local-stats-pixel fb-conv-api

OS Windows optimizēšana/paātrināšana jeb kā uzlabot sava datora darbību22

195 2
195 2 22 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 22

0/2000

Diezgan plaši un kodolīgi aprakstīts, cepumi autoram!

Par cik daudzi(tie kuri nepaspēja vai dators neļāva) atjaunināt OS uz Windows 10, joprojām sēž uz vecajām platformām... Vai ir jēgi pirkt vai vilkt torrentos - tas jau ir katra paša ziņā, bet viens nu ir skaidrs. W10, benchmarkos izkabina vecās OS (ņemot par piemēru vidusmēra dzelžus). Sākumā neticēju Microsoft mārketingam (vīlos sākumā, jo ceļš no W7 uz W10 bija migrējot, kad atjauninājums bija publiski pieejams)... MUĻĶĪBA nr.1! Kāpēc? Migrējot, nevien informācijas daļiņas (tiek atrunāts, ka pārmigrētie faili ir orģināli... bla, bla, bla, meli! Standarta kopijas, kuru pārmigrēšana prasīja diezgan daudz laika. SSD tam varētu būt risinājums, bet ok, cita pasaka. Lūk, pārmigrētais W10 neņēma pretī diezgan daudz programmas un spēles (Steam powderi bija uz savām bulkām, es arī - jo atbilde, kāpēc man neiet tas un šis, supports visiem atbildēja, ka jātaisa clean installs, parādījās problēmas ar MGT un vēl citiem zvēriem, bet tas viss ir atrisināms). Tātad, clean install, dzīve būs uzreiz saulaināka.

W10 pārsteidza ar savu boot up laiku. Ja mans laptops uz W7, līdz pieslēgšanās ekrānam startējās, aptuveni 10-20sek. (hdd nav tik ņepirs cik gribētos), tad šobrīd uz clean W10 laptops uzstartējas zem 10sek. Ātrākais ko biju manījis - 4.2sek. Cool, tur čaļi pacentušies. 

Protams, visi nevajadzīgi servisi ir jāatslēdz, kas uzreiz novērš arī vecāku programmu palaišanu uz W10 (piemērs, varbūt jau būs izlabots jaunajā update, bet still... Lightrooms uz Vista SP2 griezās vienkārši šausmīgi, paziņojumi par .dll un ahhhh, pie velna to vistu, bet uz W10, aplikācija vispār neatverās, nekādi paziņojumi nerādās. Un tā bija/ir ar daudzām programmām.

Cerams, ka mana muldēšana kādam noderēs. Cheers!  emotion 

13 0 atbildēt

Nesainstalēt visādas herņas, nespiest visam un vienmēr Yes, tad nebūs probzas ar ātrdarbību.

9 0 atbildēt

Vai vienkārši var uzinstalēt Linux un viss būs labāk kā jebkad .

4 1 atbildēt

Win10 ir jēls produkts,nožēloju ka pargāju no 7tā uz 10to,slinkums pārinstalēt atpakaļ.Tāpēc mani draugi,labāk palieciet pie 7tā vai 8tā jeb vēl labāk Linux.

3 0 atbildēt
sūds tas win10
7 5 atbildēt

Bļin tagad tie windows updeiti ir reāli maziņi,visuali ir izmainijies tikai viss. Vot ja tā padomā kad bija win xp un bija upgreids uz vistu . VOT TAS SKAITĪJĀS UPGREIDS.

1 1 atbildēt

Manuprāt, Win 10 ir domāts blondīnēm ar lakotiem nadziņiem un tad nu tā - cik cik cik pa klaveni, tā lai viss saprotams, lielas ikonas utt. Man v-kārši nāk vēmiens no tā visa, esmu stundu izturējis pie šīs OS, instalēts nebija uz mana datora. Paldies, bet nevajag. Personīgi es ļoti labi saprotos ar Win 7. Un lai tur vai kādas optimizācijas, Win 10 nav nopietna OS. Kaut vai ar to, kā to pasniedza, kā bāza ar varu updeitos. Asociācijas, ka Win 10 ir viruss. Visprecīzāk manus uzskatus par win 10 raxturo Endbringer komentārs...

1 1 atbildēt

Defragmentāciju var veikt tikai magnētiskajiem/griezošajiem diskiem (HDD), bet ne SSD diskiem.

SSD diski ir ātrāki par parastajiem diskiem tādēļ, ka jebkuru sektoru no diska var nolasīt vienā un tajā pašā ātrumā. Magnētiskie diski savukārt ir jāaizgriež pie pirmā sektora, kur sākas fails. Ja fails ir izkaisīts pa vairākiem sektoriem, tad disks ir daudzas reizes jāgriež un tas ir lēni. Defragmentācija saliek izkaisītos failus blakus sektoros.

SSD diski "dilst", katru reizi veicot rakstīšanu (tāpēc specifikācijās ir norādīts sagaidāmais max rakstīšanas reižu skaits), tāpēc aktīva un bieža defragmentācija drīzāk kaitē diskam un ātrdarbību nekādi neuzlabos. Bet nu parastam lietotājam par šo max rakstīšanas skaitu nav jādomā.

0 0 atbildēt

hackintosh! laba alternatīva! emotion 

0 0 atbildēt

Lieliska doma atslēgt antivīrusu, varēsiet brīvi kačāt PDF ar papildus kodu, ieiet kaitīgajos saitos, Un Firewallā atvērsies papildus porti un varēsiet būt atvērti visiem kam vajag. Pārējais raksts +

0 3 atbildēt