local-stats-pixel fb-conv-api

Moby9

58 2

 

Ričards Mellvils Halls (44), labāk pazīstams ar pseidonīmu Moby, ir amerikāņu DJ, dziedātājs, dziesmu autors un mūziķis.

Moby sāka muzicēt, kad wiņam bija 9 gadi. Sākotnēji wiņš spēlēja klasisko ģitāru, un mācijās mūzikas teoriju, bet jau wēlāk spēlēja klavieres un bungas. 

No 1982. līdz1985. Moby dziedāja hardcore punk grupā, ko sauca Vatican Commandos. Pēc pāris gadiem-1989.,  viņš parakstīja ierakstu līgumu ar Instinct Records. Tajā laikā Instinct Records faktiski nemaz nepastāwēja. Kad līgums tika parakstīts, uzņēmumam nebija ne logo, ne nosaukuma vai biroja.  

Moby bija weiksmīgs mākslinieks, un 1990. gadā Apvienotajā Karalistē sasniedza astoņus top 40 singlus. 

Viņa albums-18, kas tika izlaists 2002. gadā, arī bija ļoti weiksmīgs, un to ļoti slawēja. Nākamos klajā wiņš laiž Hotel (2005) un Last Night (2008), kas saņēma vāju novērtējumu, un nabadzīgu pārdošanu kopumā. Tad Moby izdeva savu jaunāko albumu, Wait for me (2009), kurā atkal atgriezās skumji stili, saņēma 18 labus vērtējumus un mērenu pārdošanas apjomu.

AllMusic par Moby saka: "Viens no swarīgākajiem deju mūzikas pirmsācējiem 90s, palīdzēja radīt deju mūziku un padarīja to populāru Lielbritānijā un Amerikā." 

Reklāma
Reklāma








58 2 9 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 9

0/2000

+2

3 0 atbildēt

pretīga valoda ar dubult v parastā v vietā!

apēd indi pok*n!

4 1 atbildēt

man patīk viena dziesma. :D tikai neatceros kura. :D

3 0 atbildēt

moby ir ģēnijs! viņa radītā mūzika ir fantastiska, dzīva un ausīm ļoti tīkama. riktīgi patīk visi vecie gabali no Play, 18 un Hotel. No jaunā albūma patīk dziesma Study War, bet kopumā albūms tāds drūms un melanholisks.

3 0 atbildēt

Pozitīvajā vinš bija labs :)

2 0 atbildēt

atbildot uz Benders777 komentāru " pretīga valoda ar dubult v parastā v vietā! ... " piedod, pieradums :)

1 0 atbildēt

Play ir lielisks albums, vinja muzikaalaa virsotne bet kopsh taa uz priekshu viss ir bijis downhill! 18 veel bija plus miinus labs.. Wait for me gan pilniigs absoluuts kaku laacis.. :D paaraak garlaiciigs.. 0 dziiviibas tai albumaa..

1 0 atbildēt

Ljooti patik vinja muuzika, vnk izcila, nevienam nav taada ! :)

1 0 atbildēt

atbildot uz Urbans komentāru " Ljooti patik vinja muuzika, vnk izcila, nevie... " dēļ tewis jau tikai sāku wiņu klausīties, paldies :)

1 0 atbildēt