local-stats-pixel fb-conv-api

Helovīna noskaņās14

Nu tātad, ja kāds grasās svinēt šo sviestu, tad vrbt būs intersanti.

Noteikti daudzi purni uzmālēs miltus uz feisa, nospers mammas skropstu tušu, lai nosmērētu lūpas (riskējot ar nopietnu alerģiju) un bizos pa kaimiņu dzīvokļiem, tēlojot vampīru un mangojot našķus (ciiiik bērnišķīgi emotion )

Tā kā pirms kāda laiciņa es publicēju rakstu par vampīriem, tad orģinalitātes pēc (cik nu tur orģināli...) uzlabošu vai arī atsvaidzināšu jūsu vēstures zināšanas. Apraksts nebūs baigi garš un tur nebūs daudz vēsturisku faktu, citādi aizmigsiet. Galvenais, lai būtu sajēga par ko iet runa. Ja gribās visu uzzināt līdz pēdējam nesvarīgajam sīkumam, tad lv.wikipedia.org pēc jums ilgojas.

Labi, ja kāds vsp izlasīja šo ievadu, tad mani pilda bezgalīga pateicība par lojalitāti un tā kā mani šobrīd nav pārņēmusi spīdzināšanas vēlme, tad beidzot ķeršos pie lietas:

Drakula dzīvoja drūmajos, tumšajos un nedaudz pēc urīna smirdošajos viduslaikos kaut kur mūsdienu Ungārijas (?)/Rumānijas (?) teritorijā. Viņa laikos šī sīkā valstiņa saucās Valahija. Par drakulu viņš iesaukts tikai tāpēc, ka viņa tēvs bijis kaut kādā Drakona ordenī. Vārds gan mūsu jaunajam varonim bija Vlads.
Bet ne jau kaut kāda vārda dēl šamais iegājis vēsturē. Sākumā Drakulam nebija nekādu tiesību pretendēt uz troni, viņam bija viens vai divi vecāki brāļi un tēvs, kas salīdzinoši labi turējās pie veselības (jūs jau zināt, cik viduslaikos 12 gadu vecumā bija viegli saķert mēri, lepru, tuberkolozi vai kaut ko tamlīdzīgu un atstiept pekas jau agrā jaunībā). Bet tad pēkšņi ar Ungārijas karalistes bosa gādīgu roku nabaga (viņam tiešām bija grūta dzīve) Vlada tēvam nocirta galvu. Tad tronī kāpa Drakulas brālis, kuru drīz pēc tam gāza no šī postamenta, viņam izdūra acis un apraka dzīvu (par Drakulas otru brāli neko nezinu, ja viņam tāds bija, vrbt viņu likvidēja līdz ar pirmo, lai būtu mazāk problēmu), un tā pie Valahijas valdieka titula tika Vlads. Ungārija karalis droši vien nosprieda, ka viens jauneklis būs visnotaļ pakļāvīgs un būs viņa marionete un lielgabalu gaļa karā pret turkiem, ar kuriem nez kāpēc bija visnotaļ saspīlētas attiecības. Bet ar Drakulu viņš pamatīgi iegrābās. Labi jau labi, sākumā džeks tiešām bija diezgan pakļāvīgs, bet apjautis savu varu kļuva arvien kaitinošāks. Vienīgais pluss Ungārijai no šāda purna bija tas, ka viņš tiešām ar 32 000 kadru bija spējīgs atturēt turkus no iebrukuma Eiropā uz daudziem gadiem un turklāt ievērojami paretināt šo arābu rindas.
Taču Drakulam bija viens neliels niķis, kas pilnīgi noteikti šokējoši iedarbojās ne tikai uz visu Eiropu, bet arī uz turkiem. Viņam patika uzspraut cilvēkus uz mietiem, tpc viņu iesauca par Cepešu - "Uz mieta sēdinātājs", protams, es ceru, ka ar šo hobiju viņš nenodarbojās pašrocīgi, jo tad Valahija paliktu pilnīgā bardakā. Viss pils perimetrs esot bijis pilns ar beigtiem kadriem. Uzsēdināto skaits esot bijis visai iespaidīgs. Smaka arī. Reiz kāds viņa sulainis esot izteicies, ka līķu smaka viņam neļaujot naktīs gulēt. Drakulas atbilde uz šādu repliku bija sulaiņa uzsēdināšana uz augstāka mieta, lai smaka to vairs netraucētu. Vienkāršajai tautai Drakula gan likās visnotaļ simpātisks, tāpēc kā viņš sodīja nešķirojot augstmaņu no zemniekiem, galminieki bieži vien uzrāvās pat biežāk. Viņa armijā pieteicās daudz potenciālo kareivju, kaut gan dezertieri noteikti nonāktu uz mieta, bet algas salīdzinoši ar citām armijām bija vnk satriecošas (šoreiz pozitīvā nozīmē).
Pēc kāda laika Ungārijas karalis tomēr izdomāja, ka bez Drakulas varētu arī iztikt un saņēma viņu gūstā. Drakulu turēja cietumā 12 gadus, karalis veda savus viesus paskatīties uz nežēlīgo valdnieku, bet tas atkal izklaidēja tos sēdinādams uz noasinātām koka šķēpelēm žurkas. Daudzi vēsturnieki uzskata, ka tas bijis tikai šova elements. Pēc kāda laika Ungārijas karalim atkal kļuva politiski izdevīgi Drakulas militārie pakalpojumi, tāpēc viņš to palaida vaļā un vēl piedāvāja savu meitu par sievu. Ok, Drakulam vienalga, viņam tikai patīk uzšķērst turkus (kā jau jebkuram citam parastam viduslaiku cilvēkam). Es gan nezinu kāda bija nelaimīgās meitas attieksme pret līķu kalniem pils pagalmā, bet ne jau viņas dēļ Drakula būtu gatavs tur iestādīt rozes.
Vēlāk Drakulu piežmiedza. It kā jua esot klīdušas runas, ka šamais esot vampīrs, bet visticamāk, ka tā bija parasta viduslaiku pasūtījuma slepkavība, lai atbrīvotos no traucējoša purna uz visiem laikiem.

23 7 14 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 14

0/2000
Neslikta dzīve Vlaģikam bijusi...
4 0 atbildēt
Nu norm......pareizi darija....tik gribetos zinat kapec vinu nozmiedza.....
2 0 atbildēt
31.oktobrī.. Es nezinu vai tas ir bērnišķīgi, ir jautri kaimiņam ar olu pa durvīm iemest emotion
2 0 atbildēt
normāls čūbaka
2 0 atbildēt
Grave emotion emotion emotion
2 0 atbildēt
kurā datumā īsti ir?
1 0 atbildēt
anaconda, jo viņš bija grāfs Vladislavs Drakula, tituls cilvēkam
1 0 atbildēt
mmm bela lugosi bildes ... ideālākais aktieris dracula lomas tēlošanai !!! neviens,manuprāt, nekad vairs nenotēlos tik labi drakulu ...
1 0 atbildēt
mmm es ieshu helloviinos kurs veel? xD ejam kopaa?
1 0 atbildēt
nu tas vnk ir jautri vienu reizi gadā pamētāt ar olām un saņemt saldumus :P
1 0 atbildēt
P.S - pat pieaugušie mēdz to darīt :p
1 0 atbildēt
Man patiik arii Hanibaals un Zaagjis! Bet, ja nopietni, ljoti interesants apraksts, tik kaapeec Drakulu sauc par graafu??
1 1 atbildēt
forshas bilzjasemotion
0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt