local-stats-pixel fb-conv-api

8 filmu personāži, kas ir patiesi eksistējuši5

Ir daudz filmu, kas balstītas uz patiesiem faktiem, dzīves stāstiem. Un šeit būs dažas. Iespējams būs arī otrā daļa. Pati esmu redzējusi "The Terminal", "Schindler's list" un "The Pianist"- pēdējās divas ir vienkārši satriecošas!!!

1. "50 first dates"- balstīts uz Mišeles Filfpotas stāsta. Katru rītu viņas vīram ir jāpārliecina, ka viņa neguļ blakus svešam vīrietim, rādot kāzu albumus, kurā ir pat 13 gadu vecas bildes, jo Mišela, atceras visu, kas noticis līdz 1994. gadam, taču to, kas noticis viņas dzīvē pēc tam vai vakar- it nemaz. Iemesls- 2 smagas autoavārijas, amnēzija.

2. "The Terminal"- balstīts uz Merana Nasseri stāsta. Viņš, bēglis no Irānas, devās uz Angliju 1988. gadā, domādams, ka tur viņu uzņems kāda viņa radiniece, taču sākumā nonāca Francijā, "Charles de Gaulle" lidostā. Tur viņam tika nozagts portfelis ar visiem nepieciešamajiem dokumentiem. Tā kā lidostā atrasties viņam bija atļauts, Merana tur nodzīvoja veselus 18 gadus, līdz 2006. gadā viņu hospitalizēja. Stīvena Spīlberga filmā gan ir mainīti daži fakti, bet nav šaubu, ka tas balstīts uz šā cilvēka dzīvesstāsta.

3. "The Reader"- Ilzes Kohas stāsts. Saukta arī par "Būhenvaldes kuci", viņa , Trešā Reiha laikā strādāja par apsargu Būhenvaldes koncentrācijas nometnē. Viņa bija Karla Koha, tuva Hitlera drauga sieva, ar kuru apprecējās 1936. gadā. Kad viņas vīrs kļuva par nometnes komandantu, viņa kļuva par apsargu (uzraugu) un regulāri sita, pazemoja ieslodzītās, lika viņām savā starpā nodarboties ar seksu, izvēlējās tās, kurām bija jāiesaistās sakaros ar citām nacistu galvām. Arī patiesajā dzīvē, tāpat kā filmā, viņa izdarīja pašnāvību, kad uzzināja, ka ir saņēmusi mūža ieslodzījumu.

4. "The rain man"- Kima Pīka stāsts. Kims slimoja ar autismu, tāpat kā Dastina Hofmana personāžs filmā. Pēc "The rain man " iznākšanas, Pīks kļuva ļoti populārs. Viņš spēja paturēt prātā aptuveni 98% no tā, ko dzirdēja, redzēja vai lasīja (vidējs cilvēks var aptuveni 45%). Viņa atmiņā glabājās aptuveni 9000 grāmatu.

5. Krusty the Clown no "The Simpsons"- patiesi klauns  "Rusty Nails", kuru bieži bērnībā TV ekrānā vēroja Mets Groenings, Simpsonu radītājs.

6. "The Exorcism of Emily Rose"- vācu meitenes Annelīzes Mičelas stāsts. 1968. gadā viņai parādījās, tā sauktās , demoniskās "izdarības". Viņa cieta no paralīzes, dēmoniskām vīzijām, neēšanas, līdz 1975. gadā nomira no bada.

7. "The Pianist" - ebreju pianista Vladislava Špīlmana stāsts. Viņš bija vienīgais no savas 6 cilvēkus ģimenes, kas pārdzīvoja holokaustu Varšavas geto, Polijā un beigu beigās, palika dzīvs. Visa viņa ģimene gāja bojā nacistu koncentrācijas nometnēs.

8. "The Schindler's list"- stāsts par vācu biznesmeni Oskaru Šindleru, kurš mācēja apieties un nodibināt kontaktus ar nacistu ausgtāko sabiedrības slāni un  kas izglāba vairāk nekā tūkstots Polijas ebreju dzīvības, pieņemot viņus darbā savā fabrikā. Sākotnēji tas bija tikai naudas jautājums, bet, piedzīvojot un esot lieciniekam visām nacisma šausmām, Šindlers ātri vien apjauta, ka cilvēcīgums tā laika pasaulē ir pavisam niecīgs...

56 2 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000

Bet filmas labas sanākušas

4 0 atbildēt

no šīm filmām esmu redzējusi tikai pirmo un man patika. + :)

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

Tāds jau bija beidziet kopēt viens no otra!

0 1 atbildēt