local-stats-pixel

Bila Geitsa miteklis19

20 0
Vairums cilvēku domā, ka pasaules bagātākais (nu jau ex) cilvēks Bils Geits dzīvo mājā, kas liktu pat P Diddy mājai izskatīties kā kāršu namiņam. Tam gluži piekrist nevarot. Tik viens gan esot skaidrs - būve ir piebāzta, pārbāzta ar ierīcēm un citām sci-fi lietām. Piemēram, grīda ir spiedien-jūtīga. Respektīvi, jebkurā laikā kāds no ģimenes vai apsardzes pēc soļu smaguma var noteikt, kurš ir rezidencē.
Pašā apakšā esošajā video redzama virtuāla Bila Geitsa mājas apskate. To izveidoja arhitekts priekš Bila paša un kaut kādā veidā tā ir nokļuvusi netā. Nav pati aizraujošākā animācija, bet tā uzskatāmi parāda iemītnieku interaktīvās piespraudes (jā, tās pašas ko sprauž pie apģērba) sniegtās high tech fīčas. Māja ir spējīga piemērot lietotāja (mājas iemītnieka) izvēlētās darbības/vēlmes, kuras ir ieprogrmmētas piespraudē. Piemēram, gaismas automātiski ieslēdzas, kad tu ienāc telpā un izslēdzas, kad izej. Mūzikas skaļruņi ir zem tapetēm, kas ļauj skaņai sekot tev no istabas uz istabu u.c. (skatīt video). Arī ciemiņiem tiek iedota šī piespraude (mikročips). Tajā tiek iestatītas dažādas viesa vēlmes (mūzikas gaume, istabas temp. uc.)
Šajā adresē iespējams interaktīvi izpētīt Geitsa kompleksu: http://www.usnews.com/usnews/tech/billgate/gates.htm Var noklikšķināt uz aktīvajām bildes daļām, tādējādi iegūstot aprakstiņu un attēlu (varu minēt, ka komplekss ietver baseina māju, vingrošanas telpas, biblioteku, teātri, ofisus, pieņemšanas halli, viesu māju, pazemas garāžu, sarga māju, laivu māju u.c. būves). Pieminot bibliotēku, jāatzīmē, ka tajā bez daudzajām grāmatām (tā droši vien ir, vai ne?) atrodās arī (tas tiešām tā ir) pats dārgākais ilustrētais rokraksts – „Leičestera kodekss” (to Bils 1994.g. nopirka izsolē Ņujorkā par $30,8M) Leonardo da Vinči darbs, ja kas!;)
Mājas celtniecība prasija 7 gadus. Liela daļa mājas ir iebūvēta zem kalna, tāpēc tā izskatās mazāka nekā tā patiesībā ir. Diemžēl Bilu tas no īpašuma nodokļa apmēra neglāba, vienu gadu samaksāja pat $1M nodokli. Adrese ir 1835 73rd Ave NE, Medina, WA 98039 (kādu kartiņu uz lieldienām varam nosūtīt;) ).
Atvainojos, ka apraksts tāds haotisks. No dažādiem avotiem info sakasīts. Visai skopi ar info, jo, kā zināms, Bils savu privāto dzīvi neafišē.
Zemāk var apskatīt fotogrāfijas no vērienīgās celtnes:
Reklāma
Reklāma
Reklāma
20 0 19 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 19

0/2000
Tik lielu māju negribētu, kkā neomolīgi vienam vai 2viem dzīvot tādā pilī :)
7 0 atbildēt
baigais bunkurs!
5 0 atbildēt
Nu ko biezākais cilvēks pasaulē...
4 0 atbildēt
gaumīgi es teiktu
3 0 atbildēt
Bils atkal ir 1. ja kas... bet maaja taada - nekaada. Manas acis nepiesaistiija ne kaads prikoliigs baseins ne plazmas siena vai kas cits!
4 1 atbildēt
Bļāviens, gribu tādā dzīvot...
3 0 atbildēt
viņš ir bagātākais cilvēks pasaulē, un es pat nebrīnos.
2 0 atbildēt
Māja kā jau pasaulē bagātākajam cilvēkam.
2 0 atbildēt
Zaiguciic kaut kas nesanāca ar komentāru! Latviešu valodā pieturzīmes ļoti maina teikuma jēgu! Un te pat bija iekaavas
2 0 atbildēt
Interesanta gaume tik tiešām emotion
1 0 atbildēt
tā šķiet ka šis jau kādu laiku nav biezākais...
2 1 atbildēt
njaaammm.... Māju platība ir 0.6 hektāri (6000 kv.m. Iztēlojies, cik tas ir? Man Rīgas dzīvoklis ir 56 kv.m) Ir 7 viesistabas, 24 vannas istabas, 6 virtuves un 6 kamīni tas ietilpst tavos 56kv.m.? :D bet raksts nav slikts, man patikt! :)
2 1 atbildēt
Cepuri nost emotion
0 0 atbildēt
Nu vins ir atkal bagātākais par to neliels mīnuss Bet raksts tīri labs! emotion
0 0 atbildēt
poka sortir najdesh-obosishsja
1 1 atbildēt
Anonīms komentārs 2009-03-13 09:05:15 Bils atkal ir 1. ja kas... bet maaja taada - nekaada. Manas acis nepiesaistiija ne kaads prikoliigs baseins ne plazmas siena vai kas cits! Noskaties video un tad runā visa māja ir kā dators!!!
1 1 atbildēt
Mjā , no ārpuses izskatās pēc prasta vairākdzīvokļu nama , tas kamīns vispār unikāls , kaut kāda pussadrupusi siena :D Nē nu , tīrākais bommžatņiks :D
1 1 atbildēt
bomzh miitne :DDD
1 3 atbildēt
Geek House!
0 2 atbildēt