local-stats-pixel fb-conv-api

Baraka Obamas slepēna informācija8

14 23

Baraks Huseins Obama nesen pirms divām nedēļām sazinājās ar Al Quida...

[P 1] (angļu: Barack Hussein Obama, izrunā: [bəˈrɑːk huːˈseɪn oʊˈbɑːmə]; dzimis 1961. gada 4. augustā Honolulu, Havajās, Amerikas Savienotajās Valstīs) ir četrdesmit ceturtais un pašreizējais ASV prezidents. Viņš ir pirmais afroamerikānis, kas ir kļuvis par ASV prezidentu. No 2005. gada janvāra līdz 2008. gada novembrim, kad B. Obama tika ievēlēts par prezidentu, viņš bija Ilinoisas štata jaunākais senators.

B. Obama ir absolvējis Kolumbijas universitāti un Hārvarda universitātes Jurisprudences skolu (Harvard Law School), kur viņš bija pirmais prestižā žurnāla Harvard Law Review afroamerikāņu prezidents. Šeit B. Obama ieguva doktora grādu tiesību zinātnēs. Pēc tam viņš bija sabiedriskais darbinieks Čikāgā, kur veica arī praksi kā cilvēktiesību jurists. No 1992. līdz 2004. gadam B. Obama Čikāgas universitātes jurisprudences skolā pasniedza studentiem konstitucionālās tiesības.

No 1997. līdz 2004. gadam B. Obama uz trim termiņiem tika ievēlēts Ilinoisas senātā. 2000. gadā viņš neieguva vietu ASV augstākajā palātā, toties 2004. gadā novembrī B. Obama tika ievēlēts ASV Senātā. Kampaņu par ievēlēšanu ASV prezidenta amatā viņš uzsāka 2007. gada februārī. Pēc sīvas cīņas ar citu demokrātu kandidāti Hilariju Klintoni B. Obama tomēr uzvarēja un vispārējās vēlēšanās sacentās ar republikāņu kandidātu Džonu Makeinu. Šajās vēlēšanās B. Obama uzvarēja un tika ievēlēts par prezidentu.[4][5][6] Viņa inaugurācijas ceremonija notika 2009. gada 20. janvārī.

2009. gadā B. Obama saņēma Nobela miera prēmiju par "centieniem stiprināt starptautisko diplomātiju un sadarbību starp cilvēkiem". Nobela prēmiju komiteja īpašu uzmanību pievērsusi Obamas vīzijai par pasauli bez atomieročiem.[7]

14 23 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://www.biksites.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 8

0/2000

Kopēts + Viens attēls = Sūds.

8 0 atbildēt

seksīgs!

1 0 atbildēt

tik slepena, ka nonāca visslepenākajā saitā spoki.lv :D:D:D:D:D

0 0 atbildēt

labs raksts man patika

0 8 atbildēt

eu man patik sis raksts

0 8 atbildēt