local-stats-pixel fb-conv-api

Viljams Šekspīrs2

10 3

Viljams Šekspīrs (angļu: William Shakespeare, kristīts 1564. gada 26. aprīlī, miris 1616. gada 23. aprīlī) bija angļu dzejnieks un dramaturgs, tradicionāli atzīts par visu laiku izcilāko angļu valodā rakstījušo autoru, kā arī par vienu no izcilākajiem autoriem pasaules literatūrā vispār.[1] Šekspīrs uzrakstījis 38 lugas, 154 sonetus un vēl citus dzejas darbus.

Šekspīra lugām raksturīgi daudzveidīgi un dziļi izstrādāti raksturi, filozofiskums. Tās ir tulkotas daudzās jo daudzās pasaules valodās; Šekspīra kopotie raksti izdoti arī latviešu valodā.

Traģēdijas "Romeo un Džuljeta" (Romeo and Juliet) "Ričards II" "Ričards III" "Makbets" "Antonijs un Kreopatra" "Perikls" "Jūlijs Cēzars" "Hamlets" "Otello" "Karalis Līrs" Traģikomēdijas "Dots pret dotu" "Ziema" "Ziemas pasaka" "Vētra" "Venēcijas tirgotājs" Komēdijas "Divi veronieši" (The Two Gentlemen of Verona) "Sapnis vasaras naktī" "Spītnieces savaldīšana"" "Jautrās vinzorietes" "Liela brēka maza vilna" "Kā jums tīk" "Divpadsmitā nakts" "Gals labs- viss labs" "Veltas pūles mīlā" "Maldu komēdija"

10 3 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

Jā man tas pats! Tieši tev minusu iešķiebu par to neliekat minusu ja nepatīk :D

1 0 atbildēt

es nesaprotu. vai tad mīnusiņi nav tieši tam domāti lai izpaustu to, ka nepatīk? tieši pirmais teikums jau rada vēlmi ielikt mīnusu.

0 0 atbildēt