local-stats-pixel fb-conv-api

Sanctimony(lv)7

29 3
tā kā panesās raksti par latviešu mūziķiem, turpinu iesākto tēmu... saulaik ļoti iemīlota grupa emotion Biogrāfija - Jānis Boļšaks - vokāls
Viesturs Grīnbergs - ģitāra
Jānis Aizkalns - ģitāra
Deniss Denisenko - bass
Jēkabs Zemzaris - bungas

Grupa SANCTIMONY spēlē smagās mūzikas stilā, ko paši dēvē par "death’n’roll”, pie savām ietekmēm minot tādu pasaulē zināmu mūziķi kā Ozzy Osbourne un grupas Entombed, Black Label Society, Motley Crue u.c.

Dibināta 1994.gadā četru cilvēku – Jānis (balss), Viesturs (ģitāra), Kārlis (bungas), Rihards (bass) - apvienība SANCTIMONY sākotnēji izpilda savu iecienīto grupu dziesmu kaverversijas. Aktīvi koncertējot un ar savu enerģisko uzstāšanās stilu neatstājot vienaldzīgos, viņi ātri iemanto spēcīgas „death metal” vienības slavu.

1996.gadā pēc Riharda aiziešanas no grupas, kad tai pievienojas Viktors (bass) un Roberts (ģitāra), tiek ierakstīts SANCTIMONY pirmais demo albums "When The Sun Was God”. Tas izdots kasetes formātā un ietver vairākas, nu jau pašsacerētas dziesmas, kā arī divas latviešu tautasdziesmu apdares.

Piedzīvojot vairākas sastāva maiņas, bet nepārtraucot aktīvu koncertdarbību un jaunu dziesmu komponēšanu, 1998.gadā tiek ierakstīts albums ar nosaukumu "Eternal Suffering”. Tā ierakstā piedalās Jānis, Kārlis un Viesturs, basa un otras ģitāras partiju ierakstu veic pieaicināti viesmūziķi. Šis albums tiek izdots 2000.gadā „Father Productions” paspārnē CD formātā.

1999.gadā trīs grupas dalībniekiem pievienojas Jānis (ģitāra) un Deniss (bass), grupas līdzšinējās biežās sastāva maiņas beidzas. Izveidojuši jaunu koncertprogrammu ar labākajām jau izdotajām dziesmām, jaunām kompozīcijām un kaverversijām, SANCTIMONY sniedz daudzus koncertus, tai skaitā arī Minskā un Brestā (Baltkrievija) kopā ar Skyforger, kā arī Igaunijā un festivālā "Sinepes un Medus”.

2001.gadā SANCTIMONY veic savu pēdējo "death metal” ierakstu. Tas ir četru dziesmu promo materiāls plānotam, bet nenotikušam albuma "Lirix” ierakstam.

Vēlmes pēc pārmaiņām liek grupai 2002.gadā pieņemt lēmumu mainīt spēlēšanas stilu un skanējumu pašu iemīļotā "smagā roka” virzienā. Tomēr negribēdami atteikties no savām "death metal” saknēm, SANCTIMONY savu jauno muzicēšanas stilu nosauc par "death’n’roll”. 2003.gadā grupa ieraksta divu dziesmu demo, no kurām kompozīcija "Devil And Men” iekļūst Radio SWH Rock Top 20 un to neatstāj 20 nedēļas, līdz pat Top 20 slēgšanai. Dziesma topā sasniedz otro vietu.

2004.gada vasarā tiek sākts albuma "Devil And Men” ieraksts "Sound Division Studio” ar Jāni "Gonza” Kalniņu pie ierakstu pults. Tiek ierakstītas desmit pašu dziesmas un divas dziesmu kaverversijas - Black Sabbath "Into The Void” un The Police "Synchronicity II”. SANCTIMONY nospēlē daudz labu koncertu, no kuriem zīmīgākie ir kopā ar 80to gadu Pasaules roka zvaigznēm WHITESNAKE un vieniem no slavenākajiem zviedru „death metal” kustības aizsācējiem DISMEMBER spēlētie.

2005.gadā ieraksts tiek pabeigts "MC Rec” studijā kopā ar Armandu Treilihu. Jūnijā albums "Devil and Men" tiek izdots mūzikas ierakstu kompānijas "Platforma Records" paspārnē un prezentēts „Valmieras rokfestivālā”. Dziesma „Lover” no jaunā albuma atjaunotajā Radio SWH Rock Top 20 veiksmīgi sasniedz pirmo vietu. 2005.gadā SANCTIMONY koncertdarbība aizsākas ar diviem lieliskiem koncertiem Rīgā un Viļņā kopā ar vairākkārtējiem zviedru „Grammy” balvas ieguvējiem ENTOMBED un noslēdzas ar leģendārās grupas JUDAS PRIEST koncerta atklāšanu Rīgā.

2006.gada sākums tiek veltīts jaunā albuma sagatavošanai, kura ieraksts sākas maijā Wolk recording Studio Rīgā. Albumu ieraksta, miksē Sergejs Amsterdams un producē SANCTIMONY. Albumu masterē leģendārais Mika Jussila, kurš to nosauc par „vienu no labākajiem albumiem”, ar ko šogad ir strādājis.

Albuma nosaukums ir „Hell in stereo” un tas ietver trīspadsmit dziesmas, no kurām divpadsmit ir pašu SANCTIMONY sacerētas un viena kaverversija AC/DC dziesmai „Back in black”. Jaunais albums izdots 2007. gada sākumā Aghast records paspārnē.











29 3 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://www.sanctimony.lv/
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000
jūū rīgas pasākumā normāli iecepa :D
3 0 atbildēt
kaut kas nenormals
2 0 atbildēt
Šie vīri tā normāli metina, pēdējie trīs D'N'R members pasākumi bija super!
2 0 atbildēt
Jāsaka, ka tad, kad šamie spēlēja death metal stilā, man patikās labāk!
1 0 atbildēt
Iet pie sirds emotion
1 0 atbildēt
vot, šitie gan patīk. :))
0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt