local-stats-pixel fb-conv-api

Tēva nemirstošās slavas ēnā24

38 4
Viņa nekad nebūs tikai pusaudze, meitene, vienkārši Frensisa Bīna Kobeina (Frances Bean Cobain), viņa vienmēr būs slavenā Kurta Kobeina meita, Frensisa Bīna Kobeina.
Domājams, tikai retais nav dzirdējis par kādreizējo grunge kulta grupu „Nirvana” un tās līderi Kurtu Kobeinu. Par viņu, domājams, dzirdējuši pat tie, kas nav viņa daiļrades fani.
Šoreiz gan pievērsīsimies viņa vienīgajai atvasei, viņa un Kortnijas Lovas meitai. Meitene dzimusi 1992. gada 18. augustā Kalifornijā. Vārds „Frensisa” viņai ielikts par godu Frensisai Makkijai (http://en.wikipedia.org/wiki/Frances_McKee">Frances McKee), Kurta mīļākās grupas „The Vaselines” līderei. Cita versija vēsta, ka vārds izvēlēts par godu trīsdesmito gadu aktrisei Frensisai Fārmerei, dīvainei ar suicidālām nosliecēm. Vārds Bīna (bean – no angļu valodas „pupa”) ielikts tāpēc, ka vienā no pirmajām ultrasonogrāfijām Kurtam licies, ka bērns izskatās pēc mazas pupiņas.
Kad Kortnija Lova bija stāvoklī ar Frensisu, sabiedrība un prese baumoja, ka viņa arvien lieto heroīnu. Tas smagi iedragāja Lovas reputāciju un dažādas Amerikas bērnu aizsardzības organizācijas teica, ka bērns mūziķiem jāatņem tūlīt pēc piedzimšanas. Skandāli turpinājās arī pēc mazās piedzimšanas – prese ironiski vaicāja, vai bērns nācis pasaulē jau ar atkarību no narkotikām. Kad Frensisai bija tikai 2 nedēļas, viņu uz laiku tiešām atņēma vecākiem.
Savu tēvu pēdējoreiz mazā Frensisa redzēja vēl ne visai apzinīgā vecumā: 1994. gadā, kad apciemoja viņu rehabilitācijas klīnikā. Kurts esot viņai dziedājis un viņi esot spēlējušies. Cik ironiski: tev ir bijis pasaulslavens tēvs, kuru daudzi pielūdz joprojām un par kura dzīvi un mīklaino nāvi runā arvien, taču tu no viņa neko neatceries...
Tagad, kad Frensisa jau ir pusaudze, viņa vairākkārt tikusi intervēta – iztaujāta gan par vecākiem, gan pašas dzīvi, stilu un uzskatiem. 2006. gadā žurnālam „ELLE” viņa bildējusies, tērpta sava tēva slavenajā brūnajā jakā un pidžamas biksēs. Meitene apgalvo, lai arī viņas garderobē ir vairāk kā 137 pāri kurpju, 200 džinsu un bezgala daudz dizaineru somiņu, viņai esot arī dažas tēva agrākās drēbes...
Jāatzīst, ka masu mediju un sabiedrības lielā interese par meiteni ir pateicoties tēva joprojām dzīvajai slavai...
38 4 24 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 24

0/2000
ha, kāda sagadīšanās, tieši nesen iedomājos par viņu un meklēju bildes, lai redzētu, kāda tagad izskatās! :D
1 2 atbildēt
Nesapratu , kas viņa īsti ir , dziedātāja ? Pirmo reiz par tādu dzirdu .
1 2 atbildēt
kurta acis...
0 2 atbildēt
nezinu ne tevu ne meitu :D
2 7 atbildēt