local-stats-pixel fb-conv-api

47. gadi bet vēl spēlē ! NHL.8

50 1

47 gadi, bet apstāties ij netaisās. Tas ir Kriss Čelioss, kura uguntiņa iekšās vēl nav nodzisusi. Nemaz arī netaisās dzist.

 

Nosaukšu dažus hokeja Slavas zāles iemītniekus. Patriks Ruā, Lerijs Robinsons, Bobs Geinijs, Stīvs Aizermans, Brets Hals, Braiens Līčs, Niklass Lidstroms, Eds Belfūrs, Dominiks Hašeks. Šie visi ir cilvēki un hokeja leģendas, ar un pret kuriem viņš, Kriss Čelioss ir spēlējis. Un uzvarējis.

Jau kopš 1984. gada Čelioss iesaistījies NHL. Pat 47 gadu vecumā viņš nedomā aiziet no iemīļotās spēles. “Es jūtos tāpat kā debijas sezonā. Eju uz laukumu spēlēt un ne par ko citu nedomāju,” sacīja pats Čikāgā dzimušais spēlētājs. “Ja pēc šīs sezonas man tiks piedāvāts līgums un ja jutīšu, ka varu palīdzēt komandai, turpināšu spēlēt.”

Kad pienāks laiks karjeras beigām, Čelioss ļoti vēlas vienu lietu. Lai viņu atminas kā labu, respektējamu komandasbiedru. “Kad aiziešu, man būs svarīga viena lieta - tas, ko esmu ieguvis no citiem. Viņi mani ir mācījuši, izskolojuši visu šo gadu garumā.”

Kaut arī šosezon viņš aizvadījis vien 24 mačus, Čelioss bijis viens no līderiem komandā. Detroitas “Red Wings” komandā, kas cīnās par kārtējo Stenlija kausu. “Viņš ir lieliska personība, un esmu priecīgs vien par to, ka spēju būt šajā komandā un mācīties no Krisa,” apgalvo uzbrucējs Marians Hosa. “Viņš noteikti vēl gribētu spēlēt, Čeliosa asinīs ir cīņasspars. Savu lomu komandā viņš uztver ļoti nopietni. Jaunie spēlētāji var ļoti daudz no viņa mācīties.”

Pats Čelioss atzīst - tas, ka viņa karjera sasniegusi ceturtdaļgadsimtu, ir kaut kas unikāls. Uzvaras kāre ir viņa dzinulis. Un Čelioss lielākoties arī bijis uzvarētājs, ja neskaita pāris gadus Čikāgā. Viņa kontā ir trīs Stenlija kausi - vienā no pirmajām sezonām ar Monreālas “Canadiens”, kā arī divkārt pēdējā desmitgadē ar “Red Wings”.

“Mani komandas biedri ir mana ģimene. Tā tas bijis pēdējos 25 gadus,” beigās nosaka Čelioss.

Informācija no NHL mājaslapas.

50 1 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 8

0/2000

Tagad viņš nespēlē NHL, bet AHL Chigago Wolwes vienā maiņa ar Artūru Kuldu, ja nemaldos...

Bet jā, spēlētājs viņš ir izcils..

5 0 atbildēt

47 gadu vecuma bliest augstākajā līmeni..tur tomēr ir jābūt dzelzs vecim :))))

5 0 atbildēt

viss ir iespējāms vecumam nav nozīmes !  takā Sandis arī spēlēs vēl kādus  10 gadus

4 0 atbildēt

visu cieņu!

3 0 atbildēt

nORMĀLI!

3 0 atbildēt

Jā, tagad viņš ir AHL nevis NHL!

atbildot uz daismants komentāru " Tagad viņš nespēlē NHL, bet AHL Chigago Wolwe... "  

2 0 atbildēt

RESPEKT!

2 0 atbildēt

nekas, ka gadu vecs info. bet kā hokejists, patiešām Zvaigzne :)

1 0 atbildēt