local-stats-pixel fb-conv-api

Aisha17

40 7

Aija Andrejeva (dzimusi 1986. gada 16. janvārī, Ogrē, Latvijā), pazīstama ar pseidonīmu Aisha ir latviešu dziedātāja. Aishas tēvs ir Oļegs Andrejevs jeb Alex – rokgrupas "Opus Pro" solists. Dziedātāja labāk pazīstama pēc uzvaras "Fabrikas muzikālajā teātrī". Aishas viena no slavenākajām dziesmām ir „Tu un es” un „Dziesma pustumsā”. Aisha 3 reizes ir startējusi Eirodziesmā. 2010. gada Eirodziesmā ar dziesmu "What For? (Only Mr. God Knows Why)" svinēja uzvaru.

Bērnību Aisha pavadījusi Lielvārdē. Mācījusies Lielvārdes vidusskolā.Jau 5 gadu vecumā (1991) Aisha piedalās mazo vokālistu konkursā "Cālis '91", un iegūst augsto 2. vietu. No desmit gadu vecuma Lielvārdes mūzikas skolā mācījusies flautas spēli un klavierspēli. 11 gadu vecumā piedalījās jauno flautistu konkursā, reģionā iegūst 2. vietu, taču Republikā - 12. vietu. Pēc 1 gada Aija startēja "Jauno diriģentu parādē", šeit Aisha iegūst 1. vietu. Ieturējusi lielāku pauzi, 2002. gadā Aija diriģēja pūtēju orķestri "Sirius". 2004. gadā Aija uzsāka dalību realitātes šovā „Fabrikas muzikālais teātris”. Jau šova sākumā maestro Raimonds Pauls viņu atzinīgi novērtēja, un izskanēja piedāvājumi koncertēt kopā ar "Opus Pro". Jau šova finālā, kur galvenā balva bija jauna automašīna Peugeot 206, Aisha, pateicoties skatītāju balsojumam, uzvarēja. Taču ar uzvaru nekas vēl nebeidzās. Vasarā Aisha piedalījās mūziklā "Tā ir jānotiek". 2004. gada aprīļa beigās kopā ar savu tēvu Aisha uzstājas koncertā par godu Latvijas iestāšanai ES ar, vēlāk populāro, dziesmu "Tu un es". Vēl ar šo dziemu Aisha un viņas tēvs iegūst panākumus Liepājas festivālā „Caines beach party". 2004. gada beigās "LNT mūzikas video Gada balvas pasniegšanas ceremonijā" Aisha uzvar nominācijā "Gada labākā soliste". Jau nākošā gada februārī debitē "Dailes teātrī", uzreiz ar galveno lomu muzikālajā izrādē "Burvis no Oza zemes", kur atveidoja Doroteju. Vēlāk, tā paša gada pavasarī, Aisha koncertē kopā ar grupu "Credo". Pirmā atrādišanās lielākai publikai, it īpaši krievvalodīgu auditorijai, 2005. gada 8. jūlijā Aisha kopā ar "Opus Pro" Ogres estrādē kā iesildītājmāksliniece uzstājas pirms populārās Krievijas grupas "BI-2". 2006. gadā Aisha sāk savu TV raidījumu vadītājas karjeru, jo ir kļuvusi par šova "Mīl - nemīl" vadītāju. Šajā pašā gadā Aisha kopā ar tēva grupu ieraksta albumu "Tu un es", albuma izdevējs "Mikrofona ieraksti". 2007. gadā Aisha piedalās LNT šovā "Divas zvaigznes" kopā ar Frīdi. Pēc piedalīšanās šovā Aisha sāk savu solokarjeru.

2008. gada sākumā Aisha startē Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionalajā atlasē. Viņa izpilda dziesmu "You Really Got Me Going", šīs dziesmas autori ir zviedri - mūziku sarakstīja Kjell Jennstig un dziesmas tekstu - Leif Goldkuhl. Pusfinālā dziesma saņēma 1751 skatītāju balsis (4. vieta), taču, pateicoties žūrijas atzinīgajam vērtējumam, dziesma iekļuva finālā. Finālā, 2008. gada 1. martā, 1.kārtā ieguva 3. vietu (8021 balsis), taču superfinālā Aisha ieguva 2. vietu (22721 balsis), apsteidzot Andri Ērgli un pavisam nedaudz atpalika no uzvarētājiem - grupas "Pirates of The Sea". 2008. gadā Aisha kopā ar dejotāju Māri Pūci piedalās TV3 šovā "Dejo ar zvaigzni 2". Šovā viņi izpildīja daudzas dejas, arī nokļūstot līdz pat finālam, kur zaudē spēkavīram Raivim Vidzim un dejotājai Violai Abramovai. 2008. gadā Aisha izdod savu albumu "Viss kārtībā, mincīt", kur ir iekļautas tādas slavenas dziesmas kā "Dziesma pustumsā", "Ja sirdis prastu runāt" un Eirodziesmas dziesma "You Really Got Me Going" un vēl 7 dziesmas, vēl albumā ir iekļauts Aishas koncertvideo kopā ar Andri Ērgli dziesmai "Tu un es". Dziesma "Dziesma pustumsā" guva lielus panākumus gan radiostacijās, gan Muzikālajā bankā 2008. Aisha iegūst 14. vietu.

2009. gada sākumā Aisha startē Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionalajā atlasē. Viņa izpilda dziesmu "Hey, Hey", šīs dziesmas autori ir zviedri - mūziku sarakstīja Kjell Jennstig un dziesmas tekstu - Leif Goldkuhl. Pusfinālā dziesma saņēma 2564 skatītāju balsis (3. vieta). Finālā, 2008. gada 28. februārī, 1.kārtā skatītāju balsojumā (4781 balsis) ieguva 4. vietu, taču žūrijas balsojumā 6. vietu, un kopvērtējumā Aisha ieguva 6. vietu. 2009. gadā Aisha, kā viesmāksliniece, uzstājas LNT šovā "Latvijas zelta talanti 2009" Ogres atlasē. 2009. gada pavasarī Aisha startē "Jaunā viļņa 2009" Eiropas atlasē Rīgā. Ieguvusi žūrijas pozitīvu vērtējumu, Aisha ir Latvijas pārstāve šajā konkursā.

Reklāma
Reklāma
Reklāma
« 1  2  3  4  5 »
40 7 17 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 17

0/2000

kak tam no wikipeedijas visu laiku kopeet?

5 0 atbildēt

Smuka jau ir, bet duma... riebjas viņa

5 0 atbildēt

nesaprotu kāpēc vienmēr "noliek" rakstus par Latviešu tā saucamajām zvaigznēm..

tā šitāda tā tāda.. pfuu

a kad uzreiz ieliek ārzemju pupaino tad uzreiz vai cik jauki, cik seksīgi.. :p

3 0 atbildēt

mmm,kas par konfektiiiti,nenormaali patiik tada tipa sievietes

bet drosh vien kjobii putni dziivo vien

3 0 atbildēt

viens pluss ka vinja i atraktiva :D bet ta man nepatik vinja D:

4 1 atbildēt

nepatiiik :)))

3 0 atbildēt
mad avatarsmad

sexiga un simpātiska :]

3 1 atbildēt

pirms tuninga smuki pupi bija...

2 0 atbildēt

Forša dziedātāja :-)

1 0 atbildēt

21. bilde superīga!!!!

0 0 atbildēt

Pati pirmā bilde ļoti ļoti! Dzīvsudrabs, smukiņa

0 0 atbildēt

kāds normāli apmāts ar aišu :D

0 0 atbildēt

22. not real

0 0 atbildēt

'prātā īsti vēl nepieaugusi un tas man viņā kaitina visvairāk

1 1 atbildēt

War saprast ka kopēts no vikipēdijas :D

1 2 atbildēt

vinja ir forsha! par laimi es vinju pazistu!

0 3 atbildēt

nu copy paste.. nu un... tik un taa plus vismaz par noformeejumu, bet tos linkus gan vareeji izdzeest, un atsauci uz autoru (raksta) vareeji ielikt.. vismaz respekteejot autoru :P par to gan miinus.. taa ka figa tev :D

1 5 atbildēt