local-stats-pixel fb-conv-api

Obama jaunībā.13

25 6
Tiem kas atbalsta .

Baraks Huseins Obama (Barack Hussein Obama, Jr, dzimis 1961. gada 4. augustā) - ASV politiķis no Demokrātiskās partijas, Ilinoisas štata senators. 2008. gadā - viens no galvenajiem ASV prezidenta kanditātiem no Demokrātiskās partijas ASV prezidenta vēlēšanās. Dzimis 1961. gadā Honolulu, Havaju salās. Tēvs bija luo tautības ieceļotājs no Kenijas, māte - baltādainā amerikāniete, kura vietējā universitātē studēja antropoloģiju. 1965. gadā vecāki izšķīrās (tēvs vēlāk atgriezās Kenijā, bet 1982. gadā gāja bojā autoavārijā). Māte apprecējās ar indonēzieti, tāpēc Baraks Obama no 6 līdz 10 gadu vecumam mācījās Džakartas vietējā skolā, kur mācības noritēja indonēziešu valodā. Vēlāk Baraks Obama atgriezās Honolulu, dzīvoja pie mātes vecākiem, apmeklējot vietējo skolu. Koledžu beidza Losandželosā, bet 1983. gadā Kolumbijas universitātē ieguva bakalaura grādu politoloģijā. Pēc universitātes beigšanas strādāja par sabiedrisko darbinieku (community organizer) Čikāgā. 1988. gadā iestājās Hārvarda universitātē un 1991. gadā ar izcilību (magna cum laude) ieguva doktora grādu jurisprudencē. No 1993. līdz 2004. gadam, kad tika ievēlēts ASV Senātā, pasniedza konstitucionālās tiesības Čikāgas universitātē. 1996. gadā Obama tika ievēlēts Ilinoisas štata senātā. 2004. gada novembrī Baraks Obama tika ievēlēts ASV Senātā ar 70% balsu (lielākais par kādu kanditātu balsojušo procents Ilinoisas vēsturē). 2007. gada februārī Springfīldā pie Vecā Kapitolija ēkas, atsaucot atmiņā 1858. gadā šajā vietā Ābrama Linkolna teikto runu par "sašķelto namu" (House Divided Speech), Baraks Obama deklarēja, ka kandidē 2008. gada ASV prezidenta vēlēšanās. Kaut arī iesākumā par reālāko Demokrātu partijas kandidāti prezidenta vēlēšanās tika uzskatīta Ņujorkas štata senatore Hilarija Klintone, pēc vairākām uzvarām dažādu štatu priekšvēlēšanās Baraks Obama izcīnīja pietiekami daudz delegātu, lai tiktu nominēts prezidenta amatam. Viņa galvenais konkurents būs republikānis Džons Makeins.
25 6 13 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 13

0/2000
nu.. varēja nedaudz vairāk, bet ir labs.
1 0 atbildēt
Latviete , LŪDZU arī uzraksti , kas viņš tāds ir , lai būtu skaidrs , nebāzīsim taču iekšā biogrāfiju par katru cilvēku , vajag arī uzrakstīt ar ko viņš tāds īpaš !!!
1 0 atbildēt
jaa te buus japiebilst...kapeec manu biograafiju neievietot,ja jau saadi...domaajams ka arii stasiitis gribees un veel daudzi :D
1 0 atbildēt
Stasīt, priekš tevis speciāli sameklēju informāciju par Baraku Obamu. Labāk lieto vārdu afroamerikānis, nekā nēģeris galu galā, tu te esi admins un tev jārāda priekšzīme citiem. :)
1 0 atbildēt
vinjam maate ir baltaa :O opaa nezinaaju patika ta bilde kur vinjsh 9.klasee.. visi tadi mazinji izskatas.. :D
1 0 atbildēt
Nu paldies tev , man nekad nebūtu ienācis prātā , ka viņš ir politiķis , es domāju , ka sportists :D Vienmēr ir bijis nēģeris , varu saukt arī par moriem , tas ir senāks vārds :P
0 0 atbildēt
atbalstu!
0 0 atbildēt
arī atbalstu,labāks nekā otrs kandidāts. :)
0 0 atbildēt
!
0 1 atbildēt
Kas tas pa zveeru un ko vinjs eed ?
2 4 atbildēt
Sheep , varbūt pastāstīsi man , kas tas par nēģeri ? :D
0 3 atbildēt