local-stats-pixel fb-conv-api

Eazy E15

75 3

Izdomāju uzrakstīt rakstu par vienu no saviem iemīļotākajiem hip hopa  māksliniekiem -Eazy-E  . Ieliku kā orģinālrakstu , jo šis bija mans referāts mūzikā tgd izlabots un domāju likt spokos :) Pats esmu tūlkojis no ārzemju avotiem , skolaa pa sito 10 dabuju emotion .

 

Ēriks Vraits dzimis 1963. gadā Kamptonā , Los Andželosā. Īzijs uzaudzis ar tām pašām cerībām   un sapņiem kā vairumam jauno vīriešu Kamptonā. Viņš vēlējās kļūt slavens ,vienalga, ko tas prasītu . Hip-Hops bija ideāls variants-pilnīgi legāls un tā bija iespēja parādīt sevi un Kamptonu īstajās krāsās. Kamptonā ASV dienvidu daļā Hip-Hops nebija tik spēcīgs kā tas bija Austrumos , bet viss mainijās...

 

Tirgojot narkotikas ,lai izdzīvotu, Ēriks beidzot izdarīja kaut ko pozitīvu ar nopelnīto naudu , daļu naudas ieguldot Repa Brenda izveidei-Ruthless Records. Ruthless Records no sākuma neveicās , līdz brendam pievienojās Ice Cube un Dr.Dre. Kad visas izdevēj kompānijas atteicās izdot viņu singlu`Boyz in The Hood` viņi nodibināja grupu N.W.A (Niggaz With Attitude) , vēlāk , kad grupai pievienojās MC Ren un DJ Yella , sākās grupas ceļš uz zvaigznēm.

 

Vēlāk grupa izdeva 3 albūmus - debijas albūmu `NWA and The Pose` kas iznāca 1987.g. 1990.g. viņi izdeva `100 Miles and Runnin` un jau nākamajā gadā tika izdots albūms `Efil4Zaggin`.1991 gada vasarā NWA izjūk..Īzijs izdeva savu solo albūmu 1988. gadā ar nosaukumu `Eazy Duz It` kas bija viņa vienīgais pilna garuma albūms. Viņam ar albūmu veicās diezgan labi. Ērikam gan neizdevās sasniegt tādu slavu un popularitāti kā NWA rindās , bet viņš aizvien bija viens no spēcīgākajiem Hip Hopā.Fani visā pasaulē sāka redzēt pārmaiņas Hip-Hopā , pateicoties arī Īzijam.Kad deviņdesmitajos Dr.Dre pameta NWA , sākas nesaskaņas starp viņu un Ēriku. Īzijs izlaida vairākas spēcīgas dziesmas , kas pauda naidu un necieņu pret Dr.Dre un šis naids turpinājās līdz pat Īzija pēdējai stundai.

1995. gadā HIP HOPA pasaule tika sagrauta pēc paziņojuma , ka Īzija sirds ir apstājusies . Viņš nomira no AIDS. Nevienam , ieskaitot Īziju , nebija nojausma , ka viņam ir šī slimība , tā Ēriks apgalvoja vienā no savām pēdējām intervijām. Viņš nomira 31 gada vecumā Los Andželosā, pirms nāves Īzijs paspēja ilīgt ar Dr. Dre , kurš kopā ar Snoop Dogg novadīja Īzijam veltīto atvadu koncertu. Pēc  viņa nāves tikai izlaisti vēl divi albūmi` Str8 off Tha Streetz of Muthapukkin Compton` un Enternal E`.     

EAZY-1963-1995

Reklāma
Reklāma








75 3 15 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 15

0/2000

Viens no labākajiem... +

3 0 atbildēt

++, labs raksts. Pats esmu hip-hopa/repa fans.

3 0 atbildēt

Manam brālim arī šis reperis patīk. Raksts tīri neko. Labs. emotion

1 0 atbildēt

Eazy does it!!!!

1 0 atbildēt

+

1 0 atbildēt

Par GTA:SA nekas jauns, tik balsi ierunāja MC Eiht un Madd Dogg ierunāja Ice-T.

Pie dziesmām tik trūka Eazy-e ziemassvētku jingls.

1 0 atbildēt

viņš bija pats pirmais gangsta reperis pasauē,  mana mīļākā dziesma http://www.youtube.com/watch?v=K95De4uVgyk

0 0 atbildēt

Jūs zinājāt, ka pēc viņa līdzības veidots Ryder no GTA: San Andreas?

2 2 atbildēt

Paldies par rakstu. Jau kādu laiku atpakaļ gribeju kaut ko par Eazy-E biografiju pameklēt.

0 0 atbildēt

+

interesanti

0 0 atbildēt

R.I.P

0 0 atbildēt

In peace

0 0 atbildēt

ir ok +

0 0 atbildēt

Eazy -E yo men stulbeņi tewi sašāva es viņiem atriebšos tavā vietā.

0 0 atbildēt