local-stats-pixel fb-conv-api

Blur11

16 2

Spēles nosaukums: Blur

Žanrs: Racing

Izdevējs: Bizarre Creations

Platforma: PC, PS2, PS3,  Xbox360

Iznākšanas datums: 25 Maijs, 2010

Ieteicamās Prasības:

OS: Microsoft Windows XP, Windows Vista, Windows 7
Procesors: Divkodolu Intel Pentium D 3.4ghz vai labāks
Operatīvā atmiņa: 1 GB Ram lietojot Windows XP, 2 GB lietojot Windows Vista vai Windows 7
Grafiskā karte: 256 MB NVIDIA GeForce 6600GT vai labāka, ATI Radeon 1600XT vai labāka, ar Shader 3.0 iespēju.
DirectX®: Microsoft DirectX 9.0c
Atmiņa: 14GB brīvas vietas cietajā diskā
Skaņu karte: 100% ar DirectX 9.0c saderīga skaņu karte
Interneta savienojums: Daudzspēlētāju spēles režīmam nepieciešams Broadband vai labāks savienojums

Spēles apraksts:

 

   BLUR ir Bizzare Creations izstrādātā, Activision izdotā, 2010. gada 25. Maijā uz PC, Xbox 360 un PS3 iznākušā, jaunās desmitgades, pagaidām, krāšņākā sacīkšu arkāde, kas seko slavenā Mario Kart gamepleja principiem.

     Tātad, ķeramies pie lietas, pirmais ko mēs ieraugam ieslēdzot spēli ir izvēlne – vienspēlētāja un daudzspēlētāju režīmi, kas jau uzreiz liek noprast ap ko tad te lieta grozas – Negulētas naktis, kolas pudele, kāda ātrāka ritma, austiņās skanoša, mūzika un jūsu interešu biedri monitora otrā galā, pedāli grīdā dragājot pa trasēm, plēšot vienam otru lupatās, iespējams visneorģinālākajā, bet toties ļoti retajā, vecās skolas arkāžu power-up sacīkšu spēlēs stilā! Daudzspēlētāju režīms ir tas, uz ko likts vislielākais uzsvars, jo šāda veida spēles, vienspēlētāja režīmā, ātri vien paliek diezgan garlaicīgas savas pārmērīgās vienveidības dēļ. Taču šajā gadījumā arī vienspēlētāja režīms ir izveidots pietiekami izaicinošs, lai to būtu ne tikai vērts iziet, lai atslēgtu spēles papildus materiālu, bet arī tīri izaicinājuma dēļ vai trenniņa nolūkos, gatavojoties nākamajai bezmiega naktij.

     Ko tad piedāvā Vienspēlētāja režīms? Tev ir 9 galvenie pretinieki, savas lietas pratēji, sauksim tos par līderiem, kurus tev ir jāpārvar, lai tiktu kalna galotnē. Katram līderim ir 7 sacensības, galvenokārt tās sastāv no prastām sacīkstēm – Circuit, bet papildus nāk tādas disciplīnas kā Destruction, kur tev noteiktā laikā jāsabojā krietns skaits pretinieku auto, Checkpoint – kur tev noteiktā likā jānobrauc kāds trases ceļa posms un citas. Vinnējot kādu sacīksti tu iegūsti „Lights”, ko varētu pielīdzināt NFS Shift zvaigžņu – punktu sistēmai, sakrājot tās, kļūst pieejamas jaunas sacīkstes, bet ar to viss neaprobežojas, jo ir arī tāda fanu,  jeb balsu sistēma. Katrā sacīkstē ir mērķis sakrāt noteiktu fanu skaitu, krājot tos, kļūst pieejami jauni auto. Uzvarot līderus jūs iegūstat viņu auto, plus nāk klāt power-up uzlabojums, kas padara kādu no pieejamajiem power-up`iem vēl spēcīgākus. Auto tiek iedalīti D, C, B, A klasēs, kur katram auto ir vēl sava apakšklase, offroad, drift un citi. Kas ir pats pārstedzošākais ir tas, ka šī būdama power-up sacīkšu spēle, tajā ir pieejami pasaulē eksistejoši auto no diezgan, ja pat ne ļoti, populāriem auto brendiem. Ir gan viens liels trūkums - tam vai tu izvēlies braukt ar kādu no džipiem vai Volkswagen Beetle, vai Nissan Z350 nav gandrīz nekādas atšķirības ātruma ziņā, kas varētu būt diezgan liels šķērslis sacīkšu simulāciju faniem. Taču ir jāatceras, ka BLUR nepretendē  uz sacīkšu spēļu etalona statusu, bet gan jautru laika kavēkli. Tai ir dikti daudz spēles mehānikas fīču, kurās negribas īpaši iedziļināties, jo to tāpat spēles gaitā tev visu izstāsta un nodemonstrē.

     Grafikas ziņā BLUR nav pārāk augstas kvalitātes, taču arī ja grafika nesniedzas Cry Engine līmenī, tā ir gana laba lai noturētu savā uzmanībā acu konfekšmānus. Trasēm ir tikusi pievērsta gana liela uzmanība, tās ir diezgan dzīvīgas, jo vienmēr kautkur, kautkas notiek. Arī pašiem auto nav ne vainas, šur tur gan var ieraudzīt ka tās ir mazliet deformētas no tā kādām tām būtu jābūt, bet lai nu paliek. Un tad nāk klāt efekti – sākot no putekļu dūmiem, uz ūdens šļakatām, beidzot ar augstas kvalitātes power-up`u efektiem, uz kuriem tā vien gribas paskatīties mirkli ilgāk un tad atskārst, ka tev no aizmugures kāds jau kautko šauj un nepaspēt izvairīties no sadursmes, un piedzīvot vēlvienu acu konfektīgu efektu, kamēr tavs autiņš apmet kūleni. Nē, teikt ka grafika ir slikta būtu pilnīgas muļķības, tā ir atbilstoša gameplay`am.

     Diemžēl spēlei ir diezgan daudz trūkumu, tie kurus nesen nosaucu, un vēl, piemēram, vadība. Jau raksta sākumā minēju „pedāli grīdā” – diemžēl šo spēli var diezgan veikli iziet neatlaižot paātrinājuma pogu, tātad no auto fizikas te var teikt nav gandrīz ne maņas, pie reizes jāpiebilst, gandrīz katrs auto brauc savādāk, bet ne pietiekami izteikti lai varētu saskatīt lielu atšķirību. Kontroles ir diezgan skumjas – tastatūras lietotājiem – tikai divas izstrādātāju veidotas uzbūves, savukārt gamepad`a lietotājiem – trīs.

     Par spīti visam sliktajam, kas diezgan iepriecinošs ir spēles prasības, tās nav pārāk augstas, pat gadus 3, nu varbūt 4 gadus veci datori pat spēs to pavilkt pietiekami labi, lai spēle būtu baudāma. Kā arī spēles OST nav nemaz tik slikts, kas iespējams manu apgalvojumu „ātrāka ritma, austiņās skanoša, mūzika” padara diezgan nejēdzīgu, bet tā gan vairāk mūzikas gaumes lieta.

     BLUR izskatās pēc dikti nopietna arkāžu sacīkšu spēles pārstāvja, varētu teikt pat, ka pārkāk, jo protams, redzot gameplay video, vai pašam nobaudot spēli,  par nopietnību nevar būt ne runas. Nebūtu nepareizi teikt, ka šī spēle ir Need For Speed un Mario Kart mīlas dēkas mazulis. NFS nopietnība un Mario Kart bērnišķīgums, divi vienā.

Reklāma
Reklāma






16 2 11 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://www.gamevision.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 11

0/2000

Jau bija raksts par Blur, bet šis nenoliedzami ir labāks, jo ir Sys Req, labāks apraksts un vairāk video.

1 0 atbildēt

spēlēju vieun brīdi, bet ātri apnika, kkā nepiesaistīja

1 0 atbildēt

Šito pats riktīgi spēlēju, diezgan interesanta šķiet, un grafons ar tāds smuks emotion emotion

1 0 atbildēt

Laba grafika,bet spele ir tik vienveidiga un lidz ar to garlaiciga!

0 0 atbildēt

Man nepatika parak garlaiciga spele... :)

0 0 atbildēt

Tiešām garlaicīga tāda vienveidīga arī.

0 0 atbildēt

Iemācies rakstīt: "Iznākšanas datuns: 25 Maijs, 2010"

0 1 atbildēt

KAKA

0 1 atbildēt

nu jau var teikt - paveca spele :) nasing spešal :) bet nu - gaumes lieta :)

0 2 atbildēt

Online varētu būt intresanti!

0 4 atbildēt