local-stats-pixel fb-conv-api

Choose wisely16

36 0

Šis būs mans otrs raksts. Šajā rakstā vēlējos pateikt to, kādu OS lietoju savām vajadzībām un kāpēc. Jau iepriekšs gribu pateikt, ka nenosodu un nenomelnoju citu firmu veidotos OS, jo ja labi grib, tad trūkumus var atrast jebkurā no tām.

Sākšu ar to, ka no tā brīža, kad mājās parādījās pirmais dators, lietoju Windows XP. Tajā laikā tā bija vienīgā OS, kuru es zināju (žēl, kad tad nebiju informēts par citiem variantiem emotion ), bet nevajag dzīvot pagātnē.

Jau 2 gadus atpakaļ sāku ik palaikam mēģināt lietot vienu no Linux distributīviem (Ubuntu - jo forumos lasīju, ka diezgan draudzīgs pret jauniem lietotājiem). Atzīšu to, ka dažbrīt nebija viegli, tādēļ sanāca tādi brīži, kad pārgāju atpakaļ uz Windows un otrādi. Bet tagad, ja nekļūdos jau 2 mēnešus, esmu pilnībā pārgājis uz Ubuntu (11.10).

Sākumā protams, ka bija grūti, jo sen nebiju lietojis Linux (bija tak iznācis Windows 7 ;) ). Bet jo ilgāk tu centies un mācies, jo vieglāk un labāk ir visu saprast.

Daudz nerunāšu un ķeršos vērsim pie ragiem. Tad, kas man īsti nepatika Windows:

1. Internets pilns ar vīrusiem, bet lai sevi pasargātu, tad katru gadu jāšķiras no kādiem 25 - 30 Ls, lai dators nesaķertu kādu vīrusu, trojānu utt.

2. Pati OS ir samērā dārga, ja nekļūdos, tad Windows 7 maksā vairāk nekā 100 Ls (Pašam ir legālā versija ar visu key, nelietoju nelegālo)

3. Lai gan retāk, bet tomēr gadās brīži, kad ekrāns iemirdzās nepatīkamā zilā krāsā (ceru, ka sapratāt ko domāju)

Kas patika:

1. Ļoti daudz spēles

2. Daudz programmu

3. Viegli lietojams


Kāpēc izvēlējos Ubuntu :

1. Var instalēt un lietot bez maksas

2. Ļoti atsaucīga un izpalīdzīga kopiena (pats esmu izmantojis palīdzību)

3. Ļoti ātri tiek izveidoti updati, lai novērstu, kādu problēmu

4. Nevajag antivīrusa programmatūru

5. Ļoti plašs klāsts ar bezmaksas programmatūru (piemēram, libreoffice, kas ir alternatīvs MS office)

6. Vari pielāgot savām vajadzībām (mainīt izskatu, pašu OS kodu utt)

7. Diezgan labi iet uz veciem datoriem

Kādi trūkumi:

1. Lai panāktu to, lai uz Linux ietu kāda Windows paredzēta programma ir, ir vajadzīga pacietība, jo tas nenotiek tik ātri (var gadīties, ka pēc instalācijas programma tā pat negrib iet)

Pašlaik tā ir mana vienīgā pretenzija :)

P.S

Neesmu nekad vēl lietojis Apple veidoto OS, bet domāju, ka iespaids būtu līdzīgs Linuxam, jo Apple OS pirmsākumi tā pat ir meklējami UNIX.

36 0 16 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 16

0/2000

Nav foršu spēlīšu un ar to punktu man cauri :D , bet nu es viņu rekomendēju un arī reizēm uzlieku paziņām kuriem nevajag tādus windows brīnumus kā man vajag :D

1 0 atbildēt

Palietoju kādu laiciņu ubuntu,bet tad kad sapratu,ka neko īsti no tā ko gribu uzinstelēt es nevaru,tad pārgāju atpakaļ un windows.Wiņš tiešām der pārsvarā tikai tādiem cilvēkem,kas grib paklausīties mūziku,pasērfot,kādu filmu noskatīties un dokumentu uzrakstīt.Programmētājiem vai geimeriem tomēr labāk windows.Un antivīrusu var nozagt bez maksas,tā pat,kā pašu windows :D 

0 0 atbildēt

Ubuntu i pasūdīgs instelē mintu tas no komja tik daudz nerij un paskats ar normals (Linux Mint)

0 0 atbildēt

Ja Linux būtu populāraks (vairāk programmu, spēLu utt. būtu iespējami arī Linuxam) tad es to ĻOTI labprāt lietotu, jo tur ir tā problēma, kad es pati esmu lietojus Linux (izmeiģināju, protams) bija ļoti interresanta O, bet tur tā lieta - nav populārs.. un tāpēc man arī tā īsti nepatīk.

0 0 atbildēt

Vienmēr jau var lietojot VirtualBox lietot Linux'u iekš Windows'a... vai vienkārši izmantojot Dual-Boot, vienīgais mīnuss, ka katreiz jārestartē PC.

0 0 atbildēt

humble indie bundle <<-- foršas spēlītes

0 0 atbildēt

Pasham ir Ubuntu! 

Daudz labaak nekaa Windows!

0 0 atbildēt

2. attēlā izskatās pēc Fedora 16 Linux interfeisa, ko tagad izmēģinu es pats :D kā tu to panāci?

0 0 atbildēt