local-stats-pixel fb-conv-api

Pašmāju slavenība Aisha ;]5

11 4
AISHA

Reiz, skatoties TV, sešgadīga meitenīte izsaucās: “Tēt, tā tante taču dzied šķībi.” Tēvs paklausījās: “Tiešām šķībi.”. Tante televizorā bija Laiza Minelli, sešgadīgā meitene – Aisha, bet viņas tētis – leģendārās hārdroka grupas Opus Pro solists Alex. Sīka, bet raksturīga epozide, kas izskaidro Aishas virzību līdz šim brīdim, kad viņa ir viena no spilgtākajām latviešu dziedātājām.

Augusi Guns N’Roses, Metallica utml. mūzikas pavadībā, 5 gadu vecumā viņa ieguva 2. vietu Latvijas mazo vokālistu konkursā. 11 gadu vecumā piedalījās flautistu konkursā, vēl pēc gada debitēja kā pūtēju orķestra diriģente! Kad Aishai bija 14, viņa saņēma piedāvājumu dziedāt rokgrupā, taču nobastoja pirmo mēģinājumu un rokenrola karjera tika atlikta. Šodien viņa atceras, ka tēvs teicis: “Kad spēsi kādu dziesmu nodziedāt ne sliktāk par Dženisu Džoplinu, tad arī kāpsi uz skatuves”.

Publika Aishas smaidu, spēcīgo balsi un nevaldāmo temperamentu iepazina 2004. gadā TV5 realitātes šovā “Fabrikas muzikālais teātris”. Jau pēc pirmās nedēļas Aisha saņēma Raimonda Paula atzinību, bet finālā skatītāju balsojums viņu padarīja par šova uzvarētāju. Taču varbūt pat vēl svarīgāks bija uzaicinājums piedalīties Opus Pro turnejā, kur Aisha nebija vis eksotiska piedeva, bet pilnvērtīga vokāliste, kurai dziesmas raksta nacionālā hārdroka klasiķis Harijs Zariņš. Vēlāk (2006) tieši ar Opus Pro Aisha ierakstīja savu debijas albumu.

Turpmāk Aisha, šķiet, bijusi visur - ne velti prese viņu dēvē par spridzekli. Koncertējusi ar pop veterāniem Credo un Rīgas Doma Zēnu kori, vadījusi TV raidījumu, piedalījusies TV šovos un apbūrusi Latviju kā viena no superpopulārā šova “Dejo ar zvaigzni 2” favorītēm, filmējusies seriālos, spēlējusi teātrī, uzstājusies karavīriem Afganistānā, par mata tiesu atpalikusi no uzvaras Eirovīzijas atlases nacionālajā finālā un izdevusi vienu no 2008. gada populārākajiem abumiem. 2009. gada pavasarī gūtā uzvara “Jaunā vilņa” nacionālās atlases konkursā viņai sagādājusi pirmo lielo iespēju apliecināties auditorijai ārpus Latvijas. Starp citu, viena no viņas dziesmām atlasē bija Džoplinas hits “Me and Bobby McGee”…

Aisha nekad nav šaubījusies, ka viņas liktenis ir mūzika, taču par sapņiem un ambīcijām skaļi nerunā, tikai saka: “Es vienmēr esmu ceļā un galapunkts nekad nepienāk, jo es mainos un attīstos. Piemēram, pēdējā laikā mani ļoti aizrauj blūzs.” Viņai joprojām ir tikai 23 gadi, taču viņa vairs nav ‘mazais huligāns’ kā pati sevi dēvēja pirmajās intervijās. Drīzāk - vienmēr pārsteigt, mainīties un progresēt gatavā Aisha, par kuras īstajiem sasniegumiem mēs vēl nenojaušam. Taču tie tuvojas!

***
Aishas jaunais sololabums gaidāms 2009. gada augustā. Pirmais singls “Lelle”, kas ņemts no 60. gadu populārās latviešu estrādes solistes Aino Bāliņas repertuāra, jau izplenījies lielu ievērību. Arī pārējo topošā albuma repertuāru veidos agrāk pazīstamas dziesmas
11 4 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000
viena no foršakajām pašmāju māksliniecēm! emotion
3 1 atbildēt
jāaa ,patīit emotion ...tra la lā -tra la lā!! emotion emotion emotion
1 0 atbildēt
Viena no retajām 'zvaigznēm', kura tiešām izskatās labi. Lai gan viņas darbības pilnībā neinteresē.
1 0 atbildēt
skaista meitene :)
0 0 atbildēt
Aktīva māksliniece. Daudz dzird par viņu.
0 0 atbildēt