdienkārbiņa(visbiežāk sastopamais cache), koferis un tā tālāk. Lielākais cache, ko pats atradu bija 50cm gara, 40cm plata, 20cm augsta kaste, par šo cachu pastāstīšu nedaudz vēlāk. Bet tā visbiežāk var atrast k-ko līdzīgu, kā bildē 1.

Kā jau bildē redzat, geocacheri (dārgummeklētāji) kastītēs mēdz atstāt viskaut ko. Noteikums tikai ir tāds, ja tu k-ko paņem no kastītes, tad tev obligāti k-kas ir jāieliek iekšā, ja jūties ļoti labi, vari ielikt k-ko iekšē pretī neņemot neko.

Atrodot cachu jums ir jādara sekojošas lietas.

1. Jāierakstās geaocacheru blociņā, bet lai viss būtu tā akurāti, jums vajag piereģistrēties oficiālajā majāslapā, kuru ievietošu raksta beigās.

2. Kad izpildat 1 punkta pirmo daļu, jums ir jāuzmanās no tā, lai jūs nepamana kāds parastais mirstīgais, par geaocachu drīkst zināt tikai geocacheri - Zelta likums.

3. Geocacheru motīvs :" UZ MANI NESKATIES, ESMU GARĪGI SLIMS!" Jūs jautāsiet kāpēc? Drīz uzzināsiet...

Laiks apskatīt 2. bildi. Tākā nevar apskatīt uzreiz, cik cachu ir Latvijā, uztaisīju ekrānšāviņu Rīgas rajonam. Skatīt 2 bildi. Nedaudz ir ne? Apmēram tāds pats skats ir, kad aplūko citas Latvijas rajonus.

Jūs noteikti gribēsiet zināt, kas šīs kastītes novieto. Cachu izveido pats geocacheris. Arī es esmu vienu izveidojis, un drīzumā izveidošu arī otru, tikai vēl jāizdomā dažādi sīkumi, bet tas lai paliek.

Tā galveno itkā esmu uzrakstījis. Ā.. lai dažiem būtu āķis lūpā, pastāstīšu par manu lielāko ķērnienu.

Bijām ar čomu aizbraukuši meklēt cachus Rīgā. Un vienā vietā, Krastmalā var skaisti uzlīst augšā, neteikšu kur, gan jau paši atradīsiet. Tādat zinam kur ir, tgd tik jālien augšā, bet nekādi nevar, apkārt cilvēku daudz, mašīnas garām brauc, tipisks nakts cache. Labi, pie velna, saku es, kāp man uz pleciem! Šis uzlien, meklē.. cilvēki skatās uz mums kā uz idiotiem, mašīnas arī piebremzē un pēkšņi čoms bļauj: ĶER! Es paskatos uz augšu un man virsū lido augstāk aprakstā minētā kastīte, k-ko tādu es nebiju gaidījis, tad vēl mēs esam līduši dažādos bunkuros, esam kāpalējuši zem tiltiem, peldējuši pāri ezeram, lai tiktu uz salas, kur ir noslēpts cache, ununun.. aj kur tik mēs neesam bijuši.

Cerams, ka ar šo rakstu jūs esmu ieinteresējis. Apakšā ir oficiāla mājas lapa, piereģistrējaties, tur ir plašāka info angliski, ja k-kas nav skaidrs, droši rakstiet man vēstuli, ar prieku izpalīdzēšu jaunajiem geocacheriem.

Ar cieņu geocachers, Sophisticated.

52 0 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 8

0/2000

Man jau slepnosana patik!

3 0 atbildēt

aij, aij, aij. Ta reklamēšana tikai palielinās shit cache daudzumu un radīs jaunus Pacanchikus un Dribas, popularizēt to nevajag....

2 0 atbildēt

Nu katraa gadiijumaa izsklausaas tiiri interisanti...

1 0 atbildēt

Un mēs vēl brīnamies kur rodas "pokemoni" , sūdslēpņi, un kur slēpņi pazūd. Nav labi popularizēt kurā katrā saitā.  

0 0 atbildēt

zajibis, tieši vkar ar vien udraugu atcerējos, ka basteikalnā ir kastīte zem kanalizācijas vāka, jo es tur jau 1x biju bijis un aizmirsu iegaumēt uzrkastu uz tās kastītes, tagad tieši atradu. zināšu :))  šis prikols jau ir no 2007 gada.

0 1 atbildēt

kārtējā atkarība kura ir radīta nevis tapēc, ka tā ir interesanta, bet gan tapēc ka tā dara daudzi un lai iegūtu k-kādu adrenalīna devu.. nu tie ar vājiem nerviem var jau pakaifot, man k-kā ložņāšana pa jumtiem un torņiem tik viegli nopūtu izraisa.. ;)

0 2 atbildēt

its a rubish

0 2 atbildēt