local-stats-pixel fb-conv-api

Domburs: latvieši ir stulbi20

22 4
Latvieši ir stulbi! – par to pilnībā pārliecināts ir slavenais TV žurnālists Jānis Domburs.

Šādu „komplimentu” saviem tautiešiem Jānis Domburs veltīja, ceturtdienas vakarā sēdēdams LTV1 raidījuma „Abi labi” viesa krēslā. Pārliecinošā tonī to vairākkārt atkārtojot, viņš manāmi pārsteidza un samulsināja gan raidījuma vadītāju Dainu Jāņkalni, gan sarunu partneri – valsts kamerorķestra „Sinfonietta Riga” izpilddirektori un aktiera Jura Žagara bijušo dzīvesbiedri Indru Lūkinu. Dāmas mēģināja „izlāpīties”, sakot, ka latvieši nav mazāk stulbi, kā piemēram, zviedri vai norvēģi. Raidījuma saruna iesākās ar jautājumu par sievietes lomu daudz sasnieguša vīrieša stiprināšanā, uz ko Domburs norādīja, ka bieži vien cilvēkam nepieciešams būt vienam, lai tiktu galā ar sevis pilnveidošanu. Tiesa, nekāda brīnuma šeit nav, jo Domburs savu vienpatību demonstrējis vairākkārt – gan nespēdams veidot ilgstošas attiecības, gan atzīdams nevēlēšanos veidot ģimeni. Pieskaroties sabiedrības uzskatu tematam, slavenais TV analītiķis pauda, ka „latvieši, vismaz 85 procenti un īpaši laukos, ir stulbi”… Savu atklājumu Domburs pamatoja ar tautiešu vājajām zināšanām sabiedrības kultūrā, kā arī mākslā, vēsturē un politikā. „Vidējais latvietis lasa sasodīti maz, interesējas par šauru loku, sev izvirza zemas prasības un dzīvo milzu aizspriedumos. Traģiskākais ir tas, ka divas trešdaļas iedzīvotāju visu gaida tikai no valsts, bet ne no sevis,” norādīja žurnālists. Noskatoties sižetu par cilvēkiem, kas darba meklēšanas nolūkā citiem iesaka doties uz ārzemēm, Domburs iekarsa ne pa jokam, atraucot, ka no Latvijas vajag „nafigizēties” visiem, kuriem te negribas neko darīt, bet tikai vaidēt, ka viss apriebies. „Citādi sačakarēs domāšanu arī pārējiem,” piebilda Domburs. Viņš neslēpa, ka arī pats labāk jūtas ārzemēs, jo tur vismaz neviens uz viņu ielās „neblenž”.
22 4 20 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 20

0/2000
Daleji var jau piekrist, bet ne pilniba. Vins zina ko runa.
11 0 atbildēt
nu tad visa pasaule ir stulba, dzīvnieki ir stulbi, koki ir stulbi, kā latvieši, tā krievi, igauņi, amīši, indieši, ķīnieši, rumāņi, norvēģi un pāŗējie isr stulbi. stulba pasaule ne? Pats sevi ar varēj nosaukt par stulbu. anonīmais, tu esi stulbs! lol
11 2 atbildēt
man nav ko piebilst, jo viņam tiešām ir patiesība. prieks,ka tikai 85%ir stulbi...
7 0 atbildēt
Domburs. Viņš neslēpa, ka arī pats labāk jūtas ārzemēs, jo tur vismaz neviens uz viņu ielās „neblenž”. eu nē tāpēc ka tur viņš ir tāds pats kā citi
7 0 atbildēt
var jau arī piekrist
7 0 atbildēt
bet vins tak ari latvietis emotion
7 0 atbildēt
Dombura teiktais, ir tīra patiesība.
7 0 atbildēt
nu bet viņam ir taisnība...
6 0 atbildēt
Patiesībā viņam tiešām ir taisnība un viņa dusmas var saprast,ka tā izraujas tādi teksti par latviešiem.Mums ir savas "nacionālās īpatnības" un ne tās labākās.Domājot par latvieti nāk prātā domas-sīkumains,jo stiprāk sit,jo zemāk liecas,skaudīgs,,,Mums patīk apņirgt citus(krievus,igauņus,amīšus),bet ar to tik parādam savus mazvērtības kompleksus,ka tiešām esam stulbi. Tas,protams,nav teikts par visiem.
7 1 atbildēt
tālu no patiesības viņš nav :) tikai negribētos gan atzīt to spriedumu par vidējo latvieti.. tajā, ka daudzi gaida visu no valsts un paši nedara neko, vainoju dārgo padomju režīmu - visu iedeva, cilvēkam nebija jādomā, kur mācīsies, kur strādās, ko darīs...visu priekšā gatavu nolika. tpt tgd daudzi latvieši uz ārzemēm dodas - pie visa gatava...neciešu.
7 1 atbildēt
Nabadziņš.....Viens ģēnijs starp idiotiememotion Glāb mūs, Jāni!
7 1 atbildēt
Viņš neslēpa, ka arī pats labāk jūtas ārzemēs, jo tur vismaz neviens uz viņu ielās „neblenž”. ** tāpēc,ka neviens viņu tur nepazīst. ak, jēl, visas labās domas par viņu ātri vien pagaisa!
6 0 atbildēt
taisniiba vien ir..
6 0 atbildēt
bangout- ahahaha! emotion
5 0 atbildēt
jauki komentārs 2009-06-02 14:06:46 un kāda jēga pārpublicēt te vecus rakstus, kas citur bija izlikti jau 2 nedēļas atpakaļ? lol es tikai 3 dienas esmu registrets te taka emotion
7 2 atbildēt
Vecis taisnību saka. Bieži vien latviešu stulbums nebeidz mani pārsteigt. Un tik māk gudri di*st ka amerikāņi esot stulbi, kautgan piemirsās ka paši ir vēl stulbāki.
4 0 atbildēt
visi par Sleseru!!!!! Paraadiisies 15000 darba vietu emotion emotion
5 1 atbildēt
ir jau labi, mēs neko nedaram lietas labā !
6 2 atbildēt
letijni jau visus nodirsh un pashi sevi arii kad nav ko nodirst sory bet taads man iespaidz radies emotion
2 0 atbildēt
Varbūt Domburs pats ir stulbs.
2 2 atbildēt