local-stats-pixel fb-conv-api

Atklāts vampīru noslēpums57

513 13

Kad pagājuši vairāk nekā 400 gadu pēc pirmo mītu parādīšanās par vampīriem un vilkačiem amerikāņu zinātnieks un ķīmiķis Veins Tikkanens -cilvēks,kurš netic ne dievam,ne velnam-cilvēks,kas katru pārdabisko lietu mēģina izskaidrot no zinātnes viedokļa.Pieņemts uzskatīt ,ka viņš ir atklājis asins sūcēju mītu.

Pēc Tikkanena viedokļa tie bija viss nelaimīgākie un vientuļākie viduslaiku iedzīvotāji.Piedēvētajai viņu palielin'tajai asins kārei ir ataisnojums,tā bija retas  slimibas epidēmija,kas plosijās viduslaikos,savu kulmināciju sasniedzot XVI-XVII gadsimtā Rumānijā un Ungārijā.  No tā izriet,ka īstie monstri un ļaunuma iemiesojumi bija nevis šie nelaimīgie,bet gan tiesneši ,kas šiem nelaimīgajiem slimniekiempiesprieda nāves sodu.

 Tikkanens šo problēmu pēta jau vairākus gadus. Viņa lasītās lekcijas var klausīties Kalifornijas  universitātē.No viņa pētijumiem izriet,ka slimība mutēja saimnieka organismu,bojājot asins šūnas ,kas radīja  smadzeņu šūnām skābekļa trūkumu.

Nezināmu iemeslu dēļ saturs pārvēršās toksīnā,kas izraisija ādas nomelnēšanu un saules postošu iedarbību uz ādu. Cilvēks vienkārsi nespēja fiziski izturēt sāpes,ko izraisija tiešu saules staru iedarbība,viņa āda vienkārši smagi apdega. Atkarībā no slimības progres slimniekam sāka izkrist mati un to vietā palika rētas. Nelaimīgā lūpas sāka lobīties, it kā izgriežoties uz āru,kas slimniekam radija šaušalīgu izskatu. Dažos gadijumos slimniekiem pirkstu kauli sabira,kas radija roku līdzīgu zvēra nagainajai ķepai . Slimības kulminācijā tā sagādā neizturamas sāpes slimniekam.

Starpcitu šī slimība ir sastopama arī mūsdienās vienam no katriem 100 000 cilvēkiem. Taču šī slimība ir ārstējama,tāpēc mūsdienās ir daudz grūtāk satikt vampīru nekā 300 gadu atpakaļ. 

Agrākos pieņēmumus,ka slimie dzēra dzīvnieku un cilvēku asinis ,lai mazinātu sava ciešanas Tikkanens nosaucis par muļķībām.

Mītu,ka vilkači un vampīri iet medīt tikai pilnmēnes naktīs Tikkanens skaidro šādi- viņi izlīda no savām slēptuvēm katru nakti ,taču bija spiesti slēpties no cilvēkiem. Protams,ka šos dīvaiņus bija vieglāk pamanīt  mēness gaismā nevis pilnīgā tumsā.

Tikkanens ir izstudējis ļoti daudz šo slimnieku lietas it īpaši viņš ir pētijis tiesneša H.Bogeta lietas,kurš XVI gadsimtā  piesprieda nāves sodu vārāk nekā 600 vampīriem un vilkačiem.

Apstākļi,kas liecināja par sliktu apsūdžetaja un par ko varēja ierosināt lietu vēl vairāk apstiprina Tikkanena teoriju.Parasti nelaimīgos atrada vainu koka kastēs,kas līdzinājās zārkiem vai nu netīrumos,alās utt.,kur nelaimīgie slēpās no saules stariem. Kad atrastie tika izvilkti saules gaismā,tie sāpēs locijās un pretojās palikt saulē.

Vēl viena detaļa,kas nereti sastopama mītos par vampīriem- ķiploku aromātu nepanesība.Tikkanens zinātniski ir pierādijis,kas ķiploku aromāts asinīs palielina toksīnu skaitu,tāpēc saasina slimību.

Un kā ,lai viņi nebaidītos no krusta,jo svētās inkvizīcijas laikos par šādām lietām (pietika ar aizdomām par to,ka pielūdz nelabo )parasti uzreiz nosūtija uz sadedzināšanai sārta,tāpēc arī ieraugot krustu metās bēgt.

Tas stādieties priekšā parasta vampīra stāvokli-jums no visiem vienmēr jāslēpjās,jūs nezinat,kas ar jums notiek,kas jums kaišs,ārsti atsakās jūs ārstēt,mācītāji liek jums nožēlot grēkus,kamēr tiesnesi draud jūs sadedzināt uz sārta.

 

(Teksts pie bildēm ir kopēts no neta,pārējais ir tulkots)

 

 

 

 

 

 

513 13 57 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 57

0/2000

atbildot uz miilumins komentāru " liels minusins teu ;) Vampiiri pat nau ne tuv... " Pirmkārt- vārdi TEV un NAV jāraksta ar V burtu!

Otrkārt- kā Tu vari zināt, kā jāizskatās vampīram???

Treškārt- ja nesaproti uzrakstīto, pārlasi 3 reizes!

 

14 0 atbildēt

Interesanta versija! Par rakstu noeikti ++!

15 1 atbildēt

un pēc krēslas noskatīšanās, daudzi gribēja kļūt par tiem saucajiem vampīriem emotion

11 0 atbildēt

toties filmas par vampīriem un vilkačiem ir intersantas.

8 0 atbildēt

Labs raksts. Pilnigi piekritu ka daudz tadi nelaimigi slimie tika vajati un notiesati.

8 0 atbildēt

atbildot uz niks komentāru " tu man vari vienkārši izēst dirsu!   " Ak, kā mani sajūsmina Tavs intelekta līmenis. Tālāk par rupjībām neproti tikt. Daudz laimes! :)

6 0 atbildēt

interesants piegājiens lai izskaidrotu...

5 0 atbildēt

atbildot uz niks komentāru " raksta autors galīgi ahujel! jau trešo reizi ... " Tu, varbūt, redzi jau 3 . reizi, citi redz tikai 1.reizi. Ja Tev ir kaut kādas pretenzijas raksta sakarā, tad labāk pats sāc kaut ko rakstīt - tad redzēsim kādu dziesmu dziedāsi.

5 0 atbildēt

atbildot uz rokeens komentāru " arri edvards tāds ir? :( " kas ir edvards?

6 2 atbildēt

Fantastiski labs raksts! brīdī, kad filvēki pārstāja ticēt mītiem un leģendām - sāka darboties ļaužu fantāzija.

4 0 atbildēt

Pilnīgas muļķības. Ja gribat uzzināt vairāk palasiet Vadima Deružinska "Vampīru grāmata"

Tur apstāstīts viss sākot no pirmajiem avotiem par vampīriem

4 0 atbildēt

oh,snap. I need more information

 

ļoti,ļoti interesanti

4 0 atbildēt

hehē, patiesība ir skarba... :D

4 0 atbildēt

ļoti interesanti

5 2 atbildēt

nu tā jau man likās :D

3 0 atbildēt

atbildot uz rokeens komentāru " arri edvards tāds ir? :( " nea sparkles ir īpašs un īsts XD  

3 0 atbildēt

bija interesanti

3 0 atbildēt

Man patika :)

3 0 atbildēt

Es zinu vienu  vampīru midzeni pašā vecrīgas sirdī.  

3 0 atbildēt

atbildot uz 6Fre6ek6 komentāru "Pilnīgas muļķības. Ja gribat uzzināt vairāk pal... "

tev ir tā grāmata...labprāt aizņemtos!!  

3 0 atbildēt
« 1  2  3 »