local-stats-pixel fb-conv-api

Star One ( muzikālais projekts)0

37 0

Sveiki!

Esot liels metāla mūzikas fans, gribētos jums pastāstīt par mazāk pazīstamiem, bet labiem, un kvalitatīviem izpildītājiem.
Un tagad es izlēmu pastāstīt par vienu no maniem mīļākajiem mūzikas projektiem- tas ir īsts "kosmiskā" (ja tā viņu var nosaukt) metāla projekts.

Holandiešu slavens muzikants Arjens Entonijs Lukassens (Arjen Anthony Lucassen) ir visvairāk pazīstams, kā sava pamata projekta "Ayreon" autors, bet tas ne būt nenozīmē to, ka tas projekts viņam ir vienīgais.
Tātad, kad 2000. gadā Arjens laida pasaulē dubulto albūmu "Ayreon- Universal Migrator", viņš izlēma nedaudz piebremzēt ar "Ayreon", un mēģināt uzrakstīt nedaudz "mīkstāku" kosmiskās mūzikas materiālu, un izveidoja said-projektu "Ambeon" ( Arjens savienoja vārdus Ayreon, un ambient), un publicēja tā pirmo un vienīgo albūmu 2001. gadā ar nosaukumu "Fate Of A Dreamer".
Un pēc šī projekta, viņš gribēja izveidot albūmu ar smagāku kosmisko mūziku. Bet tas ir tikai viens iemesls. Otrs bija šāds: pēc labākā "Ayreon" albūma "Into The Electric Castle" daudzi citi izpildītāji sāka kopēt šādu materiālu, un veidoja līdzīgas rokoperas. Tikai pēc Arjena teiktā 2002. gada intervijā , viņš paziņoja, ka zin, ka tā notiek, bet saka, ka šajos "žanra kopētāju" albūmos ir problēma tāda, ka visiem vokālistiem ir savstarpēji vienādas balsis, un tev vajag bukletu, lai visus viņus atšķirtu, tāpēc Arjens izlēma pārmācīt šādus cilvēkus, un albūmam paņēma četrus pēc balss pavisam atšķirīgus vokālistus: Damjenu Vilsonu (Headspace, ex- Threshold), Ruselu Alenu( Symphony X), Danu Svano, un Fluoru Jansenu(Nightwish, After Forever).
Damians dzied augšējās partijas, Rusels dzied otrajā balsī, ja tā to var nosaukt, un Dans studijā, un Roberts koncertā ar savu miglainu, tumšu balsi dzied zemās balsīs.
Albūms tika veidots kā parasti- Arjens spēlē ģitāru, basģitāru, un taustiņus, Eds Varbijs(Gorefest) bungas, un pārējie vokālisti dzied. Pirmais albūms iznāca 2002. gadā ar nosaukumu "Star One- Space Metal".
Manuprāt, albūms sanāca diezgan interesants, ar reālu "kosmisku" noskaņu, un arī nedaudz smags.

Tā paša 2002. gada otrajā pusē projekts Star One spēlēja, iespējams vairākus koncertus. Koncertā sastāvs nedaudz papildinājās: Dans Swano nez kāpēc nepiedalijās, viņa vietā dziedāja Roberts Soeterbroeks(Cotton Soeterbroek band), sieviešu back- vokālam pievienojās Iren Jansen, basģitāru spēlēja Pīters Vinks(Q65, Ayreon) , un taustiņus, manuprāt daudz labāk spēlēja Jousts Van Den Broks(ex- After Forever, Ayreon).
Koncertā tāpat tika spēlētas nedaudz saīsinātas versijas "Ayreon" dziesmas. Koncerts sanāca diezsgan ineteresants, kvalitatīvs, un viens no labākajiem Arjena karjerā. Tika publiskots 2003. gadā ar nosaukumu "Star One- Live On Earth".
Vēlāk projekts apstājās, bet par projekta atgriešanos 2010. gadā paziņoja Arjens.
Šoreiz viņš izlēma izveidot reāli smagu albūmu, tādā veidā nedaudz mainot Star One žanru. Studijā Arjens spēlēja ritma ģitāru, un piespēlēja nedaudz taustiņus. Eds Varbijs bungas. Un Pīters Vinks basģitāru.
Tikai visu sarežģītāko nācās atstāt studijas ciemiņiem- sarežģītos taustiņu solo profesionālā līmenī izpildīja Joosts Van Den Brooks, ģitāras solo spēlēja Garijs Wehrkamps(Shadow Gallery).
Albūms tika publiskots 2010. gadā ar nosaukumu "Star One- Victims Of A Modern Age".

Ja jautāsiet, kas man šajā mūzikā patīk, tad pirmkārt tā ir profesionāla izpilde, otrkārt tāpati "kosmiskā noskaņa", metāla žanru daudzveidība,utt...
Visvairāk cilvēki ir novērtējuši dziesmas "Intergalactic Space Crusaders", un "The Eye Of Ra".
Iesaku paklausīties abus albūmus, un novērtēt, kurš vairāk patīk... es piemēram nevaru to pateikt.
Pēdējos desmit gados par šo projektu nav ne vēsts.
Un, ja interesē, kā tapa projekta nosaukums, tad paskatieties Arjena mīļako seriālu "Blakes-7"😉

Koncerta albūms "Star One- Live On Earth" (2003)

Otrais studijas albūms.

Pirmais studijas albūms.

37 0 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000