local-stats-pixel fb-conv-api

Britu seriālam izbrāķē Rēziju Kalniņu!!!3

54 8

Aizvadītajā nedēļā Rīgā sākās britu detektīvseriāla Valanders sērijas Valanders: Rīgas suņi uzņemšana, kurā kopā ar britu kinozvaigzni Kenetu Branagu filmējas arī Dailes teātra aktieris Artūrs Skrastiņš, kurš vienīgais no latviešu aktieriem izturējis atlasi dalībai šajā seriālā.

Filmas uzņemšanu Latvijā organizējis Baltic Pine Films producents Sergejs Serpuhovs, kurš latviešu seriāla dalībnieku atlases laikā pārliecinājies, ka lielākā daļa latviešu aktieru gluži vienkārši nav gatavi strādāt ar ārvalstu režisoriem.

Serpuhovs pastāstījis, ka angļu producentiem tika piedāvāti vairāki aktieri no Latvijas dažādu lomu atveidošanai, taču vienīgais, kurš izturēja stingro aktieru atlasi, bija Skrastiņš.

"Aktieru atlase bija grūta, jo izrādījās, ka daudzi no pašmāju aktieriem neprot angļu valodu, kā arī viņiem nav sagatavotas tādas elementāras lietas kā CV un sevis prezentējošie materiāli angļu valodā, bet citiem vispār nebija materiāla, ar ko sevi prezentēt.

Mēģinājām šim projektam piesaistīt pēc iespējas vairāk vietējo aktieru, taču izrādījās, ka viņi nav gatavi tam, lai tiktos ar ārzemju režisoriem. Iesaku aktieriem piestrādāt pie šīm lietām, lai turpmāk varētu iesaistīties ārvalstu filmu projektos," situāciju raksturoja producents.

Starp tiem aktieriem, kuri neizturēja atlasi uz šo detektīvseriālu bijusi gan Jaunā Rīgas teātra aktrise Elita Kļaviņa, gan pašmāju kino filmās lielu pieredzi guvusī Dailes teātra zvaigzne Rēzija Kalniņa (attēlā), kura 2001. gadā par tēlojumu Latvijas un Igaunijas kopražojuma filmā Labās rokas pat saņēma Lielā Kristapa balvu.



54 8 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://delfi.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

Tas ka šeit latvijā šie aktieri tiek uztverti par labiem nenozīmē ka nevar pat CV nest un prezentējošu materiālu .. tas ir pašsaprotami ka par smukām acīm neviens nedos darbu ... varbūt latvijā par naudu un actiņām var dabūt darbu ..

bet lai nu kā būtu šoreiz paši aktieri bija vainīgi.

12 0 atbildēt

NOKOPĒTS -

0 0 atbildēt