local-stats-pixel fb-conv-api

Leģendārā Liquid Tennision Experiment izlaiž savu pirmo singlu pēdējos 22 gados4

16 0

Liquid Tennision Experiment ir mūsdienu progresīvā metāla paraugs, un principā leģendāra grupa. Tā radās 1997. gada beigās, kad mūzikas leibls "Magna Carta" palūdza Maikam Portnojam izveidot kādu muzikālo projektu, ar kura palīdzību tiktu novērsta klausītāju uzmanību no tā laika "krīzes" grupā "Dream Theater", kura tad spēlēja ar taustiņnieku Dereku Sherenianu, un taisījās pat sabrukt. Portnojs paziņoja, ka projekts būs instrumentāls. Viņš mēģināja projektā dabūt iekšā sākumā leģendāro "Pantera" ģitāristu Dimebagu Darelu, bet tas atteicās spēlēt bez sava brāļa, kurš arī bija bundzenieks.
Tāpēc Portnojs uzaicināja uz šo projektu savu labo draugu, "Dream Theater" ģitāristu Johnu Petrucci, basģitāristu no "The King Crimson" Toniju Levinu, un "The Dixie Dregs" (tajā laikā) taustiņnieku Jordanu Rudessu. Tajā pašā gadā viņi sāka studijā veidot pirmo albumu.

Jaunajam albumam ierakstīšanas metode bija interesanta- čaļi caurām dienām improvizēja, un ierakstīja to visu vienā blāķī, tikai pēctam pārklausoties, un veidojot no tā dziesmas. Projekts debutēja 1998. gadā ar savu pirmo albumu "Liquid Tennision Experiment". Jau tad viņa dabūja supergrupas statusu, un gatavoja savu otro albumu. Tam visam pa vidu, Jordans Rudess vēlreiz, kopš 1994. gada bija uzaicināts grupā "Dream Theater". Viņš nomainīja Dereku Sherenianu, un, var teikt, augšāmcēla šo grupu. Liquid Tennision Experiment izlaida savu otro albumu 1999. gadā, ar nosaukumu "Liquid Tennision Experiment 2", un sabruka. Grupa spēlēja apbrīnojami skaistu mūziku, aizkustinošu, jauku, kas pavisam neatbilst metālam, bet tomēr, tas tur arī bija.

2007. gadā grupa apvienojās, un izlaida jaunu albumu "Spontaneous Combustition", tikai bez ģitāras, un nedaudz izmainot nosaukumu uz "Liquid Trio Experiment". 2008. gadā grupa spēlēja vairākus koncertus, veltītus tās pirmā albuma desmitgadei. Viens koncerts tāpat bija izlaists, kā "Liquid Trio Experiment", tikai šoreiz ar ģitāru, un bez taustiņiem. Ieraksts saucas "Liquid Trio Experiment- When the Keyboard Breaks: Live In Chicago". Tāpat, 2009. gadā tika izlaisti vēl divi ieraksti, šoreiz pilnā grupas sastāvā "Live in L.A.", un "Live in New York City". Pēctam projekts atkal pārstāja eksistēt.

Un beidzot, iepriekšējā gada beigās, grupas dalībnieki anonsēja savu trešo albumu- "Liquid Tennision Experiment 3", pirmo, pa pēdējiem 22 gadiem. Albums anonsēts uz 26. martu. Iepriekšpasutīt šo albumu var šeit.
Nesen iznācis tā pirmais singls "The Passage Of Time".

16 0 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000