local-stats-pixel fb-conv-api

Eminems.21

38 15
Diemžēl noticis gandrīz neticamais - jauno laiku hiphopa dieva rīmes un aranžējumi neglābjami sākuši atkārtoties. Tomēr viņš joprojām ir teicams komponists un neapšaubāms jaunās paaudzes rupors. Kaut Encore, Eminema ceturtais studijas albums, ir miljons reižu labāks nekā pēdējā laika sānsoļi ar D12, tomēr, salīdzinot ar šedevriem Marshall Mathers LP un The Eminem Show, radošās izdomas ziņā krietni atpaliek.
Kaut arī daudzi tam nepiekritīs, grūti iedomāties hiphopa attīstību aizvadītajos gados bez 21. gadsimta šokējošākā repera klātbūtnes. Sava pirmā singla «My Name Is» videoklipā Ems parodēja un izsmēja tā laika ASV popmašinērijas lielāko kauna traipu Merilinu Mensonu, kurš šodien jau sen ir zaudējis «planētas atbaidošākās» zvaigznes akcijas. 2004. gadā mazi bērni tiek baidīti ar Eminemu — cilvēku, kas ierakstos un reālajā dzīvē uzskatāmi demonstrē psihisku nelīdzsvarotību, klausītāju priekšā regulāri uzbur nežēlīgas ainas un ierakstos regulāri atriebjas savai sievai, reperiem kopētājiem, stulbajiem faniem un slavenību stalkeriem. Zinātniekiem patiktu strīdēties par to, kāpēc tieši šis «negatīvais tēls» nu jau kļuvis par veselas simtiem miljonos mērāmas paaudzes dienasgaismu, taču izskaidrojums ir vienkāršs — Maršala runas veids un muzikālās izpausmes viennozīmīgi ir kaut kas tāds, kas līdz šim nav dzirdēts, savukārt repera lirikā atrodamas vienkāršas patiesības par dzīvi, kādu to šodien (it īpaši ASV) redz ikviens pusaudzis. Gadu gaitā, pieaugot albumu skaitam, Eminema dziesmas bieži tikušas pārvērtētas, taču šoreiz baltā superzvaigzne atkal ir pierādījusi, ka spēj piedāvāt arī jaunus brīnumus ne tikai lirikā, bet arī mūzikā. Laikā, kad Jay-Z šķietami ir pametis skatuvi, Kanje Vests uzsācis solo karjeru, «OutKast» nogrābuši kaudzi ar mūzikas balvām visā pasaulē, bet «Beastie Boys» atgriezušies ar nosvērtu un antistilīgu ierakstu, ir grūti populārajā hiphopā atrast kaut ko interesantāku par «Encore». Protams, Eminems aizvien ir īpatnis un turpina pārkāpt jelkādas ētikas robežas, taču grandiozo sadismu pavada labi joki un brīžiem patiešām lieliska mūzika. Viena hīta zvaigznes Martikas atgriešanās sensacionālajā «Like Toy Soldiers», mīlestības apliecinājumi Džordžam Bušam skaudrajā «Mosh», ballīšu grāvēji «Big Weenie», «Puke», «My 1st Single», «Ass Like That», «Crazy In Love», kā arī meldodiskie «Spend Some Time» un «Mockingbird» ir tieši tik precīzi producēti un spilgti skaņdarbi, kādus vēlamies dzirdēt labā hiphopa albumā. Eminems dziesmas platē izkārtojis gandrīz ar to pašu dramaturģisko vērienu, kas bija novērojams viņa (un, iespējams, pat hiphopa vēstures) labākajā albumā «Marshall Mathers LP». «Encore» tekstus katrs var traktēt kā vien vēlas, taču atzīt, ka albums būtu garlaicīgs… Nav iespējams
38 15 21 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 21

0/2000
Eminems ir labs dziedaataajs tik zzeel ka piekluseejis:(
3 0 atbildēt
paskataties pashi uz sevim un tad nodirshat kadu, izdariet pashi kko tadu kaa vini un tad varat nodirst emotion emotion emotion emotion emotion emotion emotion
3 0 atbildēt
nepiekritu rastamar man liekas ka vinjsh tieshi ir viens no baltajiem ( neuztvert ka rasismu) kursh no repa kko jedz vinja teksti ir paties kkad vinjsh pats bi4 ir ari pielicis klat nevis + bet gan -negativo !! ( tas vienigais man vinja ne ipashi patik) bet ta vnk ++ par sho ralstu :)
3 0 atbildēt
Interesants raksts.Interesanta personība.
3 0 atbildēt
Piereģistrējies un pats ieliec par savu sūdu ko tu tur nīdeji!!!lol
3 0 atbildēt
vismekletakais malibū :D :D
3 0 atbildēt
Es tieši nesen iedomājos, ko tgd dara Eminems.. lūk, mana atbilde
2 0 atbildēt
THE BEST I NEJIBOT!
2 0 atbildēt
Anonīms komentārs 2008-12-28 14:57:46 ko jūs gribat no popzvaigznes,jo tas nav reps tā ir popmūzika kp viņš taisa Ka sitie man ir noriebusies, paklausies kadu vina dziesmu izej no savas wannabee nigga stadijas, nevis nodirs visu kuriktkur topos ir tikusi, lai gan lielaka dala to ir pelnijusi(lilwayne,khaled utt.) bet lai nu8 kurs bet eminems gan ne!
2 0 atbildēt
ARMIGO - neteica kaut ko par 2009?
2 0 atbildēt
maz bilzu. kad vins bus atpakal? BŪS bet kad?
2 0 atbildēt
Vecie gabali bija labi, bet jaunie galīgi garām
2 0 atbildēt
njaa vecie gabali vinjam jau protams nesaliidzinaami labaakie par sitiem... bet nu kurs gan muuzdienaas razo kko normaalu no hh?
2 0 atbildēt
Labaakais ir bijis 2pac , tagd Eminem
1 0 atbildēt
Dzirdēju pa BBC radio sen atpakaļ, ka drīzumā it kā atpakaļ nākšot. Nu nez..
1 0 atbildēt
MERLINS MENSON PILNIIGS PIDARASSS!!!
3 2 atbildēt
Mani fascine sis teksts...."popmašinērijas lielāko kauna traipu Merilinu Mensonu" Dadas mulkibas raksta....Nozelojami!!!
3 2 atbildēt
ko jūs gribat no popzvaigznes,jo tas nav reps tā ir popmūzika kp viņš taisa
2 1 atbildēt
4ewer eminem
0 0 atbildēt
Grūti atrast jaunas vēsmas - lūdzu - The Knux - Remind Me in 3 Days. Encore vairs nav nekāds atklājums. hvz. Būtu labāk uzrakstījis par Agri Beču.
2 3 atbildēt