local-stats-pixel fb-conv-api

Princese Diāna joprojām topā2

10 3
1. oktobrī Francijā pārdošana parādīsies republikas bijušā prezidenta Valerī Žiskāra d'Estēna (attēlā) sacerēts mīlas romāns. Grāmatā „Prezidents un princese” tiek stāstīts par divu galveno personāžu, kuros viegli atpazīstami pats autors un Velsas princese Diāna, mīlestību, raksta „The Guardian”. Žiskāra d'Estēna grāmatas varoni sauc Kardifas princese Patrīcija jeb lēdija Pata. Saskaņā ar sižetu, autora alter ego ir Francijas prezidents Žaks Anrī Lambertjē (Jacques-Henri Lambertye). Romānā Francijas prezidents satiek princesi 1980. gadā Bekingemas pilī pēc G7 valstu vadītāju samita pusdienām. Patrīcija laulībā ir nelaimīga un tādēļ pilnībā velta sevi labdarībai: cīņai ar kājnieku mīnām un palīdzības sniegšanai ar HIV inficētiem bērniem. Viņa atzīstas, ka desmit dienas pēc laulībām princis paziņojis, ka izlēmis turpināt attiecības ar savu agrāko mīļāko. Pirmoreiz Lambertjē mēģina pavedināt Patrīciju vilcienā, ceļā no sabiedroto karaspēka izcelšanās Normandijā gadadienas svinībām. Princese piekāpjas Rambujē pilī, kur prezidents rīko medības.
Grāmatā netrūkst liels skaits atklāti izdomātu notikumu. Tā varoņu romāns beidzas pēc tam, kad par to uzraksta kāda Londonas avīze, bet romāna beigās karaliene un viņas dēls Kardifas princis iet bojā aviokatastrofā, savukārt Patrīcija kļūst par reģenti savam dēlam – jaunajam monarham. Bez tam, atšķirībā no paša d'Estēna, Lambertjē tiek pārvēlēts uz otru termiņu.
Vienlaikus par to, ka Diānai un Žiskārai d'Estēnam būtu bijušas tuvas attiecības arī reālajā dzīvē, nekas nav zināms. Francijas eksprezidents ir par 35 gadiem vecāks nekā Velsas princese. Bez tam gadā, kad Diāna iznāca kļuva par britu troņmantnieka prinča Čārlza laulāto draudzeni, Žiskārs d'Estēns prezidenta vēlēšanās zaudēja Fransuā Miterānām. Pēc dažām ziņām, viņš un Diānu kopā redzēti tikai vienu reizi – 1994. gadā.
„Princese un prezidents” nav pirmais Žiskāra d'Estēna romāns – 2003. gadā nāca klajā viņa grāmata „Le Passage”. Vairāk informācijas: "The Guardian" - Former French president hints at romance with Princess Diana >>> Vairāk informācijas: "The Sydney Morning Herald" - Day a princess fell in love with a president >>> Saistītais raksts: Karaliene britiem izmaksā 41,4 miljonus mārciņu gadā >>> Saistītais raksts: Karalienes Elizabetes II mazmeitai Eiženijai Kambodžā mēģinājuši uzbrukt laupītāji >>> Saistītais raksts: Elizabetes II vīrs Edinburgas hercogs Filips pārsniedzis karalienes Šarlotes rekordu >>> Saistītais raksts: 8. martā Lielbritānijas karaliene saņēmusi jaunu, ar dimantiem un safīriem rotātu, valsts karieti >>> Saistītais raksts: Britu parlamentārieši plāno atslepenot Elizabetes II testamentu >>> Saistītais raksts: BBC News: Princis Harijs izšķīries ar savu draudzeni Čelsiju Deiviju >>> Saistītais raksts: Princis Čārlzs: Ģenētiski modificēti augi var izraisīt visu laiku lielāko vides katastrofu >>>
10 3 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

👌

0 0 atbildēt
lielākā pasaules narkotiku karteļa padauza tak nevar nebūt topā
0 3 atbildēt