local-stats-pixel fb-conv-api

Hīts Ledžers (Heath Ledger)14

31 3
Hitklifs Endrju Ledžers dzimis 1979.gada 4.aprīlī Pērtā, Rietumu Austrālija. Hīta vecāki izšķīrās, kad viņam bija 10 gadi. Viņš palika ar māti, bet ar tēvu vienmēr bijušas labas attiecības.

Savy bērnību Hīts pavadīja Austrālijā. Viņš mācījās Gilfordas gramatiskas skolā. Tajā laikā viņš sāk parādīt interesi pret sportu un spēlēm uz skatuves. Hīta tēvs 1990-1992.gados bija hokeja komandas prezidents, bet pats Hīts saņēma ne mazums godalgu, nodarbojoties ar hokeju. Bet līdzās šim Ledžers panāca ne mazums panākumu arī aktiera meistarībā. 1996.gadā viņš tika iecelts par skolas aktiera komandas vadītāju, ar kuru piedalījās dažādu aktiera sacensībās starp skolām. Vēlāk, izvēloties starp hokeju un drāmu, Hīts izvēlējās sev aktiera karjeru, nevis sportista. Pabeidzot skolu, 16 gados Ledžers pārliecina savu draugu Trevoru Dikarlo, labklājības un slavas meklējumos doties uz Sidneju.

1997.gadā pirmo reizi Hīts debitēja kino. Viņš nospēlēja Austrālijas jauniešu drāmā «Blekrok». Jaunā aktiera darbs saņem labas atsauksmes un tajā pašā gadā Hīts tiek noņemts dažos televīzijas seriālos. Pateicoties šīm lomām viņš kļust par labi pazīstamu aktieri Austrālijā.

Aktieri pamana arī ASV. Lielākie panākumi atnāk pie Ledžeru pēc parādīšanās prinča-karakalpa lomā televīzijas seriālā «Rēciens».

Bet nākamā filma, melnā komēdija «Pirksti ar vēdekli», liek Ledžeram atgriezties Austrālijā. Neskatoties uz to, ka filma izrādījās ne tik populāra, kā gaidāms, Hīts uzreiz jau saņem jaunu lomu jauniešu filmā «10 mana naida cēloņi». Šajā filmā viņš filmējas kopā ar Džuljetu Stailsu, Ledžers pāriet augstākā aktieru līgā. Pēc filmas iznākšanas uz ekrāniem Hīts saņem daudz labi apmaksājamus piedāvājumu. Ledžers noraida tos, meklējot sev patiesi labu lomu.

Viņš saņem tādu lomu 2000.gadā. Ledžers tika izvēlēts no 200 pretendentiem uz varoņa-dumpinieka dēla lomu Mela Gibsona filmā «Patriots». Pateicoties lieliem filmas panākumiem, šī loma nes Ledžeram pasaules popularitāti. Pēc šā Ledžers kļūst par vienu no vadošajiem jaunajiem Holivudas aktieriem.

Ap 2005.gadu Ledžers kļuva par vienu no visbiežākajiem uzņemamajiem aktieriem, ieskaitot sešas filmas ar viņa piedalīšanos: "Dogtaunas� karaļi"(Lords of Dogtown) , "Brāļi Grimmi"(The Brothers Grimm) , "Kuprains kalns" (Brokeback Mountain) un "Kazanova" (Casanova).

«Bruņinieka stāsts» (MTV prēmija par labāko kinogada skūpstu!) un vijīgi pieiet pie viena no jaunā talantīgā aktiera visspilgtākajiem darbiem «Kuprains kalns», kura tika nominēta uz «Oskaru» un atkal jau MTV prēmijai par labāko kinogada skūpstu.

Nomiris Aktieris Hīts Ledžers!
Nomiris aktieris Hīts Ledžers, kurš pazīstams no daudzām slavenām filmām, piemēram, "Kuprainais Kalns", "Spītnieces Savaldīšana". Hītam bija tikai 28 gadi. Viņš bija izšķīries no savas sievas 2006. gada septembrī un pasaulē palikusi viņa 2 gadus mazā meitiņa, Matilde.

Kā ziņots, Hīts tika atrasts guļot uz zemes savā dzīvoklī. Viņam blakus atradušās miega zāles un citas medikamentu tabletes, kā arī, medikamentu receptes. Tomēr īsts nāves iemesls vēl nav zināms.

Fani, tuvinieki, bijusī sieva un slavenības ir satriekti par Hīta pēkšņo nāvi. Jau daudzas slavenības ir komentējušas šo skumjo notikumu un apgalvo, ka Hīts ir bijis ļoti talantīgs, un tas ir liels zaudējums.
31 3 14 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 14

0/2000
sitas labs aktieris bija zel ka vina vairs nav :(
0 0 atbildēt
kaa tad naves celonis nav zinams??? pardozeja vecitis!! bet lai vai kaa betmena pedeja daljaa vinja telojums bij tiesham izcils ;)
0 0 atbildēt
Tas notika 2008 gadaa septembrii tas viss teksts ir no interneta!
0 0 atbildēt
zeel, zeel. bija labs aktieris... :(
0 0 atbildēt
vispār viņš izšķīrās 2007. gadā.. :p un pareizi ir Džūlija, nevis Džuljeta.. gõõd, vismaz islasi un pārbaudi, nevis automātiski taisi copy/paste..
0 0 atbildēt
nu klausaas... vinss ne pa iisto neozskkiiraas, kaa lai pasaka vinnss palika puscellja tagad taa, vairaak gribat par vinju lasiit tad lasat biograafiju, internetaa ir dahuja par vinju vajag tikai atrast, man vinja aktiera maksla patika braallos grimmos zaibisa filma, zaibis filma un zaibis viss kas tika uztaisiiits, daba aktieru maaksla un vinju scenaarrijs
0 0 atbildēt
kurš gudrītis ir tulkojuma aturos?? Nosist!
0 0 atbildēt
normaals 4alis bij :(
0 0 atbildēt
Fantastisks aktieris un skatītaju mīlestību izpelnijies ar savas sirds un dvēseles tēlojumu :) pēdējā loma to lieliski apliecināja :) Dzīvs savā telojumā un skatītāju atmiņās :)emotion emotion emotion
0 0 atbildēt
čau Hīt~ emotion
0 0 atbildēt
nabaga neaptēstie cilvēki viņš slimoja ar slimību kad ir bezmiegs pārdozēja zāles un tas notika NY 2008. gada 22 Janvāri 3:45 emotion emotion emotion emotion emotion emotion žēl viņa izcilākais aktieris kas bija un būs R.I.P =[
0 0 atbildēt

Nebūtu 11. bilde ieliktu +  

0 0 atbildēt