local-stats-pixel fb-conv-api

Kurta Kobeina nāve15

63 7

Tātad sērijas nākamais raksts - par Kurtu Kobeinu, grunge mūzikas stila vadošās grupas Nirvana līderis. Zinu, ka gan Latvijā, gan pasaulē šim mūziķim ir ļoti daudz atbalstītāju, tādēļ pieļauju, ka šeit nebūs ne puse no tām teorijām, ko izvirza fani.


Viņš tika atrasts miris 1994. gada 8. aprīlī savās mājās Sietlā. Viņam ir meita Francesa Bīna Kobeina, kā arī bija precējies ar Kortniju Lovu.


Kā tika rakstīts Sietlas policijas ziņojumā, Kobeins tika atrasts guļot ar ieroci uz krūtīm, ar manāmu brūci galvā, kā arī blakus tika atrasta atvadu vēstule. Viņš bija iešāvis no žokļa, lode izgāja cauri visam galvaskausam. Tika atrastas arī vairākas dūrienu (visticamāk, no šļircēm) paliekas abās rokās.


Lai gan šķiet, ka šie fakti nu būtu grūti apstrīdami, tiek izvirzītas vairākas teorijas, kas noliedz pašnāvību. Arī Toms Grants, privātdetektīvs, ko nolīga Kobeina sieva, lai atrastu Kurtu pēc izrakstīšanās no rehabilitācijas centra, piekrīt tam, ka Kobeins tika nogalināts. Līdz pat šai dienai daž ne dažādi cilvēki pēta šī mūziķa nāvi.


Līķa atrašana.

1994. gada 8. aprīlī Kobeina ķermenis tika atrasts brīvajā istabā virs garāžas. Viņu atrada "Veca Electric" firmas darbinieks Garijs Smits. Viņš ieradās, lai pievienotu drošības apgaismojumu un redzēja Kobeinu guļam. Blakus bija viņa atvadu vēstule, kā arī ierocis, ko Kobeina iegādājās Dilans Karlsons. Tobrīd viņš klausījās R.E.M. albumu Automatic for the people. Policijas ekspertīze paziņoja, ka viņš bija miris trīs dienas pirms atrašanas.


Teorijas.

Ričarda Lī teorija

Pirmais žurnālists, kurš informēja par Kobeina nāvi, bija Sietlas televīzijas raidījuma vadītājs Ričards Lī. Pēc mūziķa nāves Lī laida klajā seriālu Kobeins tika nogalināts. Lī raidījumā norādīja uz vairākām pretrunām policijas ziņojumos. Viens no tiem - videokameras fiksējušas, ka ap Kobeina atrastajo ķermeni ir izteikti mazāk asiņu nekā tam vajadzētu būt, ja iešauts galvā.

Pašnāvības teorija.

Šķiet, visreālākā no visām. Kā galvenie pierādījumi tam bija narkotiku atkarība, klīniskā depresija un ar roku rakstītā atvadu vēstule. Arī Kobeina ģimenes locekļi apstiprinājuši, ka Kurtam bija depresija pirms vel kļuva slavens.


Pats Kobeins pat paziņoja, ka viņa vēdera sāpes 1991. gada Nirvana Eiropas tūrē bija tik lielas, ka "vienīgais, kas paglābj no lodes galvā, šobrīd ir heroīns. Tā ir mana izvēle."


Kobeina māsīca Beverlija, kas ir medmāsa, ir norādījusi, ka visai Kobeinu ģimenei ir nosliece uz pašnāvībām. Viņa apgalvo, ka divi viņas onkuļis ir padarījuši sev galu, nošaudami sevi.
Tā pati māsīca arī norādīja uz Kobeina garīgajām problēmām jau no bērnu dienām, kad viņam bija konstatēts uzmanības trūkums, kas izraisa hiperaktivitāti. Būdams pieaudzis, viņš slimoja no bipolāriem traucējumiem. Ar līdzīgām problēmām saskārās arī Vinsents van Gogs. Beverlija uzskata, ka šī slimība, kā arī depresija viņu noveda pie pašnāvības.


Krists Novoseličs ir ticies ar Kobeinu īsi pirms nāves: "Viņš bija ļoti kluss. Viņš no visiem bija atsvešinājies. Kurts ne ar vienu nekontaktējās."

Toma Granta teorija.

Toms Grants ir tas pats, ko Kortnija Lova nolīga, privātdetektīvs. Viņš uzsver vairākus faktus, kas apliecina, ka Kobeins ticis noslepkavots:

Heroīna līmenis asinīs

Toksikoloģijas analīzē noskaidrojās, ka Kobeina asinīs heroīna līmenis bija 1,52 miligrami uz litru. Grants norāda, ka ar tādu daudzumu heroīna asinīs, viņš nebūtu spējis pats nospiest gaili.

Daudzi gan norāda, ka pa īstam atkarīgam cilvēkam īsti noteikt robežlīniju nevar. Pats Grants uzskata, ka heroīns nebija nāves cēlonis. Tas bija ierocis, lai padarītu mūziķi bezspēcīgu un pēc tam nogalinātu.

Atvadu vēstule

Grants, strādājot Lovas labā, tika pie atvadu vēstules, kurai uztaisīja kopiju. Tā tikusi publicēta visas pasaules medijos.

Grantaprāt, vēstulē patiesībā Kobeins gribējis pateikt, ka pamet Kortniju Lovu, Sietlu un mūzikas biznesu kā tādu. Izmeklētājs uzskata, ka vienīgās rindas, kas varētu liecināt par pašnāvību, ir pēdējās, kas atdalītas no teksta.

Daudzi uzskata, ka tā arī bijis - viena daļa rakstīta vēlāk nekā otra.

Pistole

Ierocim pirkstu nospiedumus nepārbaudīja līdz pat 6. maijam. Četras kārtas ar pirkstu nospiedumu daļām tika atrastas, bet neko sakarīgu nevarējis atrast.

Ziņojumā arī teikts, ka stombru viņš saķēris ar kreiso roku. Tas nozīmē, ka stobram vajadzēja būt pavērstam uz labo pusi, bet tukšās lodītes tika atrastas kreisajā pusē.

Policijas ziņojums

Grants norāda uz nepilnībām ziņojumā - piemēram, tajā rakstīts, ka durvis var aizslēgt no iekšas, kas nozīmē, ka Kobeins būs pats sevi ieslēdzis. Taču aplūkojot durvis, tapa zināms, ka ir slēdzamas no abām pusēm.

Turklāt pierādīšanā tikuši ņemti par maz pirkstu nospiedumi no galvenajiem pašnāvības ieročiem. Piemēram, uz pistoles to bijis netipiski maz. Arī uz pildspalvas to neesot bijuši, bet Kobeinam nebija uzvilkti cimdi vai kas līdzīgs.

Tie visi nenorāda uz slepkavu, bet gan to, ka šī lieta ir jārok dziļāk nekā tas varbūt šķitis atbildīgajām instancēm.

Rozmarija Kerola

Bija viņa advokāte. Grants ar viņu runāja 13. aprīlī 1994. gadā, paziņodams, ka Kurts nav izdarījis pašnāvību. Grants esot advokātei prasījis, lai izslēdz Lovu no mantojuma, jo grasījies viņu pamest. Viņaprāt, šis ir slepkavības motīvs.


Draugu reakcija.

Daudzi no Kobeina draugiem ir pieņēmuši, ka viņš izdarīja pašnāvību, pat nav pārsteigti par to. Marks Lanegans, tuvs Kurta draugs, izteicies žurnālam Rolling Stones: "Agri vai vēlu tam bija jānotiek. Depresija viņu pārlieku nomocīja."

Gregs Sags, Kobeina elks, noteica: "Iespējams, pie vainas pārlieku lielie panākumi. Tā bija kā ķieģeļu siena, jo nebija kur iet, kā vien uz atpakaļu. Viņš esot gribējis izbēgt, bet to neļautu mūzikas industrija, jo Kobeins - tie bija miljardiem dolāru."

Pēcvārds.

Gribu teikt ko līdzīgu kā rakstā par Merilinu Monro - jo slavenāks, jo vairāk baumu. Kobeins bija ļoti nomocīts un pašnāvība šķiet visreālākais nāves cēlonis. Bet nu... To mums neuzzināt.

63 7 15 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://fakti no wikipedia
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 15

0/2000

Viņš bija cilvēks, par kuru nebūtu jābrīnās ja viņs nošāvās, slepkavības teorijas pārsvarā virza cilvēki kas ar to nopelna, jo pok*ni pērk viņu stulbās grāmatas. Besī cilvēki kas zin tikai pāris populārākās nirvanas dziesmas, bet kad iet runa pr viņa nāvi tad gan runīgi paliek

10 0 atbildēt

Sazvērestības teorijas lai paliek apsēstiem faniem, manuprāt, tas ir skaidrs, ka viņš nošāvās. Depresija+heroīns+dzeltenā prese+Kortnija Lova, to visu noteikti nebija viegli izturāt, tādēļ es viņu nevainoju, varbūt tā arī viņam bija labāk. Lai vai kā- mums paliek Nirvanas mūzika, tas arī ir vissvarīgākais.

9 0 atbildēt

R.I.P. Vēl aizvien esmu viņa fans, un būšu līdz mūža galam, izcils mūziķis, tādu vairs nekad nebūs, šī gadsimta makslinieki - ir tikai mākslinieki, bet viņš bija mūziķis!!

9 2 atbildēt

mans mīļākais mūziķis jau no bērnu dienām. kamēr visas mazās meitenītes lēkāja pa gultu un gorījās pie spoguļiem pie britnijas spīrsas "lucky", es nenoliedzami devu priekšroku nirvanai.

7 0 atbildēt

Ziņojumā arī teikts, ka stombru viņš saķēris ar kreiso roku. Tas nozīmē, ka stobram vajadzēja būt pavērstam uz labo pusi, bet tukšās lodītes tika atrastas kreisajā pusē.

kobeins bija kreilis, tā kā, būtu diezgan loģiski, ja stobrs tiktu turēts ar labo roku, nevis kreiso, un gailis nospiests ar kreiso.

nu tas, ja viņš patiešām nošāvās, kaut gan es tam tāpat īsti neticu.

3 0 atbildēt

drausmas, +++ par rakstu

4 2 atbildēt

Ja tā tiešām bija slepkavība, tad nebūt ne vienīgā starp sabiedrībā pazīstamiem cilvēkiem, kura nomaskēta kā pašnāvība.

2 0 atbildēt

žēl, ka tā notika ar tik labu mūziķi.... Nirvanas dziesmas mūžīgi paliks atmiņā....

5 4 atbildēt

Great soul

Domāju,ka viņam vajadzēja dzīvot meitas dēļ, Kortnijai nu viņu atstāt nevajadzēja..

3 2 atbildēt
Smells Like Teen Spirit .Kurts vienmēr sirdī bija Tīnis...
1 0 atbildēt

wtfs - ko pac sresso? vienreiz jau izteicies...nē...atlīdi atpakaļ visu pārlasīji un akal kaukādu hujņu izdirsi :D nomierinies :)

0 0 atbildēt

Dievinu vinju, zheel ka tā ,bet labāk nozust ar bliikshkji nevis tikt aizmirstam,kaa vinjsh pats uzskatiija...

0 0 atbildēt

vinju atrada mirushu manaa dz-d. emotion

0 0 atbildēt

ko jūs tur stresojat par kaut kādu narkašu.. nu nax tādu

0 7 atbildēt

lohs kobeins, narkašs kārtējais.

2 18 atbildēt