local-stats-pixel fb-conv-api

Kā būtu, ja Tu redzētu cilvēka iekšas?4

19 4

Elejas Veronikas stāsts.

Tālajā 1941. gada augusta svētdienā, Debesbraukšanas dienā, Klements Masejs ar savu piecgadīgo meitiņu pie rokas gāja uz vīķu lauku strādāt. Viņš zārdoja, kad piepeši pie debesīm parādījās tumšs mākonis un sekoja spēriens. Vīķu zārds aizdegās kā lāpa un dega ar sēra smaku. Bet gan vīrieti, gan bērnu bija nospēris zibens.
 Abus ieguldīja zārkā un gatavojas apglabāt. Pēc trim dienām, 21. augustā, kapos pēdējo reizi atvēra zārku, lai atvadītos... un piecgadīgā meitene piecēlās zārkā sēdus. Kopš tā laika Veronikai piemīt spējas, ko viņa centās gadu desmitiem slēpt.

Viņa redz cilvēkus tā kā mēs redzam stikla cilvēku anatomikumā.

Veronika ir palīdzējusi Anglijas karalienei, kad viņai ir bijusi lauzta kāja. Palīdzēt palūgusi karalienes māsa. Palīdzēja. Vairs nesāpēja, turklāt sāka labāk dzīt.

Otrs leģendārs stāsts ir par Romas Jāni Pāvilu Otro, pie kura Veronika aicināta pēc atentāta 1981. gada maijā.

Veronika:  "Es pie viņa biju, kad viņu sašāva un arī pēdēja gadā, kad viņam jau bija vēzis un uztaisīta operācija, - tad es zināju, ka viņs mirs. Bet viņam es to neteicu."

Ir dzirdēts, ka Veronika ir šerpa. Kāpēc tā uzskata? "Jā, esmu šerpa. Kāds atnāksi pie manis, tā saņemsi atpakaļ. Esmu šerpa uz tām jauna'jam meitenēm, kas atnāk pie manis sakārušas rinķus degunā un ausīs. Kas ir rinķis degunā? Viņas dvēsele iepriekšēja dzīvē bijusi vergs, kuru muižnieks sējis ķēdē!"    Īpaši dusmīga viņa ir par zemās jostasvietas bikšu valkātājām: lai tur sievietēm tik svarīgajā zonā, visi orgāni darbotos, nedrīks tiem likt virsū žņaugu!

Veronika arī uzcēlusi baznīcu. Tā uzcelta par ziedojumiem un par spīti dažu baznīctēvu atteikumiem.


Ir cilvēki, kam viņa palīdzējusi. Ir tādi, kam nav palīdzējusi. Un ir cilvēki, kurus Veronika esot vienkārši šerpi padzinusi. Elejas Veroniku ar ziņkāri un bijību iztaujājuši matemātiķis profesors Andris Buiķis, reanimatologs Pēteris Kļava un akadēmiķis Jāni Stradiņš. Bet, viņa tā arī paliks neatminēts noslēpums...

19 4 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

Nē, nu visu cieņu, ja kundze patiešām kādam palīdz, bet šis apgalvojums - WTF?????

"Esmu šerpa uz tām jauna'jam meitenēm, kas atnāk pie manis sakārušas rinķus degunā un ausīs. Kas ir rinķis degunā? Viņas dvēsele iepriekšēja dzīvē bijusi vergs, kuru muižnieks sējis ķēdē!

Emmm, es vienīgā nesaprotu, kāpēc jādusmojas par cilvēka iepriekšējo dzīvi, pie kā viņš piedevām nav pats vainīgs (nedomāju, ka kāds brīvprātīgi izvēlas kļūt par vergu?) emotion tantuks drīzāk attaisno savus vecmodīgos uzskatus emotion

2 0 atbildēt

man viena paziņa bija pie viņas, sakarā ar vienu lietu. domāja, ka palīdzēs, bet nekā. tik lika dzert kkādas tējiņas un viss.

1 0 atbildēt

atbildot uz ladetta komentāru " Nē, nu visu cieņu, ja kundze patiešām kādam p... " Tā ir viņas ticība. Tur neko padarīt nevar. ;)

1 1 atbildēt

Es tikai gribēju tev paziņot, ka esmu aizbraucis - tavs jumts.

 

0 1 atbildēt